55

Анонимен

преди 12 години

Абе това шега ли е или герберастите съвсем изперкаха?

54

Николчев

преди 12 години

Това е най- можещият и най- ставащият за всичко кадър на ГЕРБ. Правете сметка за останалите мозъци. Смях, смях, смях...Егати държавата сме щом ни управляват такива тикви. Господ да ни е на помощ!!!

53

Любо

преди 12 години

О света дево от Гваделупе.....тази *** герберска амеба директор на АЕЦ...идиотията която продължава вече 3та год достигна своя връх. Дано не стане някоя сериозна авария...

52

КУТЕВИСТИ

преди 12 години

ДРУГАРЮ КУТЕВ, РАЗРЕШЕТЕ ДА ДОЛОЖА? - разрешавамНОРМАТА ЗА ДЕНЯ ОТ НАПИСАНИ ПОСТОВЕ Е ПРЕИЗПЪЛНЕНА!ВИЕ ЗА НАС СТЕ КАТО СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО!ВЕЧНА ДРУЖБА КПСС/ БКП!!!

51

rumen221

преди 12 години

- Идиотщината и по ходи по Хората, не само по коюти матряла- Ако доклада на HSBC е верен и 2 реактора струват 10.3 милиарда, от които 2 милиарда вече са вложени, ако преместим единя в Козлодуй ще похарчим още 6 милиарда или ЩЕ ИМАМЕ 1 РЕАКТОР ЗА 8 МИЛИАРДА ВМЕСТО ДВА ЗА 10 И ЩЕ Е ГОТОВ СЛЕД ПОНЕ 10 ГОДИНИ, ТОЙ ПАК ЩЕ Е РУСКИ, НО МНОГО ПО-СКЪП И ТОГАВА ЗАЩО ГО МЕСТИМ???- ПУБЛИКУВАНИЯ ДОКЛАД Е МЕНТЕ!!! - Докладът на консултанта HSBC е ПОЛОЖИТЕЛЕН В ТРИ ВАРИАНТА И Е ГУБЕЩ САМО, АКО, НАМЕРИМ ГАЗ ПО 75 ДОЛАРА, А ТОВА Е ФАНТАСТИКА С СТИЛ ЖУЛ ВЕРН!!! - Спроред консултанта HSBC усреднената цена на тока от АЕЦ Белене за 60 години при която печалбата е нула е само 2.4 ст/кВч. Цената на тока през най-тежката година която покрива всички разходи и вноски по заема е 4.4 ст/кВч. Днес Козлодуй продава по 5,5 ст!!!1. Не става въпрос за това дали реакторите да са американски или руски Руските реактори са с много по-висока степен на надежност, в момента Франция строи руски реактор, А ОБЩО ПО СВЕТА СЕ СТРОЯТ 43 РЕАКТОРА, КАТО САМО НАШИТЕ БИЛИ ГУБЕЩИ!?!?- До 1992 г. в България се е добивал триураниев осмооксид, който е обогатяван в тогавашния СССР и се е връщал в България като гориво за Козлодуй и затова цената на тока е била 0,2 стотинки!!!.- В България има достатъчно количество, за да се осигури българската ядрена енергетика 10 000 години напред!!! Горивото стои и чака УМЕН ДЪРЖАВНИК (поне колкото бай-Тошо селянчето), ЗАЩОТО С ТОВА ГОРИВО МОЖЕМ ДА СТАНЕМ ЯДРЕНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЕВРОПА!!!2. До сега са произведени и двата и половина реактора за АЕЦ-Белене (чехския, готовия и втория полусглобен), повечето от съпътстващите съоръжения и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория и това само за 1,39 милиарда!!!- С разликата до 4 милиарда, само български ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!3. Първите четири паро-генератори в Козлодуй, още при проектирането им са били предвидени като двойно горивни за атомни и за газови и трябваше само да се направят газовите горелки и да се свържат с 35км. газопровод!!!!4. Връх на глупостта е да съсипеш най-евтината ядрена централа, за да строиш газова, правеща три пъти по-скъп ток, а на мястото на построената преди 30 години газова мощност в Козлодуй да правиш 7-ми блок!!!5. НАЙ-ВАЖНОТО!!!- С парите за строежа на Белене могат да се санират 50 000 жилища, което е 2,5% от 2 000 000 домакинства и при 50% ефективност ще се постигне икономия от 1,25%..., ВМЕСТО ОБЩАТА ЦЕНА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ДА НАМАЛЕЕ С 30%, ПРИ СЪЩИТЕ РАЗХОДИ!!! - СМЕШНО И ЖАЛКОНО КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ ГЛУПОСТТА ХОДИ ПО ХОРАТА И САМО БЕЗМОЗЪЧНА АМЕБА МОЖЕ ДА НИ УБЕЖДАВА, ЧЕ ФОТО-ТОК 79,0 СТОТИНКИ, Е ПО-ЕВТИН ОТ ЯДРЕН ТОК със себестойност 1,169 СТОТИНКИ(за справки страницата на НЕК)- А НАЙ-СТРАННОТО Е, ЧЕ ИМА И НЯКОЛКО ХИЛАДИ БЕЗМОЗЪЧНИЦИ, КОИТО ГО ВЯРВАТ!!!

