129

Анонимен

преди 11 години

до 122 а с каво се произвежда храната на село и как ще се възпроизвежда ако го няма консуматора тъпче.

128

варненец

преди 11 години

Тия цифри на ЕС са смешни ! И не само тяхните , ами и нашите ! Например:Преброяване - Варна 92-ра -330 хил . 2011-та 340 хил. ??!! Е как става тая работа , след като града е увеличил площта си двойно за последните 20 години ?/ има около 20 нови квартала и селищни образувания /

127

Анонимен

преди 11 години

"Купове шопи, със своите бели, оплескани кожуси по длъгнестите седалища до стените или прави, пълнят тясното пространство; въздухът е пълен с оня тежък, специфически дъх от кирливи тела и непрани дрехи. И тук погребално рухо и хлътнали, ***, зверовити, поне на вид такива, лица... И пак се изпречва человеку въпроса, от какво произхождение са шопите? Че няма нищо славянско в тия типове, в това ще се убеди и най-повърхния наблюдател. Иречек мисли, че са печенеги. Губернатис твърди, че са кумани. При външният им вид иде и характера им да утвърди мнението, че шопите принадлежат на една друга раса, раса с по-ниска култура, консервативна и ужасно жилава, невъзприемчива за цивилизацията. Ако контакта на българите в останалите части на отечеството ни с други народи, през течение на вековете, е повлиял върху промяната на носиите, нравите, мирогледите им, много или малко, на шопите, турени на кръстопътя между Европа и Цариград, не е се в нищо отразил. Това племе и днес си е пак такова, каквото е ходило с Крумовите пълчища."- Иван Вазов Разкази 1901-1921

126

31327

преди 11 години

Значи според статията можем всички да се съберем тук и да оставим останалата част от Бг. Заповядайте в мегаполиса - има достатъчно кофи; може да се спи в метрото, ако не тече във вашата част; предлага се и работа - дилъри на наркотици; крадене по домове, офиси, спирки; миене на авт. стъкла по светофарите; просене по главните улици в централната част; продажба на контрабадни цигари на Женкия пазар; редене на павета по разбитите улици след зимния сезон... Въобще мегаполис от класа!

125

Тъпанари

преди 11 години

Абе в този форум се списва от хора които мислят със задниците си.Умножете 500 кв. км по 960 жители на кв. км и какво се получава -- по-малко от 500 хиляди.А къде живеят останалите хора в София -- 700 хиляди на Луната ли.Господа, използвайте си главите, те не са ви дадени само за "бии чорбата по главата" -- очевидно толкова *** могат да са само чорбари

124

kiril

преди 11 години

Tova, koeto az razbrah e, che Sofia e 5 pati po-goliama ot Paris - 500 km2 sreshtu 100 km2 :D

123

Анонимен

преди 11 години

Мчи щом е така,ще я населим,трябва се държим!

122

Анонимен

преди 11 години

Шопите ги намразих в казармата.В новобранския център бяхме Пловдивчани,Варненци,Бургазлии и Софиянци.Още с пристигането си шопите,дойдоха с нагласата че останалите са длъжни да им дават,храна,цигари,пари,да ги черпят в лавката.Всички им даваха,с изключение на Варненци,и донякъде Бургазлии,затова ние бяхме най-мразените от шопите-казваха,мани ги тиа,они са стиснати.А на дашните се лигавеха като пички,за вафла,лимонада,цигарка.До разпределението,на портала и едно чао не им казаха.Жалки та дрънчат.

121

ujas

преди 11 години

Е значи София е 5 пъти по голяма от Париж от София съм, но не бях забелязал това нещо

120

Анонимен

преди 11 години

софиянци da go D.u.H.a.T.

119

Анонимен

преди 11 години

Слабата населеност на София поражда големите проблеми с транспорта. В центъра на големите градове в Европа жилищните гради са по минимум 6-7 етажа, докато в центъра на София типичната жилищна сграда е максимум 3-4 етажа. На площ София е голяма, а улиците са тесни, което поражда големи проблеми..

118

Преди 25 години

преди 11 години

като служехме в казармата, софиянците в нашия взвод бяха около 5-6 парчета. Най-големите издънки, най-изнежените, най-слабата физическа подготовка, най-мързеливите и скатаващи се от общата работа, най-тъпите и неориентирани - пак бяха те. Обаче станеше ли въпрос за отпуска или гарнизон с преспиване - тук те бяха все начело, щото бащите им идваха всяка седмица на свиждане, а бяха все някакви клечки и "носеха" по нещичко на командирите. Разбира се всички ги мразеха.(ШЗО Плевен 1987г, уво 1989г.)

117

до 94

преди 11 години

Мой, в грешка си. Ходи виж селата е Европа и пак ще говорим. Такива къщи немате и в Софето брааат.Къде според теб се произвежда храната, която купуваш от супера в града?!

116

До 119

преди 11 години

Хахахаха,къде съм видял софиенци в Пловдив Варна и Бургас.Изобщо ги няма,само в музея виждаме праисторическия Шоп,а,и браманката до нас е Софиянка.Много палава между другото:)

115

шоп от село

преди 11 години

Расте, но не старее! Много точно. Може да приеме още 2 милиона селяни. Софиянци какво се ширят, като пет пари в кесия!

114

Анонимен

преди 11 години

Търново е истинската столица - София е била и винаги ще бъде едно прашно кално село. Гето пълно с бели ***, които нямат нищо общо с България и мразят всичко българско. Крадливи, нагли и нахални, които крадат над 50 % от БВП на страната, за да го плюскат иначе ще измрат от глад. София е държава на *** и чиновници. ***-*** ***, която се взема за нещо повече от България

113

ебач

преди 11 години

къде си видял софиянци в пловдив, варна и бургас бе?

112

Анонимен

преди 11 години

114 прав си но понякога не издържам на посредствеността.

111

До 114

преди 11 години

А вие софиенците,какво правите в Пловдив,Варна и Бургас?!Чиба!

110

catenaccio

преди 11 години

Видин 101 хил. хахаха!