43

Анонимен

преди 11 години

По официални данни в руските сайтове на ден са избивани хиляди.Без съд и присъда.А само за строежа на участък от жп линия за 2 г. са умрели от нечовешките условия 3 млн. лагерници (работници).Разбирам, че си сталинист и много обичаш сатрапа, но това са фактите.

42

Анонимен

преди 11 години

Мдам всеки си пише дивотии без грам разсъждения...Първо драги ми Смехуркови ако има 20-30-60 милиона избити ще трябва досега да са им открили кокалите. Хитлер и ползвал пещи и пак са останали следи от 3-4 милиона души...Руснаците полетяха в космоса, 16 години след пълното опустошаване от войната. САМОСТОЯТЕЛНО.Ние след 23 години на "димукрация" съвсем се съсипахме и вече не можем да произвеждаме и пирони. Освен ако не ни харижат некоя ИНВЕСТИЦИЙКА по милост не можем абсолютно нищо

41

Анонимен

преди 11 години

Глей кво самочувствие. Най-голямото му постижение в живота е да падне от високо, а започна да дава акъл наляво надясно без да го питат.

40

до 37

преди 11 години

Сталин е избил 160 млн.! Всъщност, Стали е избил всички руснаци, а тези, които населяват сега Русия са бившето население на Марс! Затова е битката за овладяването на червената планета - кой ще докара повече "руснаци" и да спечели следващата война, защото са най-добрите войници.Хаааахахахахаххххаааа....!!!!

39

_

преди 11 години

Не е прав, разбира се. Но поне има собствено мнение.

38

Анонимен

преди 11 години

Корольов се е изненадвал от уникалната тъпотия на комунистите.Поръчали му да направи първият полет на трима души в космоса, и той избирал космонавтите по... размер.Трябвало да са дребни, за да се наврат като сардини в консервена кутия в ракетата и в капсулата за връщане.Разбирал е, че рискува живота им безсмислено, но на "другарите" не може да се противоречи.

37

Nebuchadnezzar

преди 11 години

А напълно безсмислен скок с парашут с риск за живота за 15 мин. слава не е пилеене на пари.

36

37

преди 11 години

Разбира се по долу сбърках Циолковски с Корольов.Сори.

35

Анонимен

преди 11 години

Болшевизмът е дал концлагери.Взети от Хитлер като пример.Само че Хитлер е избивал в тях 300 000 евреи и няколко милиона комунисти.А Сталин е избивал в своите концлагери руснаци и то около 60 млн.А и Циолковски дето толкова го хвалите също е работил в концлагер.Само че в специален, с по-мек режим.Давали им супи за храна (лукс) и материали за работа.А като спре да работи завода за ремъци и Циолковски буквално сам е измислял ремък.Защото в СССР заводите били по един за артикул.Мизерия.

34

Кире

преди 11 години

Американците дължат развитието на ракетостроенето си на Вернер фон Браун, а руснаците - на Сергей Корольов. Двамата работят по едно и също време и независимо един от друг. Това, което ги свързва, е общият им учител - Константин Циолковски!

33

Анонимен

преди 11 години

28Циолковкси е нахвърлял няколко идеи и нищо повече. Това не го прави с някакъв огромен принос за нищо друго, освен за постижения в научната фантастика.

32

ГУРБЕТЧИЯ

преди 11 години

Тоя наистина прекалява ! С неговите опити и забавления какво спечели науката и човечеството ?! Че учените предварително знаеха с каква скорост ще пада и пр. ! Ако искаха да се уверят как ще въздейства тази скорост на тялото му през скафандара ,ами можеха да го вкарат в някакъв симулатор и да му пуснат някакъв мощен вятър със същата скорост !!! Той иска само за неговите скокове да се харчат пари !

31

Анонимен

преди 11 години

Хм, напротив, аз си мисля пък, че и американци, и руснаци имат много сериозни аргументи в полза на изучаването на Марс. И по тази причина се пилеят безумно много пари. Защото ако липсваха сериозни основания, едва ли държавния бюджет щеше да отпуска пари. Изглежда са открили нещо, как да се изразя, хм, смущаващо, на повърхността на Марс, и сега трябва да го проучат. *** ние, простите хорица, едва ли ще разберем какво точно се случва.

30

...

преди 11 години

До АнонименГермански - да. Нацистки - не. И не са стъпили на празно пространство, за Циолковски ти го казаха, а Нютон не е германес цъщо.Между другото, де-факто нацизмът е дал само Менгеле.

29

Анонимен

преди 11 години

Абе немците, ако бяха успели да направят атомна бомба сега щяхме да знаем немски (международен език), а болшевиките и хамерикосите щяха да са отживелица.И защо ли си мисля, че щяхме да сме по-добре.

28

Анонимен

преди 11 години

руснаците ще отидат на луната и на марс и ,ще намерят извънземни . заслужава си . ще има и друг Каралиов .

27

Анонимен

преди 11 години

За мисси до Марс да не се пилеят пари, ама за неговите парашутни забавления - да се пилеят. Много хитро.

26

....

преди 11 години

До до 18факт е, че Циолковски е дал много. Стига сте игнорирали руските постижения, има ги и са факт.

25

до 18

преди 11 години

Глупче, руснаците подпалиха още през 1943 г. немските *** с ракетно оръжие! Ето от къде тръгват нещата в Русия:"В същата 1896 година Циолковски започва писането на своя основен труд Изследване на космическото пространство с помощта на реактивния двигател. В тази книга са засегнати проблемите на използването на ракетните двигатели в космоса - навигационните механизми, доставката и траспорането на горивото и други."

24

Анонимен

преди 11 години

нили религийте са измислени да спират прогреса на човечеството.