50

Аз

преди 12 години

Очаквам Искра Фидосова- директор на Музикалния театър.

49

Анонимен

преди 12 години

Аххх ако не бяха тези търгове за ток. За това са махнали Александър Николов и това е причината за уволнението му. А заинтересованата страна от това е "ОЕТ - Обединени Енергийни Търговци" ООД.

48

Анонимен

преди 12 години

Тоя льолю ще ни взриви и Чернобил ще ни се види лека авария.

47

Аз-Виго

преди 12 години

Тя работата е ясна- и Вальо къдравата усмивка с художествено образование(едиаствено истинското на Калина Илиева...) Боко, май си позакъснял меценат, ипонецо.....Ама дано момчето се понацица- докато лъсне колко разбира от ядрена енергия....

46

optimist

преди 12 години

Леле, леле... Кой ви излъга, че директор на АЕЦ трябва да е професор по ядрена физика?! Шефа на Козлодуй трябва да е мениджър и стратег, да знае как да управлява финанси и хора. Въобще това, че директорите трябва задължително да са експерти в съответната област на дейност на фирмите/предприятията е някаква българска измислица. За това във всяка фирма има специалисти по еди какво си. Работата на мениджъра не е оперативна, тя е изпълнителна и стратегическа.

45

Samo minavam

преди 12 години

Валентин Николов,това име върви с изказването,за задължително ползване на услугите на Топлофикация.Валентинчо,чети много внимателно.Теорема на Пиер Ланжвен,за променливо-токовата енергия,която ще произвеждаш.Много е проста,произвежда се това,което се консумира.И още по лошо,изведена е математически,няма ка да я шунтираш.В противен случаи,генератора излиза от синхронизъм,а ти ще си заложиш пистолета на челото.

44

дядо

преди 12 години

за кой ли пътза кой ли пътбългарите показаха че са латино държавата на европаи сигурно е поради свръх тъпотакак се радват на това че хванати от гората се назначават на места за хора които знаят за какво става думадерзайте и се радвайтетази душичка със същея успех може да е шеф на операта или на аг клиникаили на някое място за което не е чувалтатко сталин с неговите болшевики и комисари ряпа да яде

43

Анонимен

преди 12 години

"... Аз сложих кръста на АЕЦ Белене.." ББ.Според мен с това назначение, ГЕРБ, респ. "Той" сложи кръст на българската енергетика. А можеше и да имаме евтин ток. Но ББ строи магистрали, които ще произвеждат ток.

