24

Анонимен

преди 12 години

В края на март България обяви, че се отказва от строежа на АЕЦ БеленеБЪЛГАРИЯ НЕ СЕ Е ОТКАЗАЛА!!!!!!БОРИСОВ ИЗКАЗА ОГРОМНАТА СИ ОМРАЗА КЪМ РУСНАЦИТЕ С ПОМОЩТА НА УОРЛИК.ТЕПЪРВА РЕФЕРЕНДУМА ЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ ЩЕ ДОКАЖЕ ДАЛИ БЪЛГАРИЯ СА Е ОТКАЗАЛА ИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ МАНИПУЛИРА БЪЛГАРИТЕ ДОРИ И РУСНАЦИТЕ!!!!!!НИЩО НЕ Е ЗАГУБЕНО!!!!

23

Пак там

преди 12 години

Ако съм на мястото на руснаците, ще се съглася за АЕЦ Козлодуй - с тази политика на ГЕРБ - да си вдигат рейтинга с дългосрочни обещания, можеш да печелиш само от неустойки по договорите :)

22

До 26

преди 12 години

Ти си пълен ***.Цената на слънчевата енергия в момента в България е 500 лева за мегават.Явно си съгласен да плащаш 5 лева за киловат,а може и повече.И къде в Германия са произведени 20,000,00 мегавата и то то слънчева енергия? Само да ти кажа че мерната единица е на час.

21

MICKI

преди 12 години

NE NA RUSKIA IMPERIALISM, NE NAKRADEZA- KLEPTOMAN PUTIN, NE NA BULGARSKITE 4ERVENI GLISTI I RUSKI PODLOGI.

20

румен221

преди 12 години

Кое нещо в енергетиката ни почива на "пазарен анализ..." и конкуренция???1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...- НЯМАЛО ПАЗАР ЗА ТОК - ХА-ХА-ХА,Добре!!! НО ЗАЩО ЗИМАТА ВНАСЯХМЕ ПО 400 Mw/дневно ОТ ФРЕНСКО-КУНЕВАТА АЕЦ -ЧЕРНА ВОДА!!! (а икономиката ни дори не работи) - ЗАДЪХВАМЕ СЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЕДИН ГОЛЯМ ТЕЦ ДА СПРЕ И СТАВАМЕ ДИСКОТЕКА - ЕНЕРГОСИСТЕМАТА РАБОТИ БЕЗ РЕЗЕРВИ!!!- ОЧЕВИДНО ЕНЕРГЕТИКАТА Е ПРЕД КАПИТУЛАЦИЯ!!!- Но ПИТАМ - Защо НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА, да изкупува "вятърничевия" ток на 100%, за 25 години и на цена от 79 стотинки (без ДДС)... и да отказва ток от Козлодуй (НАЛОЖЕНА МУ Е ОГРАНИЧЕНА КВОТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО?!?!?!?!?), струваща му 1.169ст И защо точно този ток се изнася, а ние купуваме скъпия!?!?!?- Защо изкупува тока от АМЕРИКАНСКИТЕ СПОНСОРИ НА СДС в Марица-Изток за 17,5 ст, а от Държавния ТЕЦ за 6,5 ст В СЪЩНОСТ ВЪГЛИЩАТА НИ СВЪРШВАТ СЛЕД 30 ГОДИНИ- Дори цената на тока от АЕЦ-Белене, да е 5.5 стотинки, което признава дори сребролюбеца Касчиев, тя пак е по-ниска от всички други Зелени и Въглеводородни източници на ел. енергия... - Приятели, Ако бяха верни 1, 2, и 3 (по-горе), Козлодуй ще продава на 100% и не по 3,5ст. , КАКТО ГО ПРОДАВАМЕ НА ТУРЦИЯ, а по 8 стотинки, Белене ще продава на същата цена..., ПАЗАРНА ИКОНОМИКА е това..., а всички тецове, които не могат да се включат в тази "ценова игра", ще затворят или някои от тях ще останат, като Студен резерв... СПОНСОРИТЕ НА ОДС ЩЕ ИМ СПРАТ РУШВЕТА, Е, И КОСТОВ ГУБИ, НО БЪЛГАРИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!!!Така ще изпълним и Евродирективата - Да намалим вредните емисии с 60%... Което ще направим всякак..., но САМО, ако го има Белене защото, ако го няма, до 10 години оставаме без ток..., ИКОНОМИКАТА НИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В КАМЕННАТА ЕРА, а по-точно ще го купуваме по 99 ст...., е, които можем да си го позволим де...Господа, в настоящите няколко месеца тече зверско разграбване на България чрез фотоволтаици за 4 милиарда лева!!! При цена на тока от тях във Франция 220лв/МВтч и 700лв/МВтч у нас, ЧИСТАТА КРАЖБА е 480лв за всеки мегаватчас. 1МВ инсталирана мощност може да произведе 1300 МВтч годишно, подписваните договори са за 20 години напред и при очаквано ударно пускане на 320МВ мощности само за 6 месеца, сметката е 480*1.3*20*320 = 4 милиарда лева. Не бива да допуснем да продадат и бъдещето ни!

