196

Пловдивчанин

преди 12 години

Аз съм роден в Мараша. Спомням си, че в съседните къщи живееха две албански семейства - старият дядо беше бозаджия, а жена му се казваше баба Фатмия. През две къщи живееха турци - бай Ибраим и леля Сафие, срещу нас имаше руснаци и арменци. Баба ми имаше една приятелка еврейка-докторка...Да не забравя и гъркинята кира Фани и сина й Кирако...хахаха. Роден съм през 1972 г.

195

ORCE

преди 12 години

Mislm deka komentarite se vece izlisni pa vie nitu citate sto e sustinata na statijata vo UTRINSKI nitu imate pojma od istorija.Osoboduvanjeto od OTOMANSKATA IMP.go vrsat RUSITE posle vleguvate vo dve BALKANSKI VOJNI samo za podelba na MAKEDONIJA i pak go ispusuvate.Pocnuva PRVA sv.vojna vleguvate od strana na CENTR.SILI pak za MK i ovaa vojna ja gubite i na kraj vo VTORATA.SV.VOJNA vleguvate od strana na RAJHOT so idinstvena cel konecno da ja zavzemete mMK I PAKgubite.Pa sto ne se zapitate zas

194

Пловдивчанин

преди 12 години

Гаганица е в района между гара Филипово и Стъкларския завод (къщите), а Мечкюр сега е района на източната част на "Смирненски" и част от "Прослав" ориентировъчно...

193

Кубер

преди 12 години

Македония е българска!Македонците са Българи!Казах!

192

Анонимен

преди 12 години

Българска нация има не от 17 в, а от 9 век-когато окончателно се се смесват прабългарите и славяните-и така се създава българската нация.--------------- Глупости.

191

Анонимен

преди 12 години

Македонци: "За нас Европа е България, тук ни харесва"Добре дошли, приятели. България винаги е отворена за българите.

190

22

преди 12 години

На някакво село казваха Мечкюр,не си спомням за такова картие в Пловдив.

189

22

преди 12 години

В Каршияка са всички селяни и бедняци,имаше едно картие което се казваше Разкопаница,там селяните са си вдигали по една стая за една нощ за да станат пловдивски граждани.Историята на Пловдив е велика.На Бонев жената е албанка,знам от дядо ми и баща ми че те са сладкари,и са правели най-хубавото малеби,може би и други неща ,но аз нямам спомен.

188

22

преди 12 години

До 189,къде се намира махалата Гаганица и Мечкюр.Аз съм от Орта Мезар,да има евреи,тези англичани,белгийци,франсета,руснаци,имаше китайски семейства и япопски.Та в Тази махала е и Синагогата.

187

Пловдивчанин

преди 12 години

Ето старите махали на Пловдив по националности само до преди 60-70 години:1./ Кършияка, Мечкюр, Гладно поле, Гаганица - български; 2./ Кючук Париж - бежанска заселена след 1913 г. - егейски македонци и одринско-беломорски тракийци; 3./ Хаджи Асан махле (Аджисан маала)-турска, а впоследствие заселена с турскоезични ***; 4./ Орта Мезар - еврейска; 5./Мараш - мешавица от евреи, арменци, българи, албанци, руснаци-белогвардейци, турци и гърци; 6./Старият град - гръцки и арменски квартали;

186

22

преди 12 години

До187,тя цяла Македония е българска ,те говорят български език там и културата им е българска.А,в Пловдив има махали с всичките етноси,те не са 90%,така е българите са 90% но съществуват в тези 10%.Имаме на едно от тепетата ,франсета,белгийци ,англичани,антифашисти и са се спасени от унгарски партизани,цял коловоз фашистите са ги изпращали в концлагер в Полша.Хората имаха семейства,с българи и българки и имаха деца.Сега децата им сигурно живеят в чужбина,но нашата махала беше интернационална.