42

Ленински

преди 12 години

Когато гръмна "Чернобыл" се получи "черно - был", тое отиде в небитието.Ако гръмне "Козлодуй" - Какво ще се получи "козлод - ***"ГЕРБ май на там я каратЗа 3 години този инженер по ДВГ е четвърти изпълнителен директор.Май го подкараха по комунистически начело на завод, комбинат, АПК, да назначават не специалист, а партиен кадър - скоро очаквам да разкрият и АОНСУ към ГЕРБ.Като го слушах в ТВ дебатите не останах с впечетление да има интелект на специалист, а повече на Партиен секратар на БКП.

41

rumen221

преди 12 години

Кое нещо в енергетиката ни почива на "пазарен анализ..." и конкуренция???1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...- НЯМАЛО ПАЗАР ЗА ТОК - ХА-ХА-ХА,Добре!!! НО ЗИМАТА ВНАСЯХМЕ ПО 400 Mw/дневно ОТ ФРЕНСКО-КУНЕВАТА АЕЦ -ЧЕРНА ВОДА!!! (а икономиката ни дори не работи)- ЗАЩО МЪЛЧАТ ЗА ТОВА ПАЛЯЧОВЦИТЕ ОТ ОДС, КОИТО ГО ТВЪРДЯХА - ТРАЙКОВ КАЖИ СИ!!!- ЗАДЪХВАМЕ СЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЕДИН ГОЛЯМ ТЕЦ ДА СПРЕ И СТАВАМЕ ДИСКОТЕКА - ЕНЕРГОСИСТЕМАТА РАБОТИ БЕЗ РЕЗЕРВИ!!! - ОЧЕВИДНО ЕНЕРГЕТИКАТА Е ПРЕД КАПИТУЛАЦИЯ!!!- Но ПИТАМ - Защо НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА, да изкупува "вятърничевия" ток на 100%, за 25 години и на цена от 79 стотинки (без ДДС)... и да отказва ток от Козлодуй, струваща му 1.169ст И защо точно този ток се изнася, а ние купуваме скъпия!?!?!?- Защо изкупува тока от АМЕРИКАНСКИТЕ СПОНСОРИ НА СДС в Марица-Изток за 17,5 ст, а от Държавния ТЕЦ за 6,5 ст В СЪЩНОСТ ВЪГЛИЩАТА НИ СВЪРШВАТ СЛЕД 30 ГОДИНИ- Дори цената на тока от АЕЦ-Белене, да е 5.5 стотинки, което признава дори сребролюбеца Касчиев, тя пак е по-ниска от всички други Зелени и Въглеводородни източници на ел. енергия...

40

Анонимен

преди 12 години

Скоро ще свърши и тяхното царство.Този път ще гласувам за ВМРО.

39

rumen221

преди 12 години

Хора,Безсмислено е да се дискутират приказките и постъпките на това правителство.ТЕ НЯМАТ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА СЪЗДАДАТ НЕЩО ЧИТАВО!!!От самото начало беше ясно, че те ще разрушават... - Здравеопазване, образование, пенсионна система, наука.- Добруджа ще бъде отровена.- Изхарчили са Резерва и Сребърния фонд- Строи се хранилище за ядрени отпадъци от Европа и САЩ (нашите са в Русия).- Сега ще съсипят и ЕДИНСТВЕНОТО СВРЪХ-ТЕХНОЛОГИЧНО ПРЕДПРИЯТИЕ АЕЦ-КозлодуйБойкот е единственото правилно отношение!

38

Samo minavam

преди 12 години

За кои ли път,се уверявам,че в България гравитацията много силно изкривява,времето и пространството.Този пуяк,когото назначават по партиина линия,как ще погледне в очите,дежурната смяна на енерго блоковете и за какво ще си говорят.Подчинените,ще презират,тази леика/куха/.Боко ,Боко,този път много сгафи.

37

Анонимен

преди 12 години

С неговото назначаване,това мутренско правителство съвсем скоро ще ликвидира България!Все едно касапин за гинеколог!

36

Анонимен

преди 12 години

тоя поплювко не може на едно магаре храната да раздели та ще ръководи АЕЦ, баси и монтьора, докато навлезе в работата ще дойде време за нови избори