213

Анонимен

преди 12 години

Абе, стига сте упражнявали политическото си скудоумие. Първанов наложи вето на пенсионната реформа. Напишете одобрявате ли го или не.

212

bezpartina

преди 12 години

Абсолютно подкрепям президента за ветото!Та ние трябва да живеем до 150 години за да се възползваме от парите,които сме внасяли за пенсии!Въобще това поколение дето сме от 45 до 60 май сме най-прецаканото,защото хем работихме поне 10 години без стаж и осигуровки докато се въвведе това за осигуровките/да не забравяме при кого се прие/,хем вече сме на50 и никой неще да му работим или пък ако слъчайно ни наеме на работа -ще видиш заплата на куково лято или пък ще те осигурява на4 часа !!!!!!

211

Анонимен

преди 12 години

Защо западна европа никой не вързва касовите апарати с данъчната администрация, много просто 80-90% от плащанията са с Банкова Карта... Това е което се прави в БГ е изнудване , рекет.

210

Анонимен

преди 12 години

209 , ДЯНКОВ ТОЧНО ТОВА ПРАВИ , АКО СИ ЗАБЕЛЯЗЪЛ...

209

Анонимен

преди 12 години

ДА ... 201 НАПЪЛНО СИ ПРАВ ЗА ГОЦЕ ...

208

НАЙ-тъп да си ..

преди 12 години

Давам идея - Справете се със сивата икономика, например : МОМЕНТАЛНО налагане на правилото: КАСОВ БОН - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО .Пресечете линията ТЪРГОВЕЦ-ДИСТРИБУТОР-ПРОИЗВОДИТЕЛ. Друг пример:Председателят на Софийската стокова борса Васил Симов заяви: Сивият сектор в сектора е 30-35 %. Това е около 400 500 милиона лева. Тоест върху тях не се плащат данъци. Ето пари за пенсии.Ама трябва да си ПЪЛЕН *** за да не го разбереш.А нашите управляващи не го разбират явно.Или им е по-удобно? Не знам!

207

Анонимен

преди 12 години

ОСТАВАТ 42 ДЕНА

206

До Бойко Борисов

преди 12 години

Не съм Гоцев фен, но Бойко Борисов е длъжен максимално да се съобрази с много от препоръките, под които Първанов се е подписал ! Противоконституционно, деморализиращо и напълно уязвимо пред Международния съд за правата на човека е обстоятелството, че за една и съща категория и количество труд и при една и съща осигурителна тежест по-старите пенсионери съгласно предложения пенсионен кодекс трябва да получават по-малки пенсии от по-новите ! Недопустимо е също така с парите от солидарния пенсионен фонд да се покриват разходи за социални помощи от рода на увеличения на вдовишки надбавки, на социални пенсии и помощи, майчински, инвалидни пенсии, и пр. Държавата трябва да покрива разходите за социални помощи от данъчните й приходи, основно от бизнеса.

205

лъвица

преди 12 години

Защо не върна и ЖАЛБА НА БРАНШОВИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В ГОРСКИЯ СЕКТОР ПО ПОВОД ПРИЕТАТА ОТ МС Наредба за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии - държавна и общинска собственост и за ползването на дървесина и недървесни горски продукти от тях. НАРЕДБАТА Е ПРИЕТА В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА И СЪДЪРЖА .............. ЖАЛБАТА Е ЗА ОТМЯНА НА РЕШЕНИЕТО И ВРЪЩАНЕ НА НАРЕДБАТА В РАБОТНАТА ГРУПА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА НЕЙНОТО ПЪРВОНАЧАЛНО СЪДЪРЖАНИЕ.

204

евала първанов

преди 12 години

Евала на Първанов че каза ВЕТОНе искам да работя до гроб... искам достойна пенсия... и искам всички в парламента да изкарат един месец със заплата от 400 лева!

203

1

преди 12 години

Не вето,а референдум Гоце ще стресне тиквата,да има и втора точка в референдума за 20заплати на милиционерите и военните,да ги видя тогава герберите как ще прокарат закона за възрастта по късни доби, с подкрепата на 4дупетата от рзс на янка янева.

202

Анонимен

преди 12 години

ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА !!! ДОЛУ БЕСЕПАРЩИНАТА !!! ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА !!!

