95

Анонимен

преди 12 години

че и аз почивах 17 дни на Коледа,учител съм.

94

Анонимен

преди 12 години

Ако вземе и привилегиите на военните цена няма да има!

93

Анонимен

преди 12 години

Най-успешния министър от кабинета! Супер умен човек, благодарение на когото България не се срина!

92

Бг

преди 12 години

Защо да не ---приватизираме ---държ. служители ...?

91

БРАВО ...101

преди 12 години

"ТЕ'',............................това работят по цял ден !

90

СЕРГЕЙ

преди 12 години

То с отпуските е ясно но със служителите какво ще правим ,не са ли малко множко, а Дянков не ни замазвай положението с отпуските

89

един

преди 12 години

Няма да се оправим и това е...Защо всички искат да се намали на някой отпуска, а не иска да си увеличи собствените почивни дни.Така сме и за заплатите, и за осигуровките, и т.н.И излиза, че ако за някои стане по-кофти, за нас ще е по-добре.Значи можем да искаме от държавата и да я плюем, но пред частниците-робовладелци всички сме доволни...

88

Без коментар

преди 12 години

19-дневна почивка за коледните и новогодишни празници си гласуваха депутатите.Народните избраници излизат във ваканция на 22 декември и се връщат на работа на 10 януари следващата година. От 22 декември до 10 януари на следващата календарна година парламентът по принцип е във ваканция. Няма да направим изключение и тази година... , каза председателката на Народното събрание Цецка Цачева.

87

Партия НЕЗАВИСИМОСТ

преди 12 години

Минусите, показват какво правят в момента държавните служители

86

Служител

преди 12 години

Този *** Дянков не остави никакви права на работещите по Закона за държавния служител. В този Закон останаха само задължения за работещите и никакви права. Никъде в Европа тези служители не се сравняват с работещите по трудови правоотношения като шофьори, мазачи, метачи, маникюристки, камериерки, чистачи, бояджии и какви ли не още професии, не изискващи кой знае какви професионални умения, степен на образование и квалификация. За да си държавен служител се изисква да положиш изпит пред комисия, да притежаваш определени умения и квалификация, да спазваш купища вътрешни правила, наредби, процедури и още много други неща. Периодично през годината защитаваш извършената работа от тебе и ти се поставя оценка за свършената работа от която ти зависи възнаграждението и какво ли не още! Как така този *** реши, че тези хора не са нища друго освен едни обикновенни работници като всички други и им оряза безпардонно всички привилегии в закона. То както е тръгнало, може да стане така, че държавните служители да си плащат от джоба за дупките в бюджета, държавният дефицит, външният дълг, покриване на дълговата криза и какви ли не още тъпоумия, измислени от този психар и некадърник. Още им се чудя на хората, гласували за ГЕРБ, та те откакто са дошли на власт само вземат и режат от малкото неща останали на клетия българин и нищо добро не ги очаква в бъдеще.

85

Партия НЕЗАВИСИМОСТ

преди 12 години

То на тях не им трябваха и отпуски ,те си почиват когато си искат без да си пускат отпусказащото си пускат командировачни

84

цитатче

преди 12 години

"за Вазовите службаши и службогонци, за бездънното блато на чиновническия свят в една държава, където парвенюта-служители и гладни политици се борят яростно за места на държавната трапеза"

83

до 84

преди 12 години

Точно в подобна частна фирма работех преди и няма да ти казвам как се правеха, че работят 90% от служителите. Истинската работа се вършеше от най-ниско платените.. Този, който седеше до мен си беше развалил настройките на една програма и не можеше да работи.. Цъкаше с мишката и говореше по тел.. След 6 месеца установих, че още не е успял да си оправи настройките и всъщност не е свършил почти нищо за това време. За сведение аз му казах как да си оправи настройките. Аз взимах 350 лв, а той 950 лв.

82

Анонимен

преди 12 години

Ако в Германия,Италия,Франция,УСА и т.н. строенето на магистрали беше на цената на такавамизерия НЯMAШE ДА ИМАТ И ЕДИН КИЛОМЕТЪР магистрала!!!!

81

IT-то

преди 12 години

Виждам доста служители в частния сектор пишат в коментарите в работно време...Не стига, че в частният сектор ви режат прават, които всички имаме по КТ, ами искате и всички да сме без права. Катъо не можеш да си договориш по-големи заплати, ела бачкай в държавния сектор, ама тук ще ти дойде нанагорно. Вместо както си очаквал кафета по цял ден и да размотаване хората с бумащината си с месеци, ще си скъсаш *** от бачакне. Със здраве от IT сектора!

80

Iwan

преди 12 години

***, Дянков ако имаше поне малко акъл в главата, щеше да знае че това не може да се промени със заповед и с наредба неможе и с промяна на закон неможе :)))Допълнителния размер на отпуска, както и възнаграждението се договарят в колективни и индивидуални споразумения на базата на КТ, нито една от страните /работодате, работник, или работнически синдикат/, не може да промени тези споразумения едностранно :)Обаче важното е да разлаеме кучетата, да понатрупаме актив пред баш Мутрата :)***

79

алооо,...

преди 12 години

.....държ. служители ....?Не драскайте минуси във форумите ,ами -----поработете маааалко?

78

Анонимен

преди 12 години

Дянков пак ме развесели сериозноЕдинят тока с 10% ще вдига заради миньоритеДругият отпуски режеТия не разбраха ли, че в държавата все още се зачита върховенството на закона?И само с мерак не става?Повечето плюете по българският съд, ама добре, че е той та да има кой да възпре мутро-милиционерите.

77

само питам?

преди 12 години

Държавните служители, след като стигнат до ----леговищата си сутрин ,.......какво правят през целия ден ....?

76

нане и Вуте

преди 12 години

Не е важно аз да съм добре, важното е на Вуте да му е зле. НанеВместо в частния сектор да се преборят за по-нормални отпуски, искат и останалите да са зле като тях. Вземете пример от гърци, французи и т.н., които знаят как да бранят правата си и не са равняват по този, който е най-зле.