19

Анонимен

преди 12 години

Преди месец дъждовна Германия постави световен рекорд по производство на електричество от слънчева енергия - произведе енергия колкоро 10 АЕЦ-а като Козлодуй. Замислете се добре скъпи хора, моля ви.

18

Анонимен

преди 12 години

до 15Дай Боже,да се откажат и от БелеНЕ и от Козлодуй!Като толкова натискат да ни продават ток,да пуснат 2 жици и ще си купуваме техен ток без никакви проблеми!Но явно идеята е да имат руски атомен самовар на територия на държава член на НАТО и Евросъюза!И затова е целият този неистов НАПЪН!

17

Анонимен

преди 12 години

Като не искат да не купуват българите руски неща

16

Анонимен

преди 12 години

На слънчева България не и трябват мръсни ядрени централи.

15

17

преди 12 години

И кой ти се мазни бе ***!:) По-скоро българите плачат постоянно защо руснаците не им дават газ без пари:)

14

Анонимен

преди 12 години

С тези земетресения хич не ми трябват "качествени" руски реактори.

13

Анонимен

преди 12 години

Цялата КГБ номенклатура е мобилизирана за "благото" на "Задунайская" !

12

Анонимен

преди 12 години

до 16,ей ти разбра ли колко е цената на АЕЦ Белене? Кутев каза ли ти?

11

Анонимен

преди 12 години

Докато цената на петрола върви нагоре кремълските дребосъци се дуят, а почне ли да пада започват да се мазнят.

10

Гогата

преди 12 години

Цената на седми блок в Козлодуй ще ни излезе колкото целия АЕЦ" Белене",и ще трява поне 15 г.,за да се построи.В "Белене" остана само да се сложат вече изградените 2 блока и да се построят още 2.За седми блок в" Козлодуй" още даже няма експертна оценка дали въобще може да стане.Това пак са празни приказки на Гроб,а цената на тока се увеличава всеки месец

9

Анонимен

преди 12 години

Ако съм на мястото на руснаците, ще откажа за АЕЦ Козлодуй. На ГЕРБ изобщо не може да се разчита все едно се разчита на мартенския сняг да не се стопи. Вчера ГЕРБ кажат едно, днес се извъртат на 180 градуса. Днес ГЕРБ заявяват, че ще има АЕЦ Козлодуй, утре ГЕРБ се отказват от АЕЦ Козлодуй и заявяват, че ще строят ветрени мелници.

8

Пилето

преди 12 години

Стига сте се дупили с лубриканта в ръка "господа" "дупетати" !!! Спрете Спрете да продавате БГ обекти и проекти на чужди интереси ! Мамка му стара това е БГ територия не е Беларуска или прочие бълвоч !!! Ще даря 1 лв. към фонда който набира скорост за отваряне на лагер-а БЕЛЕНЕ за такива еничари продаващи народните блага на чужденци !

7

Инджо Ивев

преди 12 години

Много ясно, че ще искат участие - нали реактора е тяхно производство. "Руско робство"...майка ви ми е робиня, ивоинджевци.

6

Анонимен

преди 12 години

Интересно другарят генерален директор на Росатом как може да говори от името на една суверенна държава какво иска и какво не иска?Той може да говори само от името на собствената си компания!

5

9

преди 12 години

Не се притеснявай! Скоро ще имаш ромско робство:)))) *** няма да плачете:))