201

rumen221

преди 12 години

ГОЦЕ, КАЖИ ГО ЯСНО- Качването на възрастта за пенсиониране при днешната продължителност на живота и състоянието на здравеопазването не е реформа, е ГЕНОЦИД УПРАЖНЯВАН, ЧРЕЗ ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ!!!РЕФОРМА, е отсяването на семето от плявата и ВСЕКИ ЗАКОН, ТРЯБВА ДА ИМА УПОРА В КОНСТИТУЦИЯТА, защото ДЪРЖАВАТА, ТОВА НЕ СА САМО РАБОТЕЩИТЕ!!!1. В Конституцията няма разпоредба регламентираща пенсии за стаж и възраст, затова работещите гражданите сме се обединили за защита на своите интереси (съгласно Чл.12 от К-ята) в чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капиталова система Сребърен фонд- ТОВА Е ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ ОТ РАБОТЕЩИТЕ ДНЕС, ЗА РАБОТИЛИТЕ ВЧЕРА!2. Държавата ТРЯБВА незабавно да си поеме задълженията по Чл.51 от К-ята и спре да плаща от парите за пенсиите за стаж и възраст, социалните помощи, КОИТО НЕ СА ПЕНСИИ ЗА СТАЖ И ВЪЗРАСТ!!! И Йезуитски наречени:- Вдовишките социални добавки, Добавки за възраст, Социални пенсии, Президентски пенсии и други подобни плащания- ТОВА ПО КОНСТИТУЦИЯ Е СОЦИАЛНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА!!3. Здравното взаимно осигуряване за инвалидност, наречено ЗЛОУМИШЛЕНО - Инвалидни пенсии, съгласно Чл.52 от К-ята, ТРЯБВА да се плаща от Здравните осигуровки- ТОВА ПО КОНСТИТУЦИЯ Е ЗДРАВНО ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ, подпомагано от Държавата!!!4. Максималния размер на СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, задължително ТРЯБВА да е под размера на минималната пенсия от 136лв, КОЯТО Е ДОХОД ОТ ЧЕСТЕН ТРУД, ПРЕЗ ЦЯЛ ЖЕВОТ- ТОВА Е СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ5. Съгласно Чл.60 от К-ята, РАЗЛИЧНОТО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, И ТАВАНИТЕ за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ (сега ДАНЪК ДИВИДЕНТ е само 5%, а искат да го намалят на 1%...!)!!!- ЕТО ТОВА Е РАЗЛИКАТА, МЕЖДУ ДЯНКОВИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИВАЩИНИ И МОЕТО РАЗБИРАНЕ ЗА РЕФОРМИ???

200

Анонимен

преди 12 години

1. Първанов няма никаква заслуга за пронатовската ориентация на България. Той водеше протести срещу НАТО, след това се пренастрои за една нощ. По същият начин от войнстващ атеист се превърна в човек със свещ в ръка и почна да се кръсти. Няма такъв филм. Първанов просто бе принуден от обстоятелствата да признае, че Мони Паси е бил прав още през 90-те, когато развяваше знамето на пакта от трабанта си, преди да го превърне в пиарски инструмент. 2. Първанов няма никаква заслуга и за приемането ни в Европейския съюз. Решението бе на самия ЕС и бе геополитическо. Преди десетина дни френският президент Саркози го обави доста ясно. 3. Пълна заблуда са и заслугите Първанови за стратегическите енергийни проекти с Русия. Кремъл щеше да си ги получи при всеки друг държавен глава. Първанов просто отговаряше с да преди още да са го попитали. Той не защитаваше национален интерес, а партиен, олигархичен и личен. 4. Георги Първанов създаде тайна власт, която е раково образование за всяко демократично общество. Бе неприлично близък с олигарси и в същото време постави на ключови места в тайните служби, съдебната система, МВР и дипломацията свои хора. По този начин се обвърза и с лица от подземния свят, като по този начин обрече обществото да бъде заложник на нечистоплътни интереси и на мафията. Това е много тежък грях, който, ако сме правова държава, за каквато искаме да минем, няма да му се размине. 5. Сегашният президент се опияняваше от властта си над Националната служба за охрана и Националната разузнавателна служба. Чрез тях той придоби контрол върху мръсните тайни на елита. Можеше да инициира приемането на закони за двете служби, но не го направи. Това е неморално и лош пример. Тепърва ще научаваме за какво става дума, но със сигурност филмът, ще е за лица над 18 години... 6. Неясна е и заслугата на Първанов за освобождаването на нашите медици в Либия, освен че с шефа на разведките Кирчо Киров пили уиски в хотела в Триполи, въпруки сухия режим в джамахирията. Неотдавна Жени Живкова повдигна завесата пред тази мистерия и Първанов не изглеждаше като положителен герой в тази драматична пиеса. Дано не излезе нещо като лова в Симитли в деня на траур за изгорелите пътници във влака до Червен бряг... 7. Първанов непрекъснато повтаряше, че е президент на всички българи, но той неведнъж бе неискрен със същите тези българи. Първо отричаше за Гоце, после за Симитли, за отстреляния архар в Казахстан, за това, че е водил Алексей Петров-Трактора в Швеция, както и за други неща. Колко ли още неща предстои да научим? 8. Първанов изтъкваше и заслугите си за реформите в армията. Грами от Уикилийкс показаха тъкмо обратното: спъвал ги е и е назначавал на важни постове удобни за него хора. Това са само няколко щриха от президентската биография на Георги Първанов. Разбира се той има свои поддръжници, които ще

