161

Ъц

преди 12 години

Хайде, спретете да злорадствате! Гърците били..., ами и ние не падаме по-долу от тях. А и "заиграе ли мечката в двора на съседите, чакайте я и у нас." Що се отнася до финансовото състояние на Гърция, до голяма степен вина имат доста външни фактори, това разбира се не е оправдание за гръцките политически, икономически и финансови кръгове, но да се прехвърля вината единствено на тях и народа е некоретно. Излиза, че в същите "грехове" ще трябва да обвиним и Ирландия, Испания, Италия, Португалия,Англия, че и нас.Идеята за създаването на ЕС беше вярна и обоснована, но изпълнението и приложението ѝ са под вякаква критика.Тук в Щатите битува мнението, че една силна,обединена и независима Европа щеше да доведе до много по-скорото икономическо, социално и политическо фиаско на избрания модел от... сещате се сами от кого, та същите тези господа решиха да неутрализират в зародиш тази опастност и предизвикаха глобалната икономическа криза защитавайки собствените си интереси, без дори да се замислят за съдбата на САЩ и обикновения американец.Какви ще бъдат последиците при разпадането на ЕС(икономически,финансови и сациални)за страните членки на съюза, за гражданите, пък и за цяла Европа е страшно дори до се помисли.

160

ОТНОСНО ЛЕВЧЕВ

преди 12 години

КОЛКОТО ПО-ЗЛЕ СТАВА ГЪРЦИЯ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ХАЙВАНЪТ ЛЕВЧЕВ СЕ ОПИТВА ДА НИ УБЕДИ ЗА НЕЩАСТНИЯ ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ. ЯВНО Е ПРИТЕСНЕН И ИМА ГОЛЯМА НУЖДА ДА СЕ САМОУСПОКОЯВА, САМОЗАЛЪГВА И САМОЗАСЛЕПЯВА. ЛОШО НЯМА.

159

ДО ЛЕВЧЕВ

преди 12 години

МНОГО ТИ Е ВАЖНО ДА СЕ САМОУБЕЖДАВАШ В ТЕЗИ НЕЩА НАЛИ?

158

левчев

преди 12 години

Бедните ще станат още по-бедни, накрая панелните гета ще станат единственото място, където ще може да живеят тези с доходи около 2 евро на ден. Но покрай тях ще има прекрасни магистрали и огради, високи над 3 метра, ще скриват лошите гледки от седящите в лимузини представители на прекрасната България.Но да забравим всичко това, все пак избори идват. Да се порадваме на цирка, на обещанията, на тълпите с червени знаменца в ръце и поне за две седмици да забравим за трите Българии. След това ще имаме две години, за да се радваме на положението си.

157

левчев

преди 12 години

Какво е бъдещето? Прекрасната България ще продължи да съществува още дълго тя е необходима на европейците, за да имат примера колко е зле, когато те управляват зле. А и хората от Запада трябва да имат място, където да дойдат да си отпочинат, да направят някой друг милион и да се порадват на евтини *** и пиене. Другата България също няма да изчезне, по-скоро ще се *** или турцизира, но това не е толкова лошо. Та кой друг освен споменатите две етнически групи има мерак да живее в подобна тиня. Пенсионерите ще намалеят драстично вдигането на възрастта и естествените природни закони ще свършат своето.

156

левчев

преди 12 години

В нея обаче има повече равноправие, защото немалко от другата България също намират място под слънцето на Запада това е най-талантливата и непримирима с живота част на народа. Използвайки преимуществата на свободното общество, тя успява да направи кариера и да остане в чуждата страна като равноправен член на обществото. Тук заплащането е несравнимо с българското, данъците са съразмерни с доходите, а полицията пази всички, а не само мутрите. Тази България постепенно се размива, претопява и вероятно някога ще изчезне и вместо нея ще останат само островчета от българи, които не са скъсали изцяло с родината си.

155

левчев

преди 12 години

Третата България е дъщеря на първите две. Това е Емигрантската България. Тя е около милион и половина в момента, но се увеличава с бързи темпове. В нея има представители и на двете Българии- дечицата на прекрасна България обикновено учат в колежи и университети на Запад и повечето остават там, за да харчат бащините си пари.

154

левчев

преди 12 години

Двете Българии се срещат рядко веднъж на две години по време на избори. Тогава тези от прекрасната България с неохота слизат от лимузините и се срещат с електората. Или участват в различни празници, където се ръкуват с присъстващите, галят децата по главичките и обещават. Каквото им поискат, те го сдават като обещание. Метрото да стигне от София до Перник, язовирът да се зариби и да може да се лови риба без билет, данъците да паднат, заплатите да се увеличат, пътищата да станат магистрали, магистралите летища, всеки да си купи самолет.

