107

"Мъжки времена&

преди 12 години

Едно е да искаш, друго е да можеш, а пък е трето и четвърто да го направиш!Николай Хайтов, "Мъжки времена"

106

Анонимен

преди 12 години

Няма проблем да патентоваш машина за подмиване, стига да си платиш 20000 Евро. Друг е въпросът ще купи ли някой подобно "изобретение"

105

Анонимен

преди 12 години

Електричество се генерира от генератори, които работят с въртеливо движение, така че ВСИЧКИ досегашни патенти включват преобразуването на някакъв вид движение във въртеливо. Четете бе хора!!! Не е скъпо!

104

хохо

преди 12 години

Такива същите рисунки се появяват в Италия през 15-ти век - Леонардо и т.н, сещате се...Ами ето с колко сме изостанали от Белия свят - с 500 години!

103

Анонимен

преди 12 години

Авторът отдавна е предложил "творението" си за продан срещу $ 8 млн, ама никой не кълве:))) Имат си го отдавна хората, че е и много по-ефективно

102

До 123

преди 12 години

От резултатите на търсенето за THE ELECTRICITY GENERATING SEA BUOY не става ясно дали има точно този тип механизъм за превръщане на постъпателното движение на вълните във въртеливо! Това е същността на конструкцията и патента за нея. Фактът, че движението на морските вълни може да бъде преобразувано в електрическа енергия, е просто научен факт. Точно както и факта, че ядрената енергия може да бъде преобразувана в електрическа.Той не може да бъде патентован.

101

Martin

преди 12 години

Evala ama Balgarina si ostava Bai Ganio ne ceni nishto .....govorq za upravnicite ! Az ako sam na Rumen derektno v 4ujbina tam pone shte go ocenqt dostoino !

100

Анонимен

преди 12 години

Какво българско изобретение, какви пет лева? Тази технология е на поне четиридесет години, в скандинавия Холандия и Америка има буйове генериращи електричество от десетки години, също и подвижни бентове, изпълнямащи същата роля. *** от днесбегето смучат какви ли не глупости от пръстите си вече.

99

хах

преди 12 години

Браво на човека, благодарение на такива хора има шанс да оцелеем следващите 50 години!Що се отнася до компютъра и Джон Атанасов - не започвайте да се излагате като македонците. Баща му наистина е българин, но той нито е роден в България нито е стъпвал тук, нито някога е имал българско самосъзнание. Това е като да кажеш, че Александър Македонски е чист македонец, само защото е управлявал географската област Македония. Патриотизъм е едно, псевдопатриотизъм е съвсем друго!

98

Анонимен

преди 12 години

Знаех си аз, че сме по-умни от македонците...

97

Кубадински

преди 12 години

Буй в морето генерира ток от вълни. Made in BG.. a в Народното събрание 240 не знает за чий стоят пак Made in BG

96

Анонимен

преди 12 години

Търсете в гоглето:THE ELECTRICITY GENERATING SEA BUOY, па четете!!! После се отдайте на великата гордост да си българин...

95

до 116

преди 12 години

Прочети статията патентовал го е човека!!Това какво значи според теб?

94

Анонимен

преди 12 години

Такива буйове функционират в Щатите от 70 години. Патентното право разрешава при променяне на един болт да патентоваш вече съществуващо откритие...

93

Енергийния Буй на ББ

преди 12 години

Всяко изобретение си има име. Това също трябва да има такова, например:Енергийният буй на ББилиЕлектрическата шамандура на ЦвЦвА иначе - отдавна се правят опити за промишлено производство на вълнови електрогенератори. За сега успехи има само при т.нар. "брегови" вълногенератори! За промишлено производство плаващи вълногенератови все още не се говори, още по-малко за буй, на когото и да било!Ако конструкторът е разработил приложима схема, заслужава поздравления!

92

dragunov7.62

преди 12 години

Да му пожелаем успех и реализиране на проекта в България, което както се вижда е много , много трудно.

91

Гацо до 97 Кориаса

преди 12 години

Ами как да не може да е пловдивчанин от Царево . Надушил е някоя булка и се е оженил . После дошли децата и завалията като всички наз женените е разбрал че ТЪЩАТА не е човек а враг и се е чудил къде да се скрие . Играл е с произведенията си демек децата и след като и това непомогнало да избегне зблъсака с звяра-тъщата се е криел в гаража и хоп ето ти изобретение . Сега сигурно му вика видяли ако не бях аз да те юркам едвали щеще да го изобретиш ! Дано да не съм прав но ако е като моята ....

90

62426

преди 12 години

Това го има измислено от 10 години и не от БЪлгарин..и дори вече функционира

89

T

преди 12 години

Браво! Добре че имаме такива хора, че да отсрамват нацията!

88

Кирилов

преди 12 години

Браво на господин Урумов, дано има повече Българи който да измилият такива иновации. А всички други, който пишат пълни глупости да седят по кафетата и да въртят гюбеците. Аман от злобни и прости хора!!!