185

Анонимен

преди 12 години

Ньойския договор предвижда изселването на ВСИЧКИ гърци от България, но не и изселването на българите от Гърция. Ньойския договор предвижда да се изселят българите-християни от беломорска тракия до Места. Но българите-мюсюлмани и днес си живеят в Гърция, и пазят езика-дори от телевизията от ксанти има предаване на български диалект. Освен това българите в южна македония-КОСТУР, ЛЕРИН, ВАЛОВИЩА, СЯР, ЙЕНИДЖЕ ВАРДАР, ВОДЕН , ЗЪРНЕВО, МАЛЪК ПОРОЙ И ДР, И ДНЕС СИ ЖИВЕЯТ ТАМ, И ПАЗЯТ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК

184

Анонимен

преди 12 години

184-няма гърцив БГ бе майна. гърците са изселени по силата на ньойския договор. А Македонци като етнос има само в коминтерновските глави. И албанци в България няма. Твърденията ти за измислени малцинства говорят, че и ти самия си от малцинството и искаш да представиш България като многонационлана. А тя е еднонационална държава-90 процента са българи. В Гърция има над 500 000 българи-в костур(кастория),воден(едеса),лерин(флорина) в АлБания-в Голо Бърдо,Мала Преспа Булгарец, поградец-са българи

183

Анонимен

преди 12 години

И в допълнение- в утрински са сложили снимка от района на хотел Плиска в София. Един от читателите там пише:"И запамтете, можеби првпат слушате но има и *** во Македониа!" .

182

22

преди 12 години

Какви измислици пишиш 179,ела в Пловдив да видиш колко етноса има.Има българи,гърци,арменци,евреи,македонци,помаци, албанци,турци,***,Ще видиш етносите даже в тяхните махалиАсеновград е целия с гърци,турци,помаци и ***.Говориш ми за Ньойски договор е сега трябва по него да ни върнат всички отнети тиритории.

181

Анонимен

преди 12 години

В днешния утрински вестник е цитираната статия. Всъщност от утрински са искали да напишат критика, към гражданите на македония, който кандидатстват за българско гражданство, но ефектът от статията е-,че тази статия всъщност е подробно и точно указание и разяснение как се кандидатства за българско гражданство на база български произход, и какви са предимствата на българскато гражданство. Даже в читателските коментари там хората благодарят за разясненията и казват,че вече нямат колебания дали да к

180

Анонимен

преди 12 години

До 178-България е еднонационална държава! 90 процента са българи , а малцинствата са под 10 процента. И не си измисляй малцинства-в България няма Албанци(единствените албанци са албанските студенти-а повечето от тях са от голо Бърдо и са от български произход), няма гърци(справка-ньойския договорр а единствените гърци днес са около 2000 човека-бежанци от гражданската война в гърция, и са тук-защото сме им дали по милост хуманитарно убежище), власи няма(за справка крайовския договор)

179

1

преди 12 години

До 170 - след като имаш желание заминавай свободно за Турция, да те видим там каква песен ще запееш...Но не ти стиска, лесно е тук да вдигаш лозунги.

178

Анонимен

преди 12 години

До 177-абе голяма глупост си изписал. Няма нация македонец, няма нация добруджанец, няма нация тракиец,няма нация шоп, торлак, мизиец. всичко това са географски термини на българи от съответните региони. Написал си голяма глупост-все едно да напишеш,че регионалния термин "варненец", или "плевенчанин" са етнически, а не географски термини. А Българска нация има не от 17 в, а от 9 век-когато окончателно се се смесват прабългарите и славяните-и така се създава българската нация.

177

Анонимен

преди 12 години

до 178-нещо си в Грешка и пишеш наизуст. Македонци като етнос няма! Македонец е географско понятие-и значи българин от македония. ванчо михайлов го е обяснил най-томно в статията си "като съм българин, не съм ли македонец". Второ-Вбългария няма гърци-по силата на ньойския договор ВСИЧКИ гърци са изселени! В българия няма власи-според Крайовската спогодба те са изселени. В България няма и албанци-какви албанци сънуваш? Виж в Албания има 150 000 Българи, в Гърция-500 000 българи, в румъния-500000.