153

левчев

преди 12 години

В тази България се пие много и то безбандеролен алкохол, на почивка се ходи в дворчето на селска къща, ако такава има в семейството, или в барчето срещу входа на панелката. Единственото й развлечение е телевизията и затова програмите са изпълнени с простотии, цинизми, чалга, секс и още нещо. Така затъпяването става тотално. Най-голямата мечта на хората от тази България е да преминат в прекрасната България, но както в американската мечта, това рядко им се отдава.

152

левчев

преди 12 години

В тази Друга България образованието е под всякаква критика, учителите са по-близо до клошарите по доходи отколкото до среден държавен чиновник, масово децата й спират да ходят на училище и тръгват с родителите си да работят или да крадат. Пенсионерите, които са най-многобройни пък живеят с илюзиите на старото време и е лесно да бъдат излъгани, когато гласовете им станат нужни. За другите има тарифа един глас струва пари, брашно, кецове, кебапчета и най-често щедри обещания.

151

левчев

преди 12 години

В нея живеят много хора, пенсионери с най-мизерните пенсии в Европа, безработни с най-голям процент увеличение през последните месеци след Гърция, хора, работещи за 100-150 евро, с които не могат да скърпят месеца, да си платят парното или тока.Тук са и отхвърлените от обществото просяци, бездомници, ***, много голяма част от които се занимават с кражби.

150

левчев

преди 12 години

Нейните представители се женят или в Италия или във Франция, защото там имат имоти, къщи, вили. Въобще чудесно е да се живее в тази България, но малко имат привилегията да го правят.Втората България е друга. Тя много прилича на една, описана от Никола Вапцаров :Тази странаНе е моя страна,Тази страна, простетее чужда

149

левчев

преди 12 години

Тази България е член на Европейския съюз, тя е едва третата държава в Европа с толкова малък бюджетен дефицит, тя построи 52 км. магистрали за последните 2 години и в нея тече мед и масло.Тя има най-ниските данъци в ЕС, инфлацията клони към нула според статистиката, нейните жители се чудят дали на Бахамите или на Малдивите да прекарат лятната си почивка. Бизнесът е доволен, получава обществени поръчки, изгражда евтини спортни зали и пътища, забавлява се.

148

левчев

преди 12 години

Първата България с право може да бъде определена като Прекрасна. Това е страната на управляващите политици, независимо кои са те, на бизнесмените, назначени и изпрали парите си в годините на прехода, на услужливите и добре платени журналисти, държавни чиновници, чалга певци и самозвани шоумени, мутри и приближените им, депутати и техните сътрудници.

147

левчев

преди 12 години

Има такава държава, по точно територия с население, която се води европейска, но всъщност е от третия свят. Казва се България и който я възприеме като нещо единно, цяло, ще сбърка. Защото зад понятието стоят три различни Българии, толкова различни, че е трудно да ги свържеш, ако не си вътре в проблемите.

146

левчев

преди 12 години

Опитвам се да анализирам и да налучкам диагнозата на доста от коментиращите.КОМПЛЕКС за малоценност, ЗЛОБА и ЗАВИСТ към съседен народ.АНДРЕШКОВЩИНА и БАЙГАНЬОВЩИНА в комплект.Абре неразумни, комплексирани и *** юроди. Вижте се как живеете бре НЕЩАСТНИЦИ.Мутри,ченгета, физкултурници и турци се гъбаркат с вас вече над 20 години, а вие си избивате злобата и комплексите по съседите. И запомнете едно: ГЪРЦИТЕ СА ГОРД И ВЕЛИК НАРОД ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС. Сценарий Ран-Ът никога там няма да проработи!

145

българка

преди 12 години

"Държавата изнемогва при плащане на заплати и пенсии" .Ще си намалят големите заплати и пенсии като при нас и ще могат да им ги изплащат.Да си свият малка дебелите ***.

144

pool

преди 12 години

Дреме ме ми на шапката за малякасите!!Те това заслужават, да започнат на нова и да се трудат за всяко евро,а не като сега, всичко да е им поднесено на тепсия!

143

до 190

преди 12 години

Вярно е, че макетата ще стигнат чак до р.Места на бегом, като ги подпукат албанците.Ке бегат и ке вият!

142

Анонимен

преди 12 години

Само дето скоро турците заплашиха, че ако фироманците не спазват правата на албанците, Турция ще се намеси военно. Не знам на какво разчитат в Македония. Най-големият им враг са албанците, а турците винаги ще застанат зад тях.