68

Нина

преди 11 години

И в българската литература са възпяти, стихотворение ми харесва, Яворов все пак е невероятен, световноизвестен, талант. Уважавайте се-лошо няма.П. К. ЯворовАрменциИзгнаници клети, отломка нищожнаот винаги храбър народ мъченик,дечица на майка робиня тревожнаи жертви на подвиг чутовно велик -далеч от родина, в край чужди събрани,изпити и бледни, в порутен бордей,те пият, а тънат сърцата им в рани,и пеят, тъй както през сълзи се пей.Те пият В пиянство щат лесно забравипредишни неволи и днешни беди,в кипящото вино щат спомен удави,заспа ще дух болен в разбити гърди;глава ще натегне, от нея тогаваизчезна ще майчин страдалчески лики няма да чуват, в пияна забрава,за помощ синовна всегдашния клик.Кат гонено стадо от някой звяр гладен,разпръснати ей ги навсякъде веч -тиранин беснеещ, кръвник безпощаден,върху им издигна за всякога меч;оставили в кърви нещастна родина,оставили в пламък и бащин си кът,немили-недраги в далека чужбина,един в механата! открит им е път.Те пеят.. И дива е тяхната песен,че рани разяждат ранени сърца,че злоба ги дави в кипежа си бесени сълзи изстисква на бледни лицаЧе злъчка препълня сърца угнетени,че огън в главите разсъдък суши,че молния свети в очи накървени,че мъст, мъст кръвнишка жадуват души.А зимната буря им сякаш приглася,бучи и завива страхотно в нощтаи вихром подема, издига, разнасябунтовната песен широко в света.И все по-зловещо небето тъмнее,и все по се мръщи студената нощ,и все по-горещо дружината пее,и буря приглася с нечувана мощТе пият и пеят Отломка нищожнаот винаги храбър народ мъченик,дечица на майка робиня тревожнаи жертви на подвиг чутовно велик -далеч от родина, и боси, и голи,в край чужди събрани, в порутен бордей,те пият пиянство забравя неволи,и пеят, тъй както през сълзи се пей.

67

Нина

преди 11 години

Ааа..значи смятате и арменците за мушенници, е не зная, те са си вече ваши протежета))

66

х

преди 11 години

това е поредна игра на русия ,франция и израел с-щу турция.пкк се подкрепя от стрна на иран,ирак ,сирия , отчасти америка,и израел заради лидерство в раьона. русия ,израел и франция заради икономически интереси,армения с тяхна помощ да окупира азарбайджан ,да сложат рака на газта ,газта да бъде под руски контрол а турците да загубят моща си на арабските и близкоизточните пазари където бяха франция и израел.целта е ТР да не продава азерски газ и да не икономическа мощ.

65

Нина

преди 11 години

""откриват следното: турк, тюрк, туран означава буквално гад, гадина, гадняр, гадняри в смисъла на долен, мръсен, отвратителен, отблъскващ, отвращаващ, от когото ти се повръща, и всичко отвратително, за което се сетите!""Да, Византийската империя като държава представляваща цвета на тогавашната цивилизация е била ужасно възмутена от наличието на тюрки /прабългари/ близо до границите й, смята ли са ,че бугарите мърсят свята християнска земя със своето присъствие.

64

до 72

преди 11 години

Турци или тюрки има. Потомци на тюрките са не само азерите а и унгарците /маджарите/ както и Прабългарите. Тюрките са били велики воини и са създали много държави и са предците на много от съвремените народи.

63

Анонимен

преди 11 години

Защо при 95% от населението арменци,1921г територията е дадена на азерите?-------------- Защото великите сили (в случая СССР) слагат границите така, че във всеки момент да могат да разпалят конфликт и да се намесят.

62

анонимен

преди 11 години

До Анонимен То и българин означава убиец,крадец сутеньор,ментраджия .

61

нина до диди

преди 11 години

Възможно е да ги възтановят, защото Унгария жестоко осъди постъпката на азерите.

60

Диди

преди 11 години

Пак не сте разбрали в днес - Армения прекъсна дипломатически отношения с Унгария, не Азербайджан. За вас това разбира се е дреболия. За читателите ви също.

59

до бг турчин 63

преди 11 години

"Но с каквито се събереш такъв ставаш." Да. Това е лесно, особено когато имаш извинение ;)

58

Нина

преди 11 години

Упсс..арменците какви ги вършат....хмм....вземете и си озъптете малко вашите протежета и братя по съдба арменците, че са заобиколени от турция-80 милионна държава и Азербайджан около 9 милиона, а самите арменци са около 3 милиона. За тяхно добро е да са по-реалистични малко.

57

малко история

преди 11 години

Личният лекар и съветник на султан Мехмед ,италианският евреин Джаки ди Гаета е свързал султана с унгареца Урбан,специалист по леене на топове и негово изобретение е спомогнало за падане на непревземаемия Константинопол.

56

Шипка

преди 11 години

Арменците в Армения ареееееее ко правите в България.Относно етническите турци те са трудолюбив народ за разлика от ромите, арменците, евреите.Всички арменци на влака и ЧАО

55

Анонимен

преди 11 години

Mai mai Naroda naistina si nqma rabota shom se zanimava s takiva koi znai izmisleni *** za zapalvane na prostranstvoto.E ei ludi ste.I muuslmanin da si i da si hristiqnin abe gledai si pashalaka spokoistvieto kvo si ste tagnali da si tovarite tikvite s izli6ni i absurdni neshta.Q si jiveeite...gledkaite si de4urligata i jenata,,,,piite si rakiqta s komshiqta i tova e.....

54

Анонимен

преди 11 години

"заяви президентът на Армения Серж Саркисян"Тоя да не е някаква роднина на нашият Серж Съселов Гейов?

53

Болярина

преди 11 години

ХАХАХАХАХХАХАХАХА ...ЕГАТИ ЦИРКА ЕТУКА ...ГОСПОДА , САМО ДО КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ ВИ СЕ СПУКВАМ ОТ СМЯХ ...КОМЕДИЯ ТИ НЕ ТРЕБЕ ХИХИХИХИХИ ..ДАВАЙ ТЕ ДАВАЙ ТЕ ...

52

бг турчин до 60

преди 11 години

Съгласен съм с коментара ви. Но с каквито се събереш такъв ставаш. Аз живея сред българи и мразя и псувам като българин.Бизнесът си е бизнес, търгувал съм с бг-арменци но ги мразя. Това е.

51

кекса

преди 11 години

искам да ей...ба арменка

50

до 57

преди 11 години

Много жалко за теб бг турчин. Вижда се само мразя, мразя, мразя в коментара ти. Това означава, че не си по-различен от озлобените българи дето пишат глупости. Мразенето е за хора с дребни душички. Това важи за всички.

49

ВИНКЕЛА

преди 11 години

ТАКАВА ДЪРЖАВА АРМЕНИЯ НЕМА ДА НЕ НЯКАКВО ПЛЕМЕ