85

до 93

преди 11 години

Т. Живков им го каза в прав текст, "Който чувства родината си Турция, а не България е свободен да напсуне". И те избраха Турция, никой не ги е гонил нито нищо. . Какви са тези чупки ,дето ги правят сега?

84

Анонимен

преди 11 години

Българите в БЮРМакедония са ни много по-важни и трябва да бъдат приоритет, отколкото забрадки и ***, които 89 г заплашваха, че с танковете щели да се върнат. Е, да се върнат. Боли ме фара за тях, и да го махат това 2но гражданство, че като прочетата в Германия Мехмед, българин, и ще си помсиоля, че всички сме терористи тук и ще има още огрнаичения. не ни стигат ***, ами и Мехмед да мислим

83

Няма нужда

преди 11 години

Вие сте турци. Децата ви са родени в Турция. Не ви трябва български, не го учете. Забравете за България. Вие я напсунахте а не някой друг. България не е ваша страна. Имате си родина, живейте си мирно там и ни оставете на мира.

82

;;

преди 11 години

Много интересна новина.Само не разбрах защо децата ми вТурция да искат да учат български.За какъв *** им е? Къде ще им бъде полезен освен в България? А там в БГ голям процент от хората говорят Турски, а тези които не знаят разбират или английски или руски.Заради това децата ми тук научиха тези два езика.Да се учи български в ТР е губене на време!!!

81

Анонимен

преди 11 години

Да се обърнат към турското Министерство на образованието с искане да изучават ...майчин български език!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

80

до гурбетчия

преди 11 години

От "нема лабаво" - С индивиди, чийто прабаба е заменила сукмана с шарени шалвари и чийто прадядо Иван за паница леща се писал Ибрям, НЕ ЩА ДА РАЗГОВАРЯМ !!! Поне 400-500 думи на турски знаеш ли !? сега само да не вземеш да ми се пенявиш, че си завършил İstanbul Üniversitesi...хахахаха

79

Анонимен

преди 11 години

"Те носят български паспорти, български граждани са и имат правото да научат български език, казва Лютфи"Агентът на ДС, който направи всикчо възможно да се "появи" турско малцинство в България след 89г., а те са българи-мохамедани.И сега пее песента, че са българи а доппредо месеци крещеше в НС, че сме многоетническа държава и да мсе свиквали с това. В България турци няма- те са се изселили през Балканските войни и с признаването на несъществуващо малцинство, дадоха право Турция да се меси

78

_Ястреб_

преди 11 години

80 - Гурбетчия Така е, за съжаление. Проблемът на братята българи е, че те не виждат проЗталащината и злобата като проблем, а напротив - възприели са тези качества като дефинираща черта на националния си характер! За повечето от коментиращите тука, върхът на патриотизма им е да плюят на турците - предполагам са пубертетчета, още не имали възможността да видят нормални държави, обитавани от нормални хора, мислещи като нормални хора! За разлика от България, където нормалното е ненормално явление!

77

българин

преди 11 години

Ако едно време не бяха изпратени Сава, Наум и Ангеларий по българските селца и паланки, не знам сега на каква шльокавица щяхме да пишем и да вряскаме като маймуни. Когато някой иска да се образова и моли да му помгнеш, защо да не го направиш. Искат учители, не искат самолети. Стига вече с тая злоба и мнителност.

76

ani

преди 11 години

Няма лошо, в Т-я има кореняк турци дето знаят български. Предполагам, че нашите изселници също изпитват носталгия. При една екскурзия една българска туркиня дойде до автобуса ни само да си поговори на български.Като искат да учат български, да учат.

75

Анонимен

преди 11 години

Злоба и завист! Нищо ново под родното ни слънце!Тези хора искат да учат БЪЛГАРСКИ език, а не китайски.

74

Да, да

преди 11 години

Искат, щото не дават паспорт без език, а паспорт значи работа в ЕС.

73

до 80

преди 11 години

Между "българче" и "български гражданин" правиш ли разлика бе? В Германия и училище ще отворят за "българчета" ако е необходимо. Капиш?

72

ДО 70

преди 11 години

Тези колежи нека си ги направят в Турция,защото 73% от населението им е неграмотно.

71

гурбетчия

преди 11 години

Ястреб ,прав си брат ,на 1 нормален човек в Бг. се падат 1000 ненормални!!"Да си били плащали ,ако били в Патагония пак ли трябвало да им се праща учител,друг пък казва родителите да им говорели на български"!Абе вие знаете ли в Германия българчетата как учат бг.език?!Има учители завършили бг. филология тук или от Бг.,които получават заплати от Германия!Така ще е и в Турция!И едно е родители да говорят вкъщи ,друго е да се учи литературата,стихове,поети и пр.!!!

70

Анонимен

преди 11 години

Ние, изселниците, в първите години, когато се изселихме в Турция, бяхме обидени на режима и спряхме да им говорим на български, за което след време взехме да съжалявамеНад 90% се "изселихте" по собствена инициатива. Да не забравяме че голяма част са на родово-общинен принцип и каквото каже "патрона" в селото това става. :D Ама е по-изгодно някой друг да ви е виновен нали? Много ясно!

69

не се връзвайте

преди 11 години

Ако едно нещо изглежда прекалено хубаво за да е истина, обикновено се опитват да те измамят. Вярвам че искат наши учители по книжовен български, единствено за да ни изпратят на разменни начала цели девизии от учители по турски и исляма. А хищното и лакомо ястребче в долните коментари нека се пеняви колкото си иска, че отказваме да целуваме "благодетелната" завоевателска ръка.

68

Анонимен

преди 11 години

Искат да ги обучават на Български език, за да могат да гласуват за ДПС и да не бъркат квадратчетата:)). Не ни трябват никакви турци. Да си стоят там където са и да забравят за България!

67

Анонимен

преди 11 години

Както всяко от малко научава два езика.Така и тези "родолюбци" да си учат децата.

66

Анонимен

преди 11 години

ДА И М ИЗПРАТИМ ИНЖ.ДОГАН. КАТО ВСЕСТРАННО РАЗВИТА ЛИЧНОСТ ЩЕ СЕ СПРАВИ С ПОЛОЖЕНИЕТО.