34

White Rabbit

преди 12 години

приличаме на германците, съдейки по статията

33

До 36

преди 12 години

Срещу кого ще изливаш гнева си?! Бойко Борисов е единственият човек от 30 години насам, който РАБОТИ! Гняв има,но е глупаво той да бъде насочен срещу ББ

32

Анализатор

преди 12 години

Себестойноста на произведените стоки у нас и в германия вече е почти една и съща , но малък обем "хора " около 5 % от населението трупат доходи и неимоверни печалби,Затова някой в БНБ лъже че се увеличават спестяванията на гражданите да така е но само на тези 5 % Ако някой управляващ не се реши да направи рязко и шоково вдигане на заплатите до нива в европейските държави ние никога няма да се оправим. И това можеше да стане през 2009 г. когато имаше бюджетен излишък , сега вече е късно.

31

emos

преди 12 години

Аз вече започнах да се притеснявам,че при така очертаващия се поток емигранти от Германия ще вземе да свърши хубавата храна в нас.Ядеме по скъпи яйца,захар,олио,сирена,шоколади и др съответно в пъти по качествени от германските.Може би само някои видове шунка (4лв) и кайма (3,2лв) са на нивото на немските ***

30

Анонимен

преди 12 години

Новият балон - биохраните ТРЯБВА да са по-скъпи! Пълни глупости!

29

за покупка на хранит

преди 12 години

Според изследванията на една голяма верига от супермаркети от 2011 година, в България разходите за покупка на хранителни продукти са средно 65 процента от приходите. За сравнение, в немски говорещите страни, този процент се движи между 9 и 11!

28

свинско със зеле!

преди 12 години

Според Института за социални изследвания и маркетинг МВМД, 2 процента от българите ядат свинско, и 98 процента ядат постно зеле. Следователно, според същия този институт, 100 процента от българите ядат свинско със зеле!

27

do 37

преди 12 години

Просто е ...В Германия има държава ! Управляващите са националисти и са горди със своя народ и култура !Народа не би избрал други !В България ни управляват мутрочалгаджии, които се продават на всеки, които ненавиждат своя народ и не познават собствената си история !

26

до 34

преди 12 години

Абсолютно си прав.Във БГ държат умишлено заплатите на ниски нива.Нали уж имаме много работеша икономика , който естиствено реализира продукцията си и зад граница.Значи печалба има.Да не ми разправят вицове , че сме работили малко и затова ни плащат малко.Тук за десетина години се появи една супер оядена каста със имоти във чужбина , самолети , яхти и т.н.Това без пари нестава . Просто сме една голяма лаборатория за изследване модела на поведение във условията на екстремно оцеляване.

25

Бай Ганио

преди 12 години

Един мой познат внася бяла техника от Германия и редовно мъкне захар и олио от там щото е по ефтино но пък ГЕРМАНЦИТЕ вземат в пъти повече пари от нас и то в евро как става тоя номер не знам

24

17 МАРТ

преди 12 години

АМИ АКО НЕ СТЕ ДОВОЛНИ ИЗЛЕЙТЕ СИ ГНЕВА НА ПРОТЕСТА НА 17 МАРТ И СПРЕТЕ ГЕНОЦИДА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

