33

Анонимен

преди 11 години

Една помпа с дебит кубик на минута тежи 30 кила, толкова ли беше трудно да я доставят на един курс с хеликоптера?

32

до 46

преди 11 години

напълно си прав, освен за това, че новината има нещо общо с Витоша. Защитената зона, от която ще добиват инертните материали, е в частта от Палакарията, която се намира между планините Плана и Лакатишка Рила. Където няма кой-знае колко гори, но пък по-голямата част от земите са частни и собствениците им неса питани, съгласни ли са имотите им да станат на кариера.

31

Анонимен

преди 11 години

Защо нямаме собствен самолет за гасене на пожари? Защо отказваме помощ? Защо частен хеликоптер гаси? Къде е армията и полицията? Защо умишлено се пречи да се загаси бързо пожарът?

30

IN FLAMES

преди 11 години

От където и да го погледнеш, този пожар е умишлен. Хайде сега, сетете се от три пъти кой/кои и защо са го запалили. Щото аз се сещам.

29

Мавродиев

преди 11 години

Целта не е пожара да се загаси! Не случйно отказахме помощ от Израел! Целта е да се освободи място за нови писти на Витоша. Неслучйно доброволците се оплакват, че им се пречи да работят и се прави всичко, само и само да не се загаси огъня! Просеки се правят само там, където им е удобно да спре огъня, след като свърши мръсната работа!

28

Професора

преди 11 години

Цели 5 минуса са ми сложили.Само толкова ли са платените от Герб във форума.Пак да попитам по колко лева на ден Ви плащат от Герб за да ги възхвалявате по форумите и въпрос номер две-на кой разклон Ви намериха?

27

do 44

преди 11 години

shtom taka mislish ili si shop ili si ot burgas

26

Анонимен

преди 11 години

СереГея как се е покрил и гузно мълчи. Защо ли е така? Всеки трябва да се е досетил вече.

25

Анонимен

преди 11 години

Тези хеликоптери с бензин ли гасят пожара.Колкото повече гасят,толкова повече гори и се разраства.Това трасе за нова писта ли е или отклоняване на вниманието от днешните и утрешни протести?

24

До 44

преди 11 години

Ти си ***!

23

Лелее

преди 11 години

Една помпа едва ли е тежка, колкото 5 кубика вода?

22

Професора

преди 11 години

Гасенето на пожар не е като да режеш лентички и да прекарваш метаамфетамини.За гасене но горски пожар е необходима високо-проходима техника,специализирани хеликоптери,каквито ние нямаме.За справяне с природни бедствия е нужно и специализирано звено като гражданска защита,която беше ликвидирана от Герб.Въобще за каквато и да е национална стратегия за развитието на държавата са необходими експерти и образовани хора,а не ритнитопковци,физкултурници и бивши мутри.

21

Анонимен

преди 11 години

Боко за кога е планирал да режи лентата на новата писта там?

20

ined

преди 11 години

А къде е тарана на бистришките тигри да полее с маркуча и изгаси огъня?

19

тими

преди 11 години

те горят но хората се справят а нашите какво правят чакат някои друг да им свърши работата

18

Poaro

преди 11 години

Koi e tozi ***, koito zapali Vitosha....?!Pojarat e umishlen i vsichki slugi znaiat tova !Ste se parjite v ada ***...?!Prestanete da razsipvate BULGARIA !!!

17

Мишо

преди 11 години

Спокойно до 1-2 дни все ще завали и ще го изгаси :) Боко тиквата даже и с пожарникарската работа (която уж му е специалност) не може да се оправи.

16

тими

преди 11 години

само не ми е ясно защо им е 1 милярд бюджета като немогат да се оправят сами или този 1 милярд влиза на някои в джоба сами преценете а друго новото творение на мвр а имено дарителството на мвр от бизнеса е там вече с сигорност тези пари се наливат някъде другаде

15

chicago

преди 11 години

Всеки ден разни милиционери обясняват че няма разрастване на пожара,от 50 стаха 150 засегнатите от пожара декари.Аз повече вярвам на декарите от колкото на органите.

14

Анонимен

преди 11 години

Бойно разгръщане на мотопомпа. Пожарникари, в бой! Бойно осигуряване. - Това се термини от съвременната българска пожарникарска "наука". Имат и национални състезания по пожароприложен спорт. И световно. Познайте от кои държави са участниците?