43

Анонимен

преди 12 години

Какво ще рече и те са тук? Някои хора ще си помислят, че си част от тях.

42

Анонимен

преди 12 години

Да не попадаш на психопати и социопати.

41

Неудобна истина!

преди 12 години

От много години учените се опитват да докажат, че явлението "сериен убиец" се дължи на някакво заболяване.Неудобната истина е, че серийните убийци рядко са психично болни хора. Напротив най-ужасните серийни убийци са умни и нормални хора.Неудобната истина е да си признаем, че част от хората са способни да извършват убийства и насилие заради удоволствието, което получават от самото извършване!Неудобната истина е, че това е част от нормалната човешка природа!Да, има такива хора, и те са тук!

40

13

преди 12 години

МНОГО ИНТЕРЕСНА СТАТИЯ! От коментарите ви разбирам, че и на вас ви е била интересна!!!

39

Анонимен

преди 12 години

abe kur6uma v mozaka i gotovo. takiva ne se lekuvat. zalko, no fakt.

38

Анонимен

преди 12 години

Психично заболяване, вследствие на прекомерно много стрес, отрицателни емоции вменяване, няма такова нещо взависимост от стреса на който си бил подложен. Колко може да понесе човек? И отново си дойдохме на думата ,пак има умисъл да подложиш някой на нещо , което ще му е непрятно и ще му създаде известен дискомфорт, непрятности душевни терзания. Това не е ли желание за мъст, след, като си причинил подобно нещо, дали се изпитва удоволетворение, защо ще го прави иначе? Липса на чувство за вина.

37

някой

преди 12 години

До: номер 32Хитлер е бил много повече от психопат. Има безброй медицински изследвания на тази тема. Всеобщото заблуждение след войната, както в СССР и Източна Европа, така и в Западна Европа и САЩ се е състояло в това че са го смятали за глупав и посредствен.Това е в резултат от официалната пропаганда. Не е бил никак глупав, имал е много качества иначе нямаше да се издигне до този пост на който е бил. Но в семейството му е имало случаи на психично болни, какъвто е бил и той самият.

36

Анонимен

преди 12 години

Зависи на какво си бил подложен!

35

jivko

преди 12 години

4el sym i drugi materiali po temata. Nqkoi ot isledovatelite pravqt razgrani4avane mejdu psihopatite - takiva na koiito e vrodeno, takiva koito sa polu4ili tova ot psihi4no zabolqvane

34

Коко

преди 12 години

Не вярвам много на написаното. Според мен всеки може да стане чалнат в зависимост от ситуациите и обстоятелствата, които го заобикалят.

33

Анонимен

преди 12 години

Семейната среда е много важна част, след ,това средата извън дома. Кой си отглежда дeцата,под "стъклен похлупак" в днешно време? Това е невъзможно от физическа гледна точка, но, като родители винаги може да се насочва да се поучава и възпитава. Това, като за лошото и доброто, правилното и неправилното,сладкото и соленото, киселото и соленото. За гърнето и играчката, няма как, детето да знае за какво се пoлзва гърнето, ако не му покажеш и не му обясниш ,че не е играчка. Златната среда!

32

аз

преди 12 години

Хитлер е всякакъв друг, но не и психопат. Не можеш да правиш паралел между Хитлер и някакъв си убиец. Хитлер е изградил система основана на разбиранията му за света и поради това дори и да има чувства, в идеята да я осъществи може да ги подтисне. Докато при обикновения престъпник те просто липсват. Също така обикновения престъпник не изгражда система за изтребване на цели нации.

31

някой

преди 12 години

До: номер 23Пак ще повторя: Измъчването на животни в ранна детска възраст изобщо не може да бъде критерий че детето ще стане престъпник.Обратното също не е вярно. Класическия пример олицетворение на злото - Адолф Хитлер е обичал животните. Нещо повече, малко известен факт е, че именно нацистите прокарват първия закон за защита на животните в Германия, който и до днес се е запазил с някои незначителни изменения.

30

Анонимен

преди 12 години

Всичко свеждаш до животни. А не до хора и деца. Значи на теб, някой ще ти набие детето и ти ще отидеш да му го върнеш на кучето. Но, ето пак има умисъл и желание за мъст, дали на кучето днес и утре на същото, това дете, което е травматизирало твоето. Но, пак говорим за една и съща агресия и желание за отмъщение. И ,ако ти, като родител толерираш подобно поведение какви са ти очaкванията от децата изобщо. Не могат да бъдат по различини от твоето поведение и на това, което ги възпитаваш.

29

111

преди 12 години

От написаното разбираме,че е нормално човек да е психопат и не трябва да бъдат наказвани с убийство.Също така е и нормално човек да е *** щом има малко интелектуални възможности.Това е пълна лудост! Човек трябва да се научи да се приобща в обществото и да се стреми да бъде като тях т.е нормални.Не може човек,който има някакъв проблем и да казваме.Той е зле,но не е луд или в случая психопат.

28

някой

преди 12 години

До: номер 18Пак няма да се съглася. Примерът с японците е много точен. Но искам да дам личен пример със себе си: Аз съм живял в една стая на квартира на свободен наем до навършване на 18 години, когато влязох в казармата. Тогава станаха промените в СССР когато умря Брежнев.И макар че не искам да се хваля, но бях много добро дете. Даже прекалено добро според мен.

27

Анонимен

преди 12 години

просто в съответните места има "агентчета" иили "малки" психопати, които се опитват да направят трудно на другите да ги изоставят..., да излезат от ситуацията (която също така създават), донякъде заради собствената си невъзможност да се освободят от ситуацията, докато е много лесно да напуснеш едно хубаво заведение, просто излизаш, то за да напуснеш някоя психопатска дупка изисква големи усилия, тези места са като "капани"

26

Анонимен

преди 12 години

Номер 22 и аз не мога да разбера как някои хора не обичат шоколад напримерАко можехме да разберем напълно мисленето и да почустваме какво мисли психопата тотогава и ние щяхме да бъдем такива

25

Анонимен

преди 12 години

според мене нещата много, изключително рядко опират до физиологията, по-скоро психопатите имат "зареден" в себе си много ужас и болка, от събития, хора, места и т.н., на който ужас може да се реагира по 3 начина - огромно вътрешно страдание, или блокиране на страданието и тогава ужасът става "приемлив" и следователно може да бъде причинен на други, или бягство от съответните зарадени с ужас, болка и жестокост места, проблемът на тези места е, че са "задържащи"

24

Анонимен

преди 12 години

Ако, толерира агресия. Нормално е да се повляе културната среда.