199

До 178 и 180

преди 12 години

За всеобщо съжаление и двамата сте прави! Простотията и ***....ята в момента са върха.

198

Анонимен

преди 12 години

Брей, тоя плюе като за последно, няма спирачки в лъжите си - много се загрижил за пенсионерите - ама няма да каже, че неговите бивши съпартийци от БКП, кадри и доносници на ДС взимат пенсии в няколко пъти повече от редовия пенсионер!

197

Анонимен

преди 12 години

Боко е *** подписал че БГ ще дава 2милиарда евро да спасяваме гърците... трябва да бъде съден за предателство и геноцид на българите... чрез мизерия.

196

Анонимен

преди 12 години

Колко е жалък !

195

Анонимен

преди 12 години

Абсолютен измамник! Два мандата и две правителства не допълниха дори стъпчица към реформата на пенсионната, социалната и здравната системи. Точно това бездействие доведе до сегашното състояние Слънцето на практика да национализира частните вноски. Въпреки бездействието спрямо реална реформа, през изминалите 10-на години никой не знаеше с точност поне 20% каква ще му е пенсията и кога ще се пенсионира "по закон". Сега едно поколение ще бъде оставено без смислена пенсионна осигуровка - поколението, които сме работили половината от трудовия си живот през соца, а другата половина - през т.нар. преход, често и без трудови договори. Това разбира се не се отнася до хората на държавна хранилка - те във всички случаи ще си получат пенЦиите. Проблемите не са само в хаотичните норми, а в липсата на реален частен "стълб" и индивидуални партиди. Вноските реално се плащат от работещите в частния сектор и са фактически данък, а не осигуровки! Няма никаква обвързаност нито с размера на вноските, нито с продължителността им на плащане. Друг сериозен проблем, произтичащ от държавната разходно-покривна схема, е увеличаването не само на възрастта, но и на задължителния трудов стаж. Това увеличение ще се отрази на хората с по-високо образование, които са "загубили" по 4 до 10 години от трудоспособната си възраст за повишаване на квалификацията си. При наложената максимален трудов стаж, никакво по-високо възнаграждение за квалификация не може да компенсира "загубените в образование" години!!! Към днешно време нискообразованите и работили от напускането на гимназия хора са със значително по-високи пенсии от образованите.

194

Анонимен

преди 12 години

ГОЦЭ, къде беше когато подобни промени можеха да се направят относително по-леко? ГОЦЭ къде беше, когато куфарните милионери си поделиха България? ГОЦЭ къде беше, когато страната ни беше източвана във всички възможни посоки, най-вече от партийни другарЕ и вътрешни в ДС? ГОЦЭ къде беше, когато милицонери биеха деца по улиците...когато хора живи горяха във влака... когато държавата се възстановяваше от поредната криза предизвикана от БКП (цоциалисти)...? Ножът вече е опрял до кокала. Тези реформи закъсняха много и сега болят повече, особено насред кризата. Имайте предвид, че отявлен популист като БамБам не би направил подобно нещо, освен ако не му е било много здраво натъртено, че без това не може. Издрапа колкото можа без трудни реформи 2 години за да вземе кметствата, но сега ще духаме още по-здраво супата именно заради това забавяне.