91

Анонимен

преди 12 години

Интересно,германския конституционен съд *** ли са били или *** за да въведат лустрацията.Е,там няма как да се случи учители д по демокрация да бъдат бивши високопоставени нацисти,при тях не може да има премиер като Станишев,нито президент-агент на Гестапо,ловец на архари.Затова е Германия.Нищо лично!

90

До # 87

преди 12 години

Величко, много лъжеш - като дърт ***! Петър Младенов е от видинско, а Н.Младенов - софиянец! Това,че фамилиите са им еднакви, въобще не означава да пришиеш Пешо Танкиста за баща на сегашния външен министър! Преди да пишеш нещо, вземи провери в Интернет! това е работа за 4-5 минути!

89

До 81

преди 12 години

Когато решиш и друг път да пишеш вземи преди това да прочетеш нещо по въпроса.Понеже явно четенето ти е трудно да ти помогна.Според Конституцията на Република България КС се състои от 12 човека като 4 са избрани он Нар.събрание ,4 са избрани от съдиите и само 4 са назначени от Президента.Това решение е гласувано от 9 съдии и 3 с особено мнение.Сега кажи многознайко от кое влечуго са назначени тези 9 човека.*** гербер ,който не може да чете но знае всичко .Приготвяй се за "Листопад " по бтв

88

Състав на КС

преди 12 години

В настоящия състав на КС преобладава лобито на на президента Първанов. Като държавен глава 2 мандата той назначи четирима представители в съда от президентската квота: председателят Евгени Танчев, син на бившия велможа и дясна ръка на Тато , председателят на БЗНС преди 10-и ноември Петър Танчев Пъпеша, Пламен Киров, Димитър Токушев и Ванюшка Ангушева. Първите двама бяха юридически съветници в кабинета му. Лобито на НДСВ включва трима съдии: Георги Петканов, Емилия Друмева и Красен Стойчев, които бяха избрани от квотата на парламента по времето на доминирането на царедворците в парламента. От парламентарната квота само проф. Цанка Цанкова е избрана от сегашното мнозинство на ГЕРБ.Съдебната квота, по презумпция е непартийна, но съдиите Славов, Нейков и Пунев са близки до десницата, а Стоева - до левицата. Като цяло, КС е с ясно очертана лява ориентация. Сегашното решение на съда за отхвърляне на Закона за лустрацията на дипломатите бивши сътрудници на ДС го потвърждава .

87

.I.

преди 12 години

Ами дръжте си ги бе. Затова никога няма да се оправи Бг. Това е все едно Германия да изпраща гестаповци за посланици. Това само доказва колко корумпирани и некомпетентни са съдиите у нас. Според мен гражданите в България не трябва да се съобразяват с предписанията на съдилищата. Просто те не защитават нито публичното, нито частното право (некомпетентни са).

86

Анкетьор на %

преди 12 години

Ако сте *** натиснете +Ако сте ром натиснете -

85

Величко

преди 12 години

С това Решение на КС се оневинява бащата на Николай Младенов - министър на външните работи.Какъв закон само му спретнаха от ГЕРБ в НС с което очерниха баща му.Сега Ники може да спи спокойно. На баща му, лека му пръст - е оневинен.Друго нещо си е демокрацията.

84

0

преди 12 години

" Подобни негативни оценки за миналото не могат да бъдат основание за ограничаване на конституционните права на български граждани при действието на демократичния основен закон на страната от 1991 г."Че кой ограничава конституционните права на доносниците на ДС, заемащи дипломатически длъжности?Те, какво, богопомазани ли са? Защо да не могат да напуснат топлите си местенца в чужбина и да не бъдат върнати обратно в България?И пак да работят за България, но ВЪВ България!И да се даде път на млади, интелигентни, умни хора, некорумпирани и честни, да градят един нов и почтен външен облик на България?

83

Анонимен

преди 12 години

А няма ли кой да ги разкара тези дърти комунисти от КС!!!

82

Анонимен

преди 12 години

комунизъм в действие!

81

до 82

преди 12 години

то проблема е в самата конституция :) иначе, ако и тук бяхме приели принципа на лустрацията по подобие на Чехия, днес нямаше и да сме чували за хора като ББ, Доган и т.н., щото в Чехия лустрацията не беше само по отношение на агентите, а и по отношение на партиините функционери

80

шщд

преди 12 години

Честито! Ето затова няма да се оправим още 50г. Първата работа на Полша,Чехия и Унгария беше именно лустрацията. А ние си играем на апаши и май така и ще продължаваме - с игрички. Щом Конституционния съд е на такова мнение Бог да я прости България. Амин!

79

Анонимен

преди 12 години

Съдиите в КС се назначават от влечугото гоце и взема решения които са угодни на гоце.

78

до 79

преди 12 години

В колко форума ще изсереш едно и също?

77

Анонимен

преди 12 години

Абе не знам за агентите на ДС, ама както вървят нещата, след някоя и друга година, може да се забрани на бивши сътрудници на ГЕРБ да заемат държавни длъжности.

76

М.К.Р.

преди 12 години

Агент на агент лустрация(око)не вади.Стара поговорка!

75

до 72

преди 12 години

Ми нормално, като се има пред вид, че премиера ни е щатен служител на въпросното ДС и топ рекетьорче на прехода

74

Габи

преди 12 години

Ами спрете да давате памперси на конституционните съдии и на 3-ия-4-ия ден те сами ще довтасат. А за решението на КС: парламентаристите сами са си виновни: БГ е парламентарна република , а не държава на памперсите. Нека парламентът да прегласува решението си за лустраця на БГ дипломатите и същото да бъде разпратено до всички страни-членки на ЕС заедно с обяснение кой дипломат преди 10-и ноември е бил агент на ДС и каква работа навън е вършил и и мнението на КС по този закон. Отделно изпратете информация кой член на КС какъв е бил преди Прехода.Такъв скандал ще настане, че памперсите ще се чудят какво да правят. Само че за тази цел шефът на НС трябва да има яко дупе и заедно с Н.Младенов да подработят въпроса. Гаранция, че след 2 седмици, най-късно месец, старците и бабите от КС ще свалят гарда. И пак повтарям: не им давайте памперси на тези съдии; нека се вмиришат!

73

Агент Шива

преди 12 години

Явно колегите защитават "колегите" и ще продължи всичко по старому !

72

Анонимен

преди 12 години

ДПС и БСП са за бой.