184

Анонимен

преди 12 години

Някой мое ли ми каже къде у България преподават инженерни науки, че се напиням и още малко ще се изпусна и на - не мое се сетя. Ако някак си мое ми проследите жалката мисъл ще ви стане ясно що си нямаме автомобилостроене, самолетостроене и други подобни строенета...

183

Анонимен

преди 12 години

така е хорааа, неграмотните са принудени да диктуват !

182

Анонимен

преди 12 години

Българските работодатели търсят висококвалифицирани специалисти с по 2-3 западни езика,ИТ и икономически знания,до 25 години с минимум 5 години стаж,представителна външност,за предпочитане несемейни,без деца,с готовност за гъвкаво раб,време(12-14 часа дневно),с шофьорска книжка ....И всичко това за 500 лева...Ами трудно се намират такива специалисти !

181

Анонимен

преди 12 години

Цялата патаклама е заради парите! Да се покаже, че Бг специалисти не стават и не трябва да се вдигат заплати! Manpower винаги за били на страната на бизнеса! Добре тогава, защо никой работодател не вкара висококвалифицирани супер специалисти от чужбина (ако е заради опита и подготовката) - защото ще трябва да им плаща като по света! Българския бизнесмен е СТИСНАТ! А след години хептен няма да му стигат кадри!

180

Анонимен

преди 12 години

Само като прочетах "изследване на Manpower България" и спрях да чета надолу :)Смепници

179

пак 200

преди 12 години

По бтв показаха как просяк изкарва по 15 лева за 3 часа. Вие искате инженери за по 450 хаха. И повечето компания са филиали на западни. Тук всеки иска да мине с номерата си.

178

Анонимен

преди 12 години

Ами кой ще учи 5 години за инж. и ще работи за 450 лв стартове бе? В Германия и Франция дават 2.5k евро стартове. Скрийте се.

177

Albert Einstein

преди 12 години

ДО "ИНЖЕНЕРИТЕ" 184 И 180:Абе,кво се прайте на големи капацитети,инженери,компютърджии,математици,физици,химици и прочие -ици?!Фурие-мурие,интеграли,схеми,платки,млатки,JPEG,MPEG и прочие глупости!Вие атомна или водородна бомба ше прайте бе...?

176

Анонимен

преди 12 години

"Софт РАЗБИРА СЕ" - е, човека е програмист ... Да, на тях ВМ им трябва маниакално.. в пъти повече от на хардуеристите... И тук новия проблем - за какъв дявол ТУ тата бълват софтуеристи, при условие, че и СУ и ВТУ и НБУ изкарват на кило програмисти нез титла "инж."... И още за какви инженери е ревнал пазара на труда - то в Бг няма промишленост! Вижте и обявите за работа - такива за инженери НЯМА! ~9000 обяви на ***-a за ЦЯЛАТА страна...

175

до 192

преди 12 години

явно се занимаваш с много интересни неща, като да вдигаш КПД софтуерно, и интересен е хардуерния декодер за JPEG. Не искам да се заяждам. Ти си примера как човек на една позиция се занимава с работата на поне трима човека. Ей такива кадри се искат от работодателите.

174

От 194

преди 12 години

Както и да е - ще прекратявам приятния чат, защото като си гледам педишното мнение, вече толкова ми се спи, че не уцелвам буквите. Лека вечер.

173

паул

преди 12 години

не намират зашото не успяват да си направят проэила на нужнея човекв човешки ресурси работят едни патки не знаят какъв специалист им тряба

172

до 189

преди 12 години

Точно така. А като искаш да направиш библиотечен модел за програмата? Трябва да подадеш правилните параметри на нейния зеки, съответно трябва перфектно да знаеш как смята самата програма. Особено, ако не е толкова юзър френдли, че да има някаква среда за създаване на модели, а трябва да ги въведаш или редактираш в тукстов файл.

171

Митко

преди 12 години

До 188:Колегата е лафтуерист. Докарва го само на лаф.

170

до 184

преди 12 години

Колега ти хардуерист ли си или софтуерист?

169

до 188

преди 12 години

Софт, разбира се. Хем софт, хем малък, други въпроси?

168

blah

преди 12 години

все едно има значение... Висшата математика е мно важна!

167

до 187

преди 12 години

Да го пиша? На кой да го пиша?Интеграла си се решава сам в програмка, разбираш го и го прилагаш. Като погледнеш решени 1000 интеграла със съответната визуализация, и магаре да си, пак ще почнеш да ги разбираш.

166

до 178

преди 12 години

Колега ти хардуерист ли си или софтуерист?

165

185

преди 12 години

Не си играй на думи. Разбираш перфектно какво искам да ти кажа. Трябва да можеш да прочетеш какво ти казва интеграла. И да можеш съответно да го напишеш.