44

Иван

преди 12 години

Абе Станишев и по време на вашето управление не бяхме цъфнали - защо си мислиш че като си дал 5 лв към пенсията на баба ми твоите зам министри им се полагат по 100 000 лв.Защо е този популизъм че по време на тройната коалиция българите са живели добре а сега зле.22 години живеем по един и същи начин - зле.И понеже трябва да отговаряте за гигантските бонуси до 2009 г сега изливате помия.Кой е казал че като няма криза вие сте в правото си да грабите със шепи.Нагли сте -нямате срам от никой и нищо.

43

дан

преди 12 години

подлец гаден...при твоето управление си раздавахте 10 пъти по-големи бонуси...да не говорим, че 1989г баща ти открадна 21 милиона долара

42

44

преди 12 години

В БГ всичко се прави в интерес на корумпирани политици и самозабравили се бюрократи. Кражби, далавери, рекет - това е БГ.

41

Анонимен

преди 12 години

"Уикилийкс": Мафия и бюрокрация убиват инвестициите в България....Най-шокиращите данни за България са в графата престъпност". От нея потенциалният инвеститор научава следното:* организираната престъпност е инвазивна и играе голяма роля в правителството и бизнес операциите.* сигурността в пристанищата е нулева. Мафията владее портовете и ги ползва постоянно за контрабанда и други престъпления, които не се докладват и остават без противодействие.* сигурността по пътищата и железниците е отчайваща - контрабандата и други престъпления не се докладват и няма противодействие.* кражбите на карго са чести, включват насилие и са значителен проблем за прекъсването на веригата на доставките.* корупцията в правителството и полицията е всеобхватна, виртуално безнаказана, част от обществото.* организираната престъпност контролира изцяло веригата за доставки;* чуждестранните компании са редовна мишена за организираната престъпност. Поне веднъж месечно те са жертва на рекет, негативни пиар кампании, физически нападения срещу компанията и нейните служители.Политическата и регулаторна рамка се характеризира с относителна политическа стабилност, но и с повсеместна бюрокрация. Наблюдават се внезапни кампании на гласовит икономически национализъм, свободни интерпретации на законите, преференциални принуди за фирмите, слаба централна власт и произвол от страна на местните власти.Присъединяването към ЕС не е променило картината, отчита обобщаващият документ. Това, че са приети промени в законите не означава, че ще бъдат приложени, смята анализаторът на STRATFOR и дава негативна тенденция в тази част на проучването.Добри новини за инвеститорите има в графите за тероризма и въстанията. България не е обект на терористични нападения, които могат да повлияят на гладката работа на бизнеса. Умерен е рискът от природни бедствия (наводнения по Дунав и слаб риск от земетресения).От профсъюзите не могат да се очакват особени проблеми. Влиянието им в бизнеса е умерено, а икономическото и политическо влияние на синдикатите и слабо. Стачките са рядкост и протичат без насилие. Профсъюзите са сговорчиви и предпочитат да се договарят и да лобират. Законите за синдикалната дейност са направени "от правителството и за правителството". Намалява броят на работниците, които членуват в синдикати.

40

...

преди 12 години

Комунистите и турците - винаги заедно, винаги. И онзи, който гласува за комунистите е престъпник или умопобъркан безродник...

39

Анонимен

преди 12 години

ОСТАВКА!

38

Анонимен

преди 12 години

Ревна хаамстера с тъничко гласче ....и забрави че културата за раздаване на бонусу по държавните служби е от поне 10 години.

37

Да, да

преди 12 години

Крадецът вика "Дръжте крадеца!"

36

Анонимен

преди 12 години

Милен Цветков показа преди малко още една дебелана от Герп, Николова- тя взела 73 000лв. бонус, ба си наглостта на тиквите, ОЛЯХТЕ СЕ БЕ *** ГЕРБЕРАСТКИ!ОСАВКА ВЕДНАГА!!!

35

Анонимен

преди 12 години

Пир по време на чума. Маскари. И едните и другите са маскари. Хора *** от глад и мизерия, болни не могат да отидат на доктор или ако се доберат- не могат да си купят лекарства. *** !

34

червен

преди 12 години

От 2009 насам нито лев даден допълнително на народа както беше при Станишев.На всички които плюете по Станишев Ви желая да жевеете вечно при дешните условия.

33

НАЛИ!

преди 12 години

Даже и в ----12 без 5!

