299

Анонимен

преди 11 години

Какъв просташки език има тази експертка. Как ругае като каруцар в писмото си. Ядосва се , защото я осветиха като агент на Турция и вече няма да й възлагат задачи по обезбългаряване. Направо я пенсионират, а явно добри пари е лапалаНалапантова, край с лапачката

298

Анонимен

преди 11 години

Докато писа писмото, тютюнът на госпожата изгоря!

297

Анонимен

преди 11 години

Тия турски кюрди от ДПС да се елиминират от властта, защото станаха нагли

296

Гьобелс

преди 11 години

НОАМ ЧОМСКИ: 10 НАЧИНА ЗА МАНИПУЛАЦИЯ НА ХОРАТА ЧРЕЗ МЕДИИТЕ 1. ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО. Постоянно се отклонява съзнанието на хората от реалните социални проблеми и се подменят с такива, нямащи реално значение. 2. СЪЗДАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ. Предлага се начин за решаването му, като се предизвика реакция на хората в посока към приемане на мерки, необходими на управляващите. 3. ПОСТЕПЕННО ПРИЛАГАНЕ. За да се приемат непопулярни мерки, достатъчно е те да се въвеждат постепенно. Така бяха наложени нови социално-икономически условия. 4. ОТЛАГАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО. За да се прокара едно непопулярно решение, то се представя като необходимо. Хората лесно се съгласят на жертви в бъдещето, отколкото в момента. 5. ХОРАТА СА КАТО ДЕЦА. Пропагандата си служи с изяви, аргументи, символи и думи,като че ли става дума за недоразвити деца. Когато някой заблуждава слушателя с инфантилни словесни форми, в отговор като реакция на човека също ще липсва критична оценка, което е типично за деца на възраст под 12 години. 6. ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЕМОЦИЙТЕ. Това е класически метод, блокиращ способността на хората да правят анализ и критично осмисляне на събитията. Емоционалния фактор отваря вратата към подсъзнанието, за да се вкарат там мисли, желания, страхове, притеснения, принуждения или устойчиви модели на поведение 7. ЛАНСИРАНЕ НА ПОСРЕДСТВЕНОСТ. Медиите култивират посредственост. Така хората са в условия на нисък научен и интелектуален праг, посредственост и невежество, които не могат лесно да бъдат преодолени. 8.ПОДМЯНА НА ЦЕННОСТИ. Насърчаване на гражданите да приемат посредствеността. Да се насърчава в хората идеята, че е модерно да си глупав, вулгарен и груб 9. ЗАСИЛВАНЕ ЧУВСТВОТО ЗА ВИНА. Постепенно и методично се внедрява модула на мислене, че човека сам е виновен за собственото си нещастие, поради липса на умствени способности, умения или усилия. Вместо на бунт срещу икономическата система, човек започва сам да се маргинализира, което води неминуемо до тотална и нескончаема депресия, апатия и бездействие. 10.ДА СЕ ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА ХОРАТА. През последните 50 години напредъкът в областта на науката доведе до образуването на все по-разширяваща се пропаст между знанията на обикновените хора и информацията, която притежава и използва управляващата класа. Благодарение на модерната наука, системата е в състояние да научи за обикновения човек повече, отколкото той знае сам за себе си. Това означава, че в повечето случаи системата има по-голяма власт и в много по-голяма степен контролира и управлява хората.

295

Анонимен

преди 11 години

децата билингви после стават експерти в МОН и цензурират Иван Вазов

294

байо от село до 333

преди 11 години

Не е виновна тя, а този който я е назначил. Където има присъствие на турци нищо добро не се очаква. В селата в Южна България , българите се страхуват да говорят български ,защото не ги обслужват /Кърджалийско, села в Гоце Делчевско и др./.Дадеш ли им власт стават непредсказуеми и нагли.

293

Ти къде беше?

преди 11 години

Ти спа ли,когато одобрявахте учебници?По време на това правителство няма нови учебници.Всички абсурди в учебниците са стари,мнооого стари.По време на стачката,когато се гаврехте с цялото съсловие,учителите алармираха за абсурдите в тъпите учебници.По време на стачката учителите повдигнаха въпроса за децата билингви и въвеждането на медодика за обучението по БЕЛ като чужд език за такива деца.Нищо.На вас ви трябват неграмотни граждани,защото само така ще станат избиратели,нали така.

292

селянин

преди 11 години

Аргументите на г-жа Налбант/хе, как хубаво звучи г-жа, на фона на "равноправието" на жените в съседна Турция/ са направо смехотворни. Прави отчаян опит да се защити, да изтрие срама от името си, но по-скоро предизвиква още по-голямо омерзение и логичен въпрос: Какво прави този исторически сумнамбул в Министерството на образованието на суверенна държава?

