23

Thundera

преди 12 години

Най-важното в статията е: "Докладът показва, че ако България се справи със сивия сектор, тя би била в състояние за три години да изплати целия си държавен дълг." !!!

22

бг

преди 12 години

"Това означава, че бюджетът е бил ощетен с 3,7 милиарда евро", т.е. краднали са от всеки българин по 1000 лева и.... виновни няма.

21

анонимен

преди 12 години

Мисля, че и светлия сектор е светъл само до минималните доходи. Винаги съм се чудил как едноличните търговци с няколко обекта не се срамуват да декларират нула доходи за да получават семейни добавки за едно дете от 35 лв. месечно!! Как данъчните нито веднъж не ги проверяваха как така нямат никакви доходи и с какво всъщност живеят.

20

я

преди 12 години

Да обобщим на бързо новините от последните дни.Проститутките от български произход са най - много в ЕУСивия сектор е най - голям в България!ВСИЧКИ СА НЕВИННИ!

19

БАЙ ГАНЧЕВ

преди 12 години

ДОКАТО ТУКА СЕ ВАРИ РАКИЯ НЕЗАКОННО РЕДИ СЕ ТУРШИЯ И СЛАНИНА КАКТО И КОМПОТИ НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ.ТОВА НЕ СА ТРАДИЦИИ,ТОВА Е СИРОМАШИЯ.

18

SOS

преди 12 години

Приятелю с цигарите без бандерол "храним" не ***, а цецко Цветанов. Не ми се вярва, че си толкова заблуден да мислиш, че "някаква далавера" може да се прави в държавата без участието на МВР /над 50 000 служители и над 1 милиард за да следят, слешат, "внедряват"... Наистина ли си толкова НАИВЕН?!?!!!... Отдавна - преди повече от 25 години в България държавните служби - ДС, МВР, ДАНС се използват за облагодетелстване на управляващите, рекет, и осигуряване на гласоподаватели!!!!

17

Сержант

преди 12 години

Политиката , която се води в Бг създава сивият сектор.След като плащаме данъци би трябвало държавата по някакъв начин да търси пазари за Бг производството

16

Гошо Тъпото

преди 12 години

30% от икономиката ни е в...сивият сектор и държавните чиновници ще имат право на 30%...бонуси върху основната си заплата(по проектозакон на парламента).Ето,правителството пак ще стъпи на...твърдо;това ако не е държавническо...решение.

15

Анонимен

преди 12 години

Като върна лентата преди 10 години сивата икономика в България беше поне около 60% продажбите без фактура бяха практика, масово не се обмитяваше стока, работа без трудов договор и т.н., днес неща доста се промениха и с всяка изминала година все повече фирми излизат все по на светло.

14

Анонимен

преди 12 години

---В момента в ЕС всяка година се губят 1 трилион евро от неплащане и укриване на данъци.Нещо не се връзват сметките Ние сме с 3 000 000 000 А останалите са с пъти в повече А и къде е Жабария Като обявиха данъчна амнистия и се появиха за 6 месеца над 100 000 000 000 евро мръсни пари Да им имам на тъпанарите от ЕС сртатистиките и глупостите .

13

Анонимен

преди 12 години

По-добре сива икономика, отколкото бели бонуси за свините!

12

Анонимен

преди 12 години

Поредното дъно което ударихме. Шенген все по голям мираж става..

11

Сивушко

преди 12 години

Интересно и защо да плащам данъци и осигуровки? Да ги вземе някоя дебеля *** като бонус, защото работела по "18-20" часа. Че те от толкова работа кога им остана време да надебелеят така? No way Jose!!!

10

Marin

преди 12 години

Една трета-какви ги приказвате? Тук става въпрос за най малко 75% които не се облагат. БТ-то е обетованата земя на USA от 30-те години. Ние си имаме мошеничеството в кръвта, това е факт, а сегашната американска демокрация ни отвори пътя за на всякъде-от политически кражби и корупции, до най-нискостоящите импулси на първобитния човек: убийства, изнудване, пиянство, курварлък. Дано им преседне на гърлото: Тези набедени потомци на Левски и Ботев! Комунистите бяха по-резолютни в това отношение!

9

mhm

преди 12 години

Ами пример за това че има сива икономика е Нешева.....

8

тъп и прост

преди 12 години

При условията за бизнес който предлага правителството в това няма нищо учудващо - дори съм учуден че изобщо има бизнес извън сивият сектор .

7

Анонимен

преди 12 години

Там е проблемът.Разбойниците нямат цвят!Ненаядни, алчни, безскрупулни, посредствени, често образовани, но морално ощетени хора,ни правят роби, мислейки, че са вечни и ще бъдат Рокфелероци и тям подобни.Всички са от наше село.Предлагам да не участва властта в честването на годишнините на патриотичните празници и българи-патриоти.Народът ги помни, въпреки властта.Може да ги забранят.Портретите на Левски и Ботев в административните кабинети са кощунствено лицемерие.АЛЧНОСТ!

6

да

преди 12 години

1/3 нa сянка.... 2/3 направо в мазето...ndelchev

5

Анонимен

преди 12 години

Представете си стандарта на живот в България и да се плащат данъци на 90% това значи тотален мор на населението.

4

Анонимен

преди 12 години

иначе няма оцеляване за повечето хора