26

JIKO

преди 12 години

ESTESTVENNO, MOJESHE SAMO ZAVISIMOSDA NI DADE..I TO OT KOMUNISTICHESKA DARJAVA

25

до 19

преди 12 години

Ква Турция бе в Турция няма да има АЕЦ най много там Путин ще натисне копчето и природозащитниците ще ревнат от там ние стваме виновни щото не щем АЕЦ просто като леща ама ни управляват ***.

24

rumen221

преди 12 години

Кое нещо в енергетиката ни почива на "пазарен анализ..." и конкуренция???1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...- НЯМАЛО ПАЗАР ЗА ТОК - ХА-ХА-ХА,Добре!!! НО ЗИМАТА ВНАСЯХМЕ ПО 400 Mw/дневно ОТ ФРЕНСКО-КУНЕВАТА АЕЦ-ЧЕРНА ВОДА!!! - ЗАЩО МЪЛЧАТ ЗА ТОВА ПАЛЯЧОВЦИТЕ ОТ ОДС, КОИТО ГО ТВЪРДЯХА(а икономиката ни дори не работи)- ЗАДЪХВАМЕ СЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЕДИН ГОЛЯМ ТЕЦ ДА СПРЕ И СТАВАМЕ ДИСКОТЕКА - ЕНЕРГОСИСТЕМАТА РАБОТИ БЕЗ РЕЗЕРВИ!!!(- Сталин се би без резерви пред Москва, Хитлер се би без резерви пред Берлин, Япония капитулира, когато им свършиха резервите)- ОЧЕВИДНО ЕНЕРГЕТИКАТА Е ПРЕД КАПИТУЛАЦИЯ!!!- Но ПИТАМ - Защо НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА, да изкупува "вятърничевия" ток на 100%, за 25 години и на цена от 79 стотинки (без ДДС)... и да отказва ток от Козлодуй, струваща му 1.169ст И защо точно този ток се изнася, а ние купуваме скъпия!?!?!?- Защо изкупува тока от АМЕРИКАНСКИТЕ СПОНСОРИ НА СДС в Марица-Изток за 17,5 ст, а от Държавния ТЕЦ за 6,5 ст В СЪЩНОСТ ВЪГЛИЩАТА НИ СВЪРШВАТ СЛЕД 30 ГОДИНИ- Дори цената на тока от АЕЦ-Белене, да е 5.5 стотинки, което признава дори сребролюбеца Касчиев, тя пак е по-ниска от всички други Зелени и Въглеводородни източници на ел. енергия... - Приятели, ако бяха верни 1, 2, и 3 (по-горе), Козлодуй ще продава на 100% и не по 3,0ст. , КАКТО ГО ПРОДАВАМЕ НА ТУРЦИЯ, а по 8 стотинки, Белене ще продава на същата цена..., ПАЗАРНА ИКОНОМИКА е това..., а всички тецове, които не могат да се включат в тази "ценова игра", ще затворят или някои от тях ще останат, като Студен резерв... СПОНСОРИТЕ НА ОДС ЩЕ ИМ СПРАТ РУШВЕТА, Е, И КОСТОВ ГУБИ, НО БЪЛГАРИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!!!Така ще изпълним и Евродирективата - Да намалим вредните емисии с 60%... Което ще направим всякак..., но САМО, ако го има Белене защото, ако го няма, до 10 години оставаме без ток..., ИКОНОМИКАТА НИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В КАМЕННАТА ЕРА, а по-точно ще го купуваме по 99 стотинки..., е, които можем да си го позволим де...

23

Анонимен

преди 12 години

Белене не можеше да ни даде независимост, отсече ТрайковА като преместите 2-та реактора в Козлодуй...и оп ставаме независими? БуахахахахахГазовите връзки със съседните страни ги направихте а? И са финансирани от ЕС даже ама пак ги няма нещо? И терминал за втечнен газ направихте нали? *** нещастни...

22

До 18

преди 12 години

Ми добре, тогава първо си купи двигател, договори и точно определено купе, пък после отиди да приказваш за цена. Сигурно малко ще ти сложат "лека надценка" предполагам?Комунистите първо купили реактора, договорили централата, ама не договорили цената :) Все едно дали празна фактура на руснаците сами да си напишат цената :)*** работа.Иначе независимо било. Кое му е независимото като ония сами си определят цената на която ще ни продават и ние няма какво да направим, защото вече сме купили

21

до 10

преди 12 години

Нарича се държавен капитализъм бой Тошо за 33 год цяла държава построи аз ако извадя сега 10 млрд ако ги имам и печалбата е за мен никога няма един третокласен път да дойда да построя само ще гледаш как ставам още по-богат.

20

Анонимен

преди 12 години

Няма значение колко може да поевтинее газа.Тока ще поскъпне 18 пъти - Боко каза (обеща).

19

rumen221

преди 12 години

КОЙТО ИМА МОЗЪК ДА СМЯТА1. Цени на електроенергия при продажба от производители- АЕЦ Козлодуй 11,68 лв/мегават час- ТЕЦ Марица изток 2 40,50 лв/мегават час- ТЕЦ Бобов дол - 65,08 лв/мегават час... - Тец Марица изток 3 67,64 лв/мегават час- ТЕЦ Варна 71,88 лв/мегават час- ТЕЦ Русе 76,39 лв/мегават час- ТЕЦ Иван Костов 175,00 лв/мегават час (американския)2. Цена, по която ВЕЦ продават електроенергия 105,00 лв/мегават час3. Цени на вятърни електрически централи:3.1. до 2250 пълни ефективни годишни часове на работа 189,00 лв/мегават час3.2. над 2250 пълни ефективни годишни часове на работа 172,00 лв/мегават час4. Цена на електроенергия, произведена от фотоволтични централи:4.1. с инсталирана мощност до 5 кВтп 823,00 лв/мегават час4.2. с инсталирана мощност над 5 кВтп 755,00 лв/мегават часЦените са без ДДС

18

Анонимен

преди 12 години

Добре, като продавахме ток досега вие сигурно сте цъфнали и вързали? А не се облажват някакви ала Румен Овч. и на други партийни дейци червени фирми? Все едно вие го продавате тоя ток, а не червения обръч от фирми. Иначе от гледна точка на безопасност се видя какво стана във Фукушима. Супер централата дето издържа на 9 по Рихтер земетресение. То даже едно дете да има възможност да се разболее от тая централа, ще гласувам с двете ръце против нея. Да не говорим, че рисковете са много по-големи

17

до 12

преди 12 години

Мне, няма да нагъзи станишката, ще трябва целия български народ да се нагъзи заради простотиите на няколко еничарчета, за да се нагъзим на Шеврон, сега ще трябва да плащаме по-скъп ток, по-скъп газ + милиарда неустойки на руснаците, щото те ще си ни осъдят като стой та гледай... Гарантирано от ГЕРБ!

16

Анонимен

преди 12 години

Вай,вай вай!Турция вече "плаче",защото е "енергийно зависима от Русия"!Големи балъци са тези ***,че се съгласиха за 4 руски атомни централи,а не като нас да се откажем от АЕЦ-а и да купуваме след време ток от Турция!

15

До 10

преди 12 години

Имаш ли собствен автомобил? Да? Ти ли си си го произвел? Не? Ние можем ли сами да си построим АЕЦ за да е собствен в твоя смисъл? Не? Защо? Ами може би защото когато дядо ти се е учил да цепи дърва руснаците вече са цепили атома?

14

до 10

преди 12 години

Е тъй вадиш 10 млрд и го плащаш без лихви става 100 % държавна собственост без чехи и други печалбите отиват в бюджета и от там има пари за пенсии здравеопазване и едно друго не отива в джоба разни посредници.

13

Анонимен

преди 12 години

Тук пълно с комплексари платени писарушки, дето са на заплата от червената каса. Сега хулят Трайков, утре обаче са първи еколози.

12

преди 12 години

Не лъжи, Трайчо, газа идва при нас на почти същата цена като в Германия, само че тук се появяват едни посредници, които вдигат цената почти двойно. Хем сте продажни, хем сте некадърни!

11

Анонимен

преди 12 години

ТРАЙКОВ МЛЪКНИ , ЧОВЕЧЕ !Разваляш доброто впечатление , което имаме за теб.

10

Анонимен

преди 12 години

Сега руската мафия ще нагъзи Станишката за евромилионите дето е взел комисионна :)

9

Газпром

преди 12 години

АЕЦ Белене не можеше да даде на България енергийна независимост от Русия ( Той потвърди думите на премиера Борисов, че в момента страната ни купува горивото на цена от 600 долара за 1000 кубически метра газ, а Германия за 330 долара.)

8

До 6

преди 12 години

"Собствен" АЕЦ?Като е собствен защо руснаците толкова много скачат?

7

Патриот

преди 12 години

Виж сега бавноразвиващ гербер България не е Германия за да ни продават и на нас такава цена,Германия има куп инвестиции в Русия и други търговски взаимотношения на базата на ,които имат такава привилегирована цена!За какво на нас да правят отстъпка, че сте много красиви и интелигентни американски мекеренца ли ?Човек се пазари когато има с какво така на общо основание кой ще ти върже,нали сме капиталисти!Да не споменавам за допълнителната товарачка на българските фирми посредници и данъци