291

Елена

преди 11 години

Не се ли усещате как този прашясал доклад изведнъж видя бял свят- точно когато ни увеличиха тока и горивата, когато всички сме загрижени за ежедневното си оцеляване- изведнъж се появява някакво "посегателство" върху Ботев и Левки отпреди 2 години.Тези, които го разиграха този сценарий, засягайки болна тема, чудесно са си постигнали целта- ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА ! БЛЕСТЯЩА ПИ АР АКЦИЯ НА ГЕРБ!

290

българин

преди 11 години

на снимкатаМазна , заграбващогледаща кадъна. Добре , че ви спряха, щяхте да опоскате всичко ценно българско. Турците в политиката и най- вече в образованието - работа нямат.

289

Анонимен

преди 11 години

Мариана, ама ти си забравила българският ! Какво беше това написаното, може да е интересно, но почти нищо не разбрах.

288

към Мариана

преди 11 години

Те и сега кроят сепаратистки планове как да разцепят България, но проблема е, че ако тръгне армията, в гръб ще ги ударят 5 нации Сирия, Армения, Гърция, Израел и Кюрдистан. А челно ще срещнат малко спартанска войници и огромна доброволческа армия, която с настървението на тигри ще ги избие до последен фес! С българина шега не бива! Един срещу 50, това е любима ситуация на българския войник! Затова предпочитат подмолни и ерозиращи методики! Но скоро ще има нещо ужасно за Турция!

287

Гласоподавател

преди 11 години

Поздравления г-жо Налбант! Какъв изказ и как спокойно използвате богатството на българския език за разлика от премиера, министъра и всички по - надолу във форума гербери. По това си личите г-да и г-жи - неграмотност и липса на елементарна интелигентност. В защита на тезите си използвате не аргументи, а "оня каза"...

286

Гласоподавател

преди 11 години

Мукадес Налбант пише за ЗАДАЧА ПОСТАВЕНА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО - ЗА РАЗДЕЛЯНЕ НА ДЕЦАТА, а не че го препоръчва. Абе защо няма поне един интелигентен от всички ви в герп. Какво да искам и аз от хора прекланящи се пред Вожда - прочел една книга!?!...

285

до Мариана

преди 11 години

Във всяка твоя дума има грешка. Нима това "изказване" не може да бъде също - грешка. Жалка си! Радвам се, че българското общество "дарява" не повече от 4-5% на изборите на подобни каузи.

284

Мариана

преди 11 години

Продължавам:Та бившия турски военен казваше , че и Турция е смениала имена ( на българи), в по настояще на араби и ниакакви от източната част. Румънците са смениали имената и са разделвали добрудж. Българи. .. Смиатам че тези военни работили с българина са освободени и са си сменили професията.Какво мислите , как сега искат да стигнат Дунава?? Към маика 189. Вие питате. М-дес , защо делите 7мо класници на половината ? Половината ще ги направите турци и ще искате бълг. териториа.Вие се сетихте

283

Мариана

преди 11 години

По повот ниакои българи смиатат че е било отвличане на внимание!Работех в болница в Америка когато един мъж с турски птоизход доведе майка си на рреглед. И България ? Му напомни за неговата работа като военен в Истаннул. Каза че през 80 те , негов колега и приятел е бил с нищо неродозиран български щпионон ,птедал плана за нападение на Турциа ,коиато за 8 дни да стигне Дунава. Българите са се справили за 1 денонощие.като са разбили и вътрешни организации. Следва смяна на имената, ..

282

Анонимен

преди 11 години

КОМЕНТИРАТЕ КОЙ КАКВО,КОГА Е КАЗАЛ:НО КОМУНИСТА ИГНАТОВ СИ ПРИЗНАВА:ПО ЗАРЪКА НА Б.Б.МУТРАТА *** ТВОРИ БЕЗРЕДИЦИ И ПРОСТОТИИ,НО ЗА НЕГО НИТО ДУМА.А ТОЗИ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКИ БЕДИ В ДЪРЖАВАТА.

281

Мариана

преди 11 години

Тази Мукаддес зашто не я командировате тук в Америка аз ще я посрещна. Абе да корегира героите загинали срещу битките за освобождение от англичаните , да ги наричаме нерочинители на англ. Имрериа. И да не гледаме филма " Ратриот" че това е дискриминациа срещу англичаните . Ще я гръмнат. Щото който живее в Америка е американец и му плащат заплатата и пенсиата тук. Ако иска да е англичанин ще си ходи в Англиа.Враво на българските майки !!!!

280

Анонимен

преди 11 години

глупци сте всички вие, защото не виждате как ви манипулират. Аз си направих труда и изчетох внимателно всичко от "доклада", което беше изнесено. Там никъде, ама НИКЪДЕ не се предлага да се маха Ботев от учебниците!Там се говори само за това как учителите и анализаторите на текстовете е редно да посочват разликата между османци и турци и защо се е случвало всичко. Етническото противопоставяне беше измислено от бай ви Тошо през 1980-а, за да си подсили падащия режим