3

mirmiga

преди 12 години

Исках да напиша нещо добро ,но нямам думи да изразя тези неща ,те се усещат със сърцето.Преди много години станах приемна майка незаконно.Къде беше държавата тогава и защо институциите не следяха какво става с осиновените деца?Прибрах дете изоставено от осиновителя си и днес знам че то е мое и не бих го дала за нищо на света.Прекрасно е някой да ти казва майко само защото си го обичал.Детето отдавна е мъж и с нетърпение чакам внуци........

2

Диди

преди 12 години

Длъжноста "приемен родител" трябва да се забрани със закон! От къде на къде ще се дават пари на някого за да се грижи за детето на друг?! Един примен родител получава около 700 лв.заплата ,отпускат му се още някакви помощи,зависи от общината,в същото време му се полагат всички здравни и социални осигуровки + един месец платен годишен отпуск,през което време друг член на семейството "поема грижата" за детето,също срещу заплащане,т.е осигурена 13 заплата.Преди да станеш примен родител обаче трябва да преминеш през куп перипети,ходиш на крусове,предценяват ти къщата,условията добри ли са,стават ли за отглеждане на дете,ти подходящ ли си,семейството ти също....с две думи са въпросното *** се осигуряват идеални условия и 24 часова гарантирана грижа от страна на приемната му майка.Сега за мен....живеем в две стаи четири човека,никой не е дошъл да види моите деца в какви условия се отглеждат,работя на две места и пак не мога да докарам месечните си доходи до 700 лв.,излизам сутрин,прибирам се вечер когато и виждам децата.Е питам защо *** има привилегията да има собствена стая и постоянна грижа а моите деца спят на двуетажни легла и се виждаме за по два часа на ден?Защо моите деца днес учат за да работят утре,т.е да плащат данъци на тази държава/ евентуално де,малко вероятно да останат тук/ а *** днес се възползва от грижата на приемния родител,утре ще мине на социални помощи?А на всичкото отгоре мен ще ме изкарат и лоша майка защото ме няма по цял ден,нали работя на две места за да си докарам 700 лв. а приемните майки "Бог да ги благослови за добрината им".Мога още да говоