54

Анонимен

преди 12 години

Как се получиха тия 727 лева ли? Ами събраха заплатите на министри, банкери, депутати и т.н. със заплатите на кака Пена чистачката и колежките и и получиха средна заплата 727 лева. Тия шегуват ли се? Масово хората, особено в по малките населени места, работят за 300- 400 тия ми говорят за 700. А и по-документи може и толкова да е. Ама се плаща със закъснение и с хиляди уговорки, че ако искаш да си запазиш работата ще работиш допълнително и т.н. Та така ги получават тия 700 и нещо.

53

Хектор

преди 12 години

Ххахаххахахаххааааааааааааааааааа,ахаххахха,ахаххаххахахххххххххххххххаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааахаххаххахааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааххахаххахаааааааааааааааааааааааааааааааааааа,ааааа спрете се бе ще ни уморите от смях,хахахаххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх оххахаххххххххххххххххххахаоооооооохахахахха

52

Анонимен

преди 12 години

сочат предварителните данни, смятай какво ще стане с окончателните

51

Анонимен

преди 12 години

Поредното платено проучване на ГЕРБ . Блажени да са вярващите тикви

50

Анонимен

преди 12 години

НАГЛА ЛЪЖА

49

до 43

преди 12 години

Защо свързваш равнището на средната заплата с "финансовата дисциплина"?? И кой е казал, че заплатите не е трябвало да се вдигат? Равнището на заплатите зависи от производителност на труда, капиталови ресурси и.т.н, а не от някаква си "минимална работна заплата", определена от някой си, по някакъв (не толкова известен) начин :)

48

Анонимен

преди 12 години

Познавам сума-ти учители.Заплатата им е 590 лв. Какви 700лв.

47

Анонимен

преди 12 години

Максимална заплата ..........? + 270 лв.минимална - съкратените ниско квалифицирани работници с минимална заплата = 727лв от цялата аритметика излиза, че средната заплата се увеличава за сметка на съкратените и безработните

46

деменция

преди 12 години

Тази тактика на стъкмистика на никоя партия досега не е донесла успех. Справка- другаря цар. В прав текст заяви , че ще ни оправи за 800дни и тъпия електорат в прав текст му се хвана на дъртата лъжа. Защото удавника и за сламката се хваща. Резултата на следващите избори беше показателен- не успя да прескочи 4 %-та бариера. Историята като , че ли се повтаря. И ГЕРБ върви по същития сценарий. Много шпрехен и малко арбайтен. Резултата на следващите избори мисля ще е ясен.

45

Анонимен

преди 12 години

Това (727 лв.) е заплатата за два месеца и 5 дена , на шофьор на линейка към ЦСМП в Република България при трудов стаж 15 години. (само в ЦСМП гр.София заплатите са по-пазлични ) на всякаде в старната основната заплата на линейкаджия е 345лв. като чисто никои не взима повече от 340. Тези "средни" заплати са само за МВР , ПОЖАРНА и ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА , същите тези дето ги пенсионират на 45 години с по 20 брутни ("над средни) заплати.

44

eee

преди 12 години

Това важи само за софиянци сигурно, за провинцията средната заплата е 270 лв.

43

до 46

преди 12 години

Нали се води,че софиянци взимате 1000,че аз в провинцията взимам 500 лева и съм по-добре от теб е друг въпрос. И двамата оцеляваме. А тия,които не работят? Колко безработни има? Колко живеят с 200 лв чрез тия програми за трудова заетост от бюрата по труда? И все си мисля,че не е в нас вината! Вината е във "Великите сили" и по-точно на "съюзникът ни САЩ"! Какви съюзници бе братче,само ни смучат?!

42

Анонимен

преди 12 години

Работя в сферата на образованието. От три години заплатата ми не е мръднала, а цените скочиха двойно. Управляващите продължават да лъжат и манипулират. Поне в тази тежка зима да не ни товарят с безочието си...

41

Анонимен

преди 12 години

ABE KADE E TAZI SREDNA ZAPLATA 4E NEMOGA DA SE SETQ ZA TQHNITE POPOLISTKI PISANIQ ELATE DA VIDITE V plovdiv kolko e srednata zaplata ili nqkade drugade lajcite ot GERB SI PRAVQT PAK PR

40

7

преди 12 години

...и чувствайки се ощетени най-ниско платените,т.е администрацията си раздава разни бонуси за да компенсира. Това е смехотворна статистика, действителната заплата за държавата е два пъти по-малка и е на ръба на оцеляването. Това,че стотици взимат много над 1000 лв,но хиляди взимат много под 500 лв не е реалната база за изчисляване на средна заплата в държавицата ни.

39

е да

преди 12 години

Увеличава се за сметка на безработицата...

38

Анонимен

преди 12 години

това е следствие от частната собственост - богатите ще стават все по-богати, бедните още по-бедни ..

37

бг

преди 12 години

Извинете за коя държава е статията? Защото, ако е за България единственото средно нещо е пръста, който ни показват ежесекундно

36

Стършел

преди 12 години

Национален статистически "Институт". Ей отдавна ни е ясно, че никаква статискика не правите ами поне не дразнете хората. Аааа да. Не се лисещате какво ще стане сега? Депутатските заплати сега ще скочат щото са обвързани със средната работна заплата. А инфлацията е нещо друго. Тяаааа ще е колкото каже Дянкофффффф. Щото има пакт за стабилност нали. Там по-вече от 3% не може. Та така за миналата е 2,8. Смешници.

35

Анонимен

преди 12 години

Ми не знам при тая финансова дисциплина как са се увеличили заплатите нали не трябваше да се вдигат, според мен само безработицата се увеличава. Вече не вярвам на тия стъкмистики.