25

коко

преди 12 години

*** разнасят кучешка тения.Много от тях лежат пред магазините,там пикаят и акат.Хората стъпват върху фекалиите и влизат в магазина.Да ни е сладко.И това на никоя институция не прави впечатление.Чува се само-"Горките кучета!".И така вече 22 години.От *** някои хора пари направиха.Тези от 4 лапи ако не гушкат парички въобще няма да ги има.

24

Анонимен

преди 12 години

кастрация за *** ,грижа за животните !!!

23

Бай Иван

преди 12 години

каква е разликата между кучета, котки и животните отглеждани с цел храна, защо не може да се убиват и малтретират кучета, а плъхове да, на някои хора им е изкривена представата за живота

22

Даола

преди 12 години

Съвсем ясно е,че има много заинтересовни парите за решаване на проблема безстопанствени кучета да продължават да капят, а те да си живуркат от тях.

21

Анонимен

преди 12 години

22 може би си прав.В Люлин пред 96 училище е пълно с кучета,но никой нищо НЕ ПРАВИ.Когато стане беля с някое детенце тогава ще се покаже за коментар кмета,телевизия, директори ,учители и др.Питам какво правим сега?????

20

sante_dog

преди 12 години

когато говоря с чужденци посетили България най-силно впечатление им правят бездомните кучета. И наистина който е ходил извън БГ знае че в Европа няма бездомни кучета. Учудващото е че на мен започва все по-малко да ми правят впечатление и някак ги приемам за даденост. А решение явно има, но няма воля на институциите...

19

Пешо

преди 12 години

Проблема е никакъв две хапчета Фенобарбитал за средно четри за голямо куче издълбавате парче салам и ги слагате вътре кученцето заспива сладко и изчезва

18

Анонимен

преди 12 години

Събират се и се избиват. Това е най-ефективното решение.

17

Анонимен

преди 12 години

Къф им е проблема на тия не мога да разбера.Събират ги чакат един месец ако някой иска да си отгледа домашен "Шаро" а после ги приспиват.Бързо, ефективно, хуманно.Обаче май е по-изгодно да се точат държавни парички и нищо да не се прави?

16

селянин

преди 12 години

отгледал съм десетки селскостопански животни и куче имам, но вързано на двора,но тези бедомните или да ги прибират и да ги гледат тези дето им се свиди за тях или да ги приспиват.Да се разхождат така из улиците и пред магазините и парковете не е приятно............

15

Пешо

преди 12 години

Истината е че никой не иска да се справи с *** напротив далаверата е да се множат а те да претакат парички същият е и проблема с магалите !В дъжавата ни има много *** които се хранят от ***!

14

Анонимен

преди 12 години

в коя столица в Европа се разхождат така бездомни кучета?като захапе някой има ли значение дали е с топки или без!!!!!

13

:(

преди 12 години

Малко са хората у нас, които се отнасят крайно негативно - трепят - или крайно позитивно - вживяват се. Проблемът ни е най-вече в средните хора, които са безгрижно безотговорни и си мислят, че всеки един проблем, включително тоя с кучетата ще се реши самичък. Те са и тия, дето състрадателно не кастрират кучето си, състрадателно го оставят да се заплоди за здраве и състрадателно изхвърлят малките кученца в кашонче, "някой да им се зарадва". Ей тая група като изчезне, проблемът ще изчезне също.

12

Анонимен

преди 12 години

тази година съм засадил гора:)

11

Анонимен

преди 12 години

изпитан метод - да обявят цена за кожа и ще се свърши много бързо.

10

Ксеркс

преди 12 години

Тия фирми които отговарят за кастрацията, прибирането и т.н. на бездомните кучета са мафия, нарочно не се справят с проблема защото ще си загубят работата, те просто нямат интерес проблема да се реши.

9

Анонимен

преди 12 години

Няма по-прости и безочливи хора от "природозащитниците", които защитават тази улична напаст. "Горките кученца...горките животни", а защо никой от тях не си взема улично куче вкъщи! Ако случайно имат куче, то то ще е питбул, хъски или мопс!

8

никола

преди 12 години

Цялата политика за изграждане на приюти е погрешна, неефективна и скъпа. Мястото на бездомните кучета е на улицата, докато са бездомни. Женските трябва да се кастрират. Бездомни кучета ще има до онзи момент, до който ще има достатъчно голяма маса от бездомни души на хора. А преждеписалите показват, че и бездомието на душата е ефемизъм често пъти в България.

7

Екоравновесие

преди 12 години

Убий куче - посади дърво!

6

Анонимен

преди 12 години

2-ри, аз да ти кажа от 1-2 години когато съм с колата и нарочно гледам да ги целя ако мога да ударя някое щото ми писна. България е на челните места по заболяване от кучешка теня на деца, но това не се казва и то съвсем умишлено....Затова ги целя..