119

азз

преди 11 години

пожелавам на тези който искат линейки да се съобразяват със сфетофара,д се повозят в линейка!!!и когато роднините попитат шофьора защо е закъснял,той да им отговори:-вашия човек, макар умирайки,държеше да спирам на всеки червен сфетофар!!!нали се сещате?!

118

до 144

преди 11 години

Бременните жени ,нямат право да шофират ....,иначе вината е на линейкаджията!

117

Гого

преди 11 години

Тия *** в БМВ-тата не мрът ли!

116

Анонимен

преди 11 години

ще изкарат жената виновна

115

алоо,...Бг

преди 11 години

По бай Тошово време ,....."Нямат право да се возят на предните седалки /камо ли да шофират/,бременни ,и деца до 16 годишна възраст ,....сега защо не е така ?

114

Анонимен

преди 11 години

Повечето от тези катастрофи са по вина на шофьорите на линейките. Те нямат представа как трябва да се кара. От доста години живея в германия, тук линейката е надула сирената но въпреки това спира на всеки светофар, оглежда се да не лети някой джигит и преминава. А не както у нас, хвърчът линейки и полицейски коли и си мислят че всеки трябва да се съобразява с тях. Докато не се промени начина на каране на линейките няма да сплът проишествията!

113

....?

преди 11 години

ЗАЩО СА ВИНОВНИ И ДВАМАТА....?Значи вината е на водачът на линейката .....,нали винаги те са защитени ,а сега ----и двамата.....????

112

Ira

преди 11 години

Така ще е докато им купуват книките на малките пикли! Поне правилата за двиение да учат!!!

111

до 126

преди 11 години

Това важи за ---БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ !А там има специална лента за такива автомобили със спец предназначение,по която други не минават !В Бг всичко е обратно ,.водачите на линейки минават през кръстовищата без да намаляват /повечето от тях/,останалите участници в движението почти не дават път/предимство ,като отбият встрани/,няма ленти за такива специални автомобили,а ако има те ,лентите ще бъдат задръстени от мутреси ,и джигити ,политици и ***!Какъв е резултатът от цялата работа ,*** ДО ШИЯ!

110

Ambulance

преди 11 години

23.06.2011Линейка катастрофира в столицата, докато транспортираше родилка и новороденото й бебе. Инцидентът стана малко след 4 часа тази сутрин на кръстовището на булевардите Тодор Александров и Константин Величков. Катастрофата е предизвикана от 20-годишната Николет Вълчева, която се врязала в линейката с аудито си. Тя слушала силно музика в колата и не е чула звуковия сигнал на спешния автомобил01.11.2010Пловдив-Автобус удари линейка пътуваща за катастрофа..Линейката е била с включени светлини и сигнал06.10.2008Линейка се удари в микробус на бул.Васил Левски в София.микробусат прави обратен завой в забранена зона.Линейката е била с включени светлини и сигнали.21.08.2008Фолксваген блъсна линейка на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Гурко". Колата на "Бърза помощ" е превозвала жена с инсулт.Жената умира. Виновник за катастрофата е водачът на фолксвагена. Той не е дал предимство на линейката, която е била в специален режим на движение - с пусната сирена и светлини.7 юли 2008 - Доктор Загина В Линейка На Бърза Помощ след удар с БМВ.Линейката е била с включени светлинен и звуков сигнал.Октомври 2008жена от Шумен умря в кола на Бърза помощ, след като лек автомобил се натресе челно в нея.Линейката е била с всички включени сигнали"Нужни са законови промени с цел максимално строги санкции за водачите, които предизвикват катастрофи с линейки. На такива шофьори трябва да се вземат книжките", коментира още директорът на Бърза помощ в София д-р Георги Гелев.

109

ДО 129

преди 11 години

Дава ти предимство ,но не и ----празна писта ...!

108

леееко изключение

преди 11 години

"ФЪФ" Бг,линейките имат право на преминаване през кръстовище на червено,само ако водачът на линейката се е убедил ,че е възможно ,без да предизвика ПТП ,.....НО в Бг ТОВА ----ВЪЗМОЖНО ЛИ Е??????????????

107

nakata

преди 11 години

бивш шофьор на линейка съм с повече от 20 г работа там и ми се е налагало много пъти да преминавам с включени буркан и сирена през кръстовище на червено но ....!!!!! винаги бавно докато се убедя че са ме видяли другите коли.. Иначе при ПТП при тази ситуация аз го отнасям като виновен . Така е и по закон

106

има закон !

преди 11 години

Никой няма право да преминава на червен сигнал на сфетофар,....точка!

105

Анонимен

преди 11 години

Айййййй Канариииииииииии!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ай ай ай Канариииииии!!!!!!

104

само питам ?

преди 11 години

А защо и двамата водачи да са виновни ?При възникване на катастрофа ,има само един виновен ....КОЙ?

103

Анонимен

преди 11 години

Дори линейката да беше с включена сирена, това не отменя задължението н шофьора и да се огледа, ослуша и да е сигурен, че някой не се е заблеял!Да, така е, но..Забравяте, че СЪЩОТО задължение го има и шофьора на леката кола: независимо, че сигналът на светофара е зелен(осигурява предимство) това не отменя задължението му да се огледа, да се ослуша, да кара със скорост подобаваща на обстановката!Какво ще реши КАТ и евентуално съд е друг филм!За мен и двамата имат вина!!Грубо нарушение на шофьора на линейката е че не е включил сирената и това е факт!

102

прасчо

преди 11 години

При изпълнение за служебни задължения,автомобилите със специален режим,пожарни,линейки и полюция имат предимство,когато са с включен звуков или светлинен сигнал.Туй то.Всичко друго е интерпретация

101

fee

преди 11 години

linekata ne tribvalo da mine v cerveno ako bese pusnal signal da tribva vsi4ki pat da dadat na lineikata

100

hh

преди 11 години

Хора, зелената светлина не ти гарантира празна писта. Тя просто ти дава предимство.Никой не ти гарантира че някой блейко няма да мине на негово червено . Така че всеки е длъжен да се оглежда ако иска да увеличи шансовете си за оцеляване.