53

Иван

преди 12 години

А не не не не не! Ще умра от смях. Тия съвсем изперкаха. Пишело на гроба му "Тук почива Влад Цепеш, раб божий" , ами че то на български е същото бе...Истината е, че румънците или в частност власите са пишели до средата на 19 век (поправете ме за времето ако греша) на кирилица. Имаме общи думи, общи обичаи и общи герои и личности. Нормално, все пак те не са паднали на Балканите от Марс.

52

kubadinski

преди 12 години

Истината е че се е казвал Владо Цветанов ... то Цветан Цветанов е забравил да си подаде имотната декларация за замъка ..... Ама ще му простим за това недоглеждане ...

51

Мишо

преди 12 години

Преди да дойдат турците над река Дунав са били български княжества. :-) За това на чист български пише на надгробната плоча на графа. :-) Румънците се освобождават от Турците преди България и създават отделна държава. След което правят "реформа", за да се отдалечат от българското си начало и вкарват много френски и италиански думи в езика си, както и започват да пишат с латински букви. :-)

50

imee

преди 12 години

Хаха! Тия сърби са крадци като макетата! Егати долната раса са!

49

Юнак Маке

преди 12 години

шо ке лажете бре ? чист македонец си е Владе Цепешки яз сам ручал наденица и ракийка со него

48

Анонимен

преди 12 години

Сърбите почнаха като Македонците... не е на добре :)В близките 10-тина години всички по-значими и известни личности от миналото, а защо не и от настоящето, ще бъдат или Македонци или Сърби :)

47

Анонимен

преди 12 години

Те май всички са били сектанти ммм .. :)

46

Бюрман

преди 12 години

Чист антички македонец е!

45

Анонимен

преди 12 години

Не сърбин, а чистокръвен македонец е бил Дракула.

44

димитър долнооряхов

преди 12 години

СЛЕД МАКЕДОНОИДИТЕ И ВЛАСИТЕ СА СЪРБИ, ТОРЛАЦИТЕ И ТЕ СЪЩО БИЛИ, ВЪОБЩЕ И КИРИЛ И МЕТОДИЙ ПЛУС ГОРАЗД, НАУМ, АНГЕЛАРИЙ И Т.Н. И ТЕ СА СЪРБИ, ЦЕЛИЯТ БАЛКАНСКИ ПОЛУОСТРОВ Е ТЕХЕН , МАКАР ДУШАНИТЕ (ха с около 10 год. им хегемония на запад ,хахах) ДА СА ПОЛУНАШИ БЪЛГАРЧЕТА, азбуката е тяхна, а унгарите са получили объркване на езика защото бог ги наказал сърбите поради ред причини , както едно време вавилонците и така нататък!ВЪОБЩЕ ВЪОБЩЕ ВЪОБЩЕ.... 1002 ПРИКАЗКИ ОТ ХИЛЯДА И ЕДНА НОЩ !

43

Паисий

преди 12 години

Оооо неразумний Дракуле, поради что ся срамиш да са наречеш болгарин?

42

шнур

преди 12 години

Глупости! Графът е македонец и истинското му име е Влатко Дракуловски!

41

Българин

преди 12 години

Западните цивилизации съществуват благодарение на хора като него- нашите ,сръбските и румънските воеводи които стотици години са воювали с турските поробители и това е спомогнало турците да не завладеят западна европа.Иначе сега във Виена щеше да има само джамии и да се говори на турски.Западняците нито за минута не трябва да забравят това,че тяхната свобода е платена с кръвта на тези хора.Светла им памет!

40

Пинко

преди 12 години

Тия пък са много кухи- няма сръбска писменост има българска писменост , която ние благородно сме им отстъпили....Освен това до края на 19 век във Влахия и Молдова се е пишело на български език. Дори първи документ написан на ромънски език от 1521 година започва с текст на български и гласи "Mudromu I plemenitomu, I cistitomu I bogom darovanomu jupan Hanăş Bengner ot Braşov mnogo zdravie ot Nécşu ot Dlăgopole.Ясно е, че Влад Цепеш не е говорил на сегашния румънски, но не и на сръбски, а на БГ.

39

Пич

преди 12 години

Абсолютни лъжи. Граф Дракулски е чистокръвен македонец!

38

Анонимен

преди 12 години

Пълни глупости. Граф Дракула е литературен образ, докато Влад Цепеш е реално съществуваща личност на базата на която е изграден доста украсения образ от романа на Брам Стокър. За Влад Цепеш - Дракул идва от баща му, който е бил член на ордена на Дракона, на румънски дракул е със значение на Дявол.

37

123456

преди 12 години

Четете внимателно - териториите да днешна Румъния след Христа за много по-дълъг период са били български, отколкото румънски. Дори и дълго време официалния език там е бил старобългарски.

36

Към Европа

преди 12 години

Айдеее тия от запад прехвърлиха Дунава, стягайте се варвари.Хахахахаха

35

Живко

преди 12 години

въпрос на време е чист македонец да го изкарат

34

Анонимен

преди 12 години

ясно макетата откъде са се научили да "намират" нови извори