32

Ivan Grozni

преди 12 години

След като Червената олигархия краде като разпасас в началото напрехода и замлко да умори държават, праит подставенот лице КОстов да изпусне парата и малко да живнем - на косъм бяхме... после Царя,Тройната ламя - пак се пазрасаха и крадоха мощно, но този път не спряха - псунаха ни ГЕРБ- тук ще енай разпасаното крадене пак до смърт ПОЧТИ...после след това шоково кръвопускане в несвяст екелтората ще забрави колко са крали БСП и ще ги върне самлко помощ от верната дъщеря-ханъм (ДПС) пак са на власт

31

алоо,СЪСИ

преди 12 години

Това било ----ПРАКТИКА ,.....на 3-ната коалиция.....А?

30

hagen

преди 12 години

До 25Ти попитай брат му колко хотела има на морето и колко парцела придоби със заменки пак на морето.И тогава ще разбереш че всичко отива в един джоб.

29

петър ненов

преди 12 години

ако имаше правосъдие в българия сега станишеш щеше да е в пандиза където му е местото ....а не да сипе бисериииии.....

28

СЕРГЕЯ ДА МЪЛЧИ

преди 12 години

700 БОНА БОНУСИ ЗА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ПРЕЗ 2007 ГОДИНАСамо за 2007 година политици от Тройната коалиция, които са участвали в бордове на държавни фирми, са получили бонуси в размер на 733 625 лв. Данните съобщи на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.Сумата се съдържа в отговора на Сметната палата до ГЕРБ в отговор на питането за бонусите в държавната администрация. По думите на Главчев за други 315 470 лв. има несъответствие между декларираните от тях договори и това, което са декларирали в НАП. Несъответствие има при 11 човека. Общо 37 души присъстват в отговора на Сметната палата, от тях 4 са били министри, 22 - зам.-министри и 11 - членове на политически кабинети.Поискахме отговор кои от политическите кабинети от 2007 г. до 2010 г. са получавали основно възнаграждение в така наречените хранилки - държавните бордове, бидейки политически лица - министри, зам.-министри, членове на политическия кабинет, и са получавали пари и в бордове на държавни предприятия, обясни Димитър Главчев.Преди няколко дни от ГЕРБ поискаха от Сметната палата да бъде разкрит пълният обем на получаваните бонуси от правителството на Тройната коалиция. През 2010 г. правителството на ГЕРБ спря със закон допълнителните възнаграждения в бордовете и зам.-министри и членове на политическия кабинет нямат право да получават бонуси. Повод за това станаха скандалите с получените бонуси, особено в НЗОК и МЗ, коiто доведоха до оставките на шефа на здравната каса и зам.-министъра на здравеопазването. За 2007 г. са получили: - Румен Овчаров, министър на икономиката и енергетиката 63 500 лв.- Нихат Кабил, министър на земеделието и горите 20 000 лв. и др.- Бюрхан Абазов зам.-министър на Министерството на земеделието и горите, около 30 000 лв.- Георги Петърнейчев, зам.-министър на транспорта над 30 000 лв.- Любомир Дацов, зам.-министър на финансите 21 000 лв. - Нина Радева, зам.-министър на икономиката и енергетиката над 40 000 лв.Констатирани несъответствия1. Димчо Михалевски, зам.- министър на регионалното развитие и благоустройството - над 32 687 лв.2. Даниела Никифорова, зам.- министър на транспорта 13 860 лв.3. Иванка Христова, зам.- министър на труда и социалната политика 3840 лв.4. Йордан Димов, зам.- министър на икономиката 103 856 лв.5. Калин Рогачев зам.- министър на регионалното развитие и благоустройството 14 752 лв.6. Кирил Ананиев, зам.- министър на финансите 74 163 лв.7. Лъчезар Борисов, зам.- министър на икономиката 20 302 лв.8. Матей Матеев, зам.- министър на здравеопазването 9520 лв.9. Цонко Киров, зам.- министър на вътрешните работи 12 187 лв.10. Ангелина Борисова-Тодорова, началник кабинет на Министерството на икономиката и енергетиката 15 603 лв.11. Стефан Гунчев, началник кабинет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството 14 700 лв.

27

Ева

преди 12 години

До "възмутен" Целият ти коментар беше един забавен виц за Станишев - умствен капацитет, но без грам трудов стаж, показа си опита определено, и от него пострада България

26

до 25

преди 12 години

Облагите не са били за сърГея, а за брат му!Но той няма "нищо общо" с брат си, да знаеш!Пък и всичко е било законно и не е имало конфликт на интереси!А явно не е толкова "умен" щом яде бой 3-ти пореден път от "тъпите" гербери...

25

Анонимен

преди 12 години

милионите на Доган са дадени при условие,че той не е никакъв специалист,по строеж на язовири.Няма такъв парадокс!