521

MAFIA

преди 11 години

aveeeeee 6to nema INFO za kokaina na *** zaloven v Ispania , golem strah bate

520

още един Анонимен

преди 11 години

до 695, злато се купува и може да се въстанови, а как се въстановява производство, фабрики, ЖП мрежа и всичко което се готви за разпроджба, упс, приватизация, и все пак това което пишеш са измислици

519

Анонимен

преди 11 години

a koga 6e ima sad za Todor Jivkov

518

Анонимен

преди 11 години

za grazkite firmi pitai Ministara , ako ima6 moje6

517

Анонимен

преди 11 години

начетох се на икономически анализи на миналия век- кажете нещо за насотящето, къде е резерва, къде езаема който Дянков току-що изтегли, къде е икономиката и защо гръцки и турски фирми строят магистралите

516

Анонимен

преди 11 години

През 45-годишното си съществуване комунистическият режим в България е фалирал два пъти - през 1960 и 1987 г., и още един път е бил на крачка от фалита през 1978 г. За да скрие първата катастрофа и да изплати част от натрупания необслужваем дълг към Съветския съюз, генералният секретар на Българската комунистическа партия (БКП) Тодор Живков еднолично и без да уведоми нито правителството, нито партийното ръководство, е продал на Москва стратегическия златен резерв на страната, натрупан до 9.Х.1944 г.

515

GENOZID

преди 11 години

smeniha imenata na Balgarskite Turci togava samo i samo da zamacat polojenieto s potavanate na Balgaria prez 1986 tva si e GENOZID

514

Hasan ot Varna

преди 11 години

Vazroditelen Prozes sre6tu Falita na Balgaria prez 1986 , opasnata igra na Todor Jivkov

513

Veselin

преди 11 години

САМО ЧЕ ЗА ВЪНШНИЯТ ДЪЛГ ПРЕДИ СВАЛЯНЕТО НА ЖИВКОВ ВИ Е ГРЕШНА ИНФОРМАЦИЯТА ,А ИМНЕНО ОТ ТОГАВАШНАТА ПРОПАГАНДА ,ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ СТРАНАТА НИ НЕ Е ИМАЛА ВЪНШЕН ДЪЛГ ,ИМАЛА Е НЯКАКЪВ НО ТОЙ СЕ Е ПОКРИВАЛ ОТ ДЪЛГОВЕ НА ДРУГИ СТРАНИ КЪМ НАС .

512

Анонимен

преди 11 години

През 45-годишното си съществуване комунистическият режим в България е фалирал два пъти - през 1960 и 1987 г., и още един път е бил на крачка от фалита през 1978 г. За да скрие първата катастрофа и да изплати част от натрупания необслужваем дълг към Съветския съюз, генералният секретар на Българската комунистическа партия (БКП) Тодор Живков еднолично и без да уведоми нито правителството, нито партийното ръководство, е продал на Москва стратегическия златен резерв на страната, натрупан до 9.Х.1944 г.Това разкриват секретни и строго поверителни документи от заведеното през 1990 г. дело 4, познато като делото за икономическата катастрофа на България. То трябваше да изясни причините за икономическия крах на страната, довел и до падането на комунизма през 1989 г., но беше прекратено през 2005 г. без резултат.

511

do:689

преди 11 години

sega mi stava qasno za6to e izmislen ''Proekta Vazroditelen proces' za da zamacat polojenieto na Falita na Balgaria prez 1986 godina

510

Анонимен

преди 11 години

Външният дълг не е единственото измерение на фалита на комунизма в България. Заради тоталната криза в икономиката от 1986 г. властта се опитва да реанимира системата с натрупването на колосален вътрешен дълг в размер от над 23 млрд. лв. За първи път архивите разкриват как управлението на БКП е посегнало и на спестяванията на гражданите във фондовете в ДСК (Държавна спестовна каса). От материалите става ясно и как през 1989 г. е бил стопен стратегическият валутен резерв на страната, който е бил малко над 1 млрд. долара. Заради неадекватна кредитна политика и щедро раздавани заеми на предимно фалирали страни от Третия свят комунизмът завещава и 1.5 млрд. долара задължения към България, голяма част от които още не са събрани.

509

FBI

преди 11 години

Това разкриват секретни и строго поверителни документи от заведеното през 1990 г. дело 4, познато като делото за икономическата катастрофа на България. То трябваше да изясни причините за икономическия крах на страната, довел и до падането на комунизма през 1989 г., но беше прекратено през 2005 г. без резултат.През самата 1990 г. политическите наследници на Живков съобщиха официално за фалита на държавата, като тогавашният премиер Андрей Луканов обяви едностранно мораториум върху плащанията по външния дълг, който се оказа над 10 млрд. долара и за който българските граждани не подозираха.

508

Veselin

преди 11 години

СТРАННО МИ Е СЪЩО, ЧЕ ХОРАТА ПРОТЕСТИРАТ ЗА ВДИГАНЕТО С НЯКОЛКО СТОТИНКИ НА БЕНЗИНА И ТОКЪТ ВМЕСТО ДА ПРОТЕСТИРАТ ЗА СТАНДАРТЪТ НА ЖИВОТ ,И ПЛАТЕНИ СОЦИОЛОЗИ УСПЯХА ДА УБЕДЯТ ХОРАТА ДОСТА АРГУМЕНТИРАНО НА ПРЪВ ПОГЛЕД ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕЗАСЛУЖАВАМЕ ДОБРИ ЗАПЛАТИ ,КОЕТО НЕ Е ТАКА В МНОГО СЛУЧАИ СМЕ И МНОГО ПО СТОЙНОСТНИ ОТ РАЗГЛЕЗЕНИТЕ ЧУЖДЕНЦИ ,И ТЕ ДА СА ПОСТАВЕНИ В ТАКИВА УСЛОВИЯ НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ СА ДОСТА ПО ЗЛЕ ОТ НАС .

507

IMAM KRAVA NA SELO

преди 11 години

abe 4obani i kravari jivee6ti v Balgaria nekoi vaob6te znae li za ''FALITA na Balgaria'' poneje vsi4ko togava be6e TOP SECRET

506

Veselin

преди 11 години

ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА РЯДКО ЗАВИСИ НЕЩО ДРУГИ СИ ГИ УПРАВЛЯВАТ И ЦЯЛАТА ТАЗИ ИГРА НА ЧЕРВЕНИ ,СИНИ И ЦЕНТЪР Е СМЕШНА ,МОЖЕ БИ ЕДИНСТВЕНО НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИТЕ ПАРТИ СА НЕЩО СТОЙНОСТНО НО ПЪК НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ СЕ ОКАЖАТ СЛАБОХАРАКТЕРНИ И ВЕДНАГА ЩЕ ОТСТЪПЯТ НА ГОЛЕМИТЕ КОМПАНИИ .В УНГАРИЯ Е ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА ,МАЙ ТАМ Е ЕДИН ОТ МАЛКОТО РЕВОЛЮЦИОННИ И СТОЙНОСТНИ НЕЩА ,КОИТО СЕ СЛУЧВАТ КАТО ПОЛИТИКА И УСПЯВАТ УСПЕШНО НА ТОЗИ ЕТАП ДА СЕ УПЪЛЧАТ НА КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА СИСТЕМА .

505

Veselin

преди 11 години

От много години е известно,че дадена кооперация която иска ресурсите на набелязана страна прави така ,че страната да задлъжнее много със заеми към големите банки ,после идва приватизацията от чужди фирми и източването на страната ,както се случи и случва при нас и над 50 страни по света ,като са започнали експеримента си в Южна Америка ,първоначално действат с пропаганда защото им костват най малко пари ако не се получи играта загрубява може да се стигне и до войни в името на доброто :) .

504

Veselin

преди 11 години

Едните крадци викат по другите крадци .Но най са ми интересни платените социолози и икономисти ,които казват че въпреки цялостното поскъпване заплатите са се вдигнали много повече ,и средната заплата в България е към 1000лв ,но тя е на базата на нещо подобно : примерно 4 милиона българи работят за 300-400 лв в големите градове за 500-600 с малко изключения към 1000 лв и останалите 200 000 шефове ,министри и чорбаджии взимат по 100 000 .Не казват истината такава каквато е .

503

Veselin

преди 11 години

Единствените интереси ,които гледат политиците са тези на чорбаджиите и големите кооперации ,защото хората няма как да им търсят отговорност ,докато чорбаджията с големите пари може лесно да ги направи на кайма пък и той дава добри комисиони .Незнам хората как гласуват въобще ,макар че и аз бях гласувал за ГЕРБ,макар че да ми се струва в началото да са имали добри намерения ,в последствие винаги се включват и фактори като светоната банка МВФ,на които дължим пари и нецепят бъсма на слабите страни

502

ЦЕЦО

преди 11 години

Не ми трябва Герб, цените все се вдигат, икономиката буксува, живота е много скъп! Няма да гласувам за тях и съветвам хората около мен същото.