23

Копнато от друг сайт

преди 12 години

Хиляди се очаква да се включат в марша под тепетата на 17 мартImage titleХиляди се очаква да протестират срещу безобразията в България под тепетата в масовото шествие, което се организира в цялата страна на 17 март. Събитието, което се очертава да е по-мощно и земетръсно дори от масовките след събитията в Катуница, е кръстен НАРОДЕН МАРШ и се организира предимно в интернет. Сборният пункт в събота е площад Съединение, часът- 11. Шествието ще мине първо ще спре пред EVN- един от монополистите, срещу които ще надигнат глас хората. Колоната ще премине по ул. Христо Г. Данов към Джумаята, като ръководителите на марша ще спират пред всеки банков клон по пътя си. После потокът от хора се влива по главната, като финалът ще е на площад Централен, където се организира отворена за всички асамблея. Ето и призивът за марша, който събира последователи в социалните мрежи:Протестът е срещу управлението, което вкара България в спиралата на кризата и мизерията, против повишаването на цените, против съкращенията и уволненията, против лишаването на българските граждани от правото им на труд, здравеопазване, култура и образование. Ние казваме на шепата олигарси:Господа, плащайте Вашата криза с Вашите пари, а не с парите и труда на българския народ.Ние сме убедени, че България може да излезе от кризата обновена, преодоляла трагичните последици от управлението на разрушителите на Отечеството.Но изходът е възможен единствено чрез отхвърляне на чуждия неолиберален модел, чрез радикална промяна на икономическия курс.Image titleБъдещето на България е в изграждането на ново общество без монополи, без олигарси, без плутокрация, без експлоатация, без недоимък, без мизерия, без безработица!Оставка за виновниците за проваления политически курс!Без олигарси и монополи няма криза!Богатствата на България общонародна собственост!Работа, заплата и социални гаранции за всички българи!Властта в ръцете на българите!Курс към реална демокрация!Присъедини се към Революцията!Обединени не можем да бъдем победени!Да направим България различна!

22

Анализатор

преди 12 години

В Германия хранителните а и други стоки са на стойност по ниска от тази на същите стоки в България, макар и произведени от един производител. Техните доходи са по високи от нашите в пъти . Средна заплата у нас 500 лв. , а в Германия около 7000 лева. Цени на стоки по ниски отколкото у нас. Ние не живеем , ние оцеляваме и даваме 90 % от доходите си за храна.Целта на всеки един от управляващите независимо предишни или сегашни е да оцелеем за да гласуваме, а не да живеем нормално.

21

да-да,ама не

преди 12 години

Както съветското джудже е най-голямо в света,така и българските хранителни *** са най-големи и най-скъпи в света,а благодарение на мутро-милиционерската групировка ГЕРБ и замразените пенсии и заплати от тях българският данъкоплатец харчи вече над 75% от заплатата си за храна...пп Ако искате да разберете каде с**** гладните гласувайте пак за тиквата и неговия ГЕРБ,та да ни цъфнат най-сетне и налъмите. Бог да пази България.

20

Анонимен

преди 12 години

За съжаление българите наблягат на количеството за сметка на качеството и се тъпчат много и с ***.Аз предпочитам да си взема 1 кг. хубаво сирене без *** вътре от колкото 5 кг. такова с растителни мазнини.Погледнете в количките на хората из магазините-газирани напитки,евтини млечни и колобаси,чипсове и всякакви ***.За справка килограм месо струва колкото тия боклучави колбаси ама народа си взима салам.После се чудете що има онкологични и сърдечни заболявания.

19

Пешо

преди 12 години

Ние се храним с 60-70% с био храна, за която отиват може би над 50% от месечния ни доход. Да, скъпо е, но кое е по-скъпо от здравето ни? Всеки може да си направи сам сметката, дали да си купува евтина храна и после да дава хиляди за лекарства и болници, или да инвестира в здравето си купувайки 2-3 пъти по-скъпа храна(сравнена с най-евтиното на пазара), но 10 пъти по-качествена. Никога няма да разбера хората, които реват, че храната е скъпа, а дават по 500 лв на месец за цигари и бензин.

18

Ким Кардашян

преди 12 години

Искам сайта да се казва ким.кардашян.бгА и аз харча 100% от парите си да си поддържам дупето с понички.

17

един

преди 12 години

хайде поредната платена статия и качествените храни са по ефтини от нашите и в по голямата си част е така и не само храните и дрехи и горивата от половин година са се вдигнали с 2-3цента и и разликата е 10-12ст от нашите за качество не говоримЕ да някой ще каже ,че икономиката им е по силна и безпорно е така А на нас какво ни пречи да е така може би политиците или ние самите

16

Анонимен

преди 12 години

няма кво да ни разказват за германците, никога няма да станем като тях, ние тук си харчим над 70 % от заплатките за храна, и то далеч не от "добрата", а просто за неща, които в белите страни и не стават за ядене ...

15

Анонимен

преди 12 години

В такъв случай се храним по "немски",но ни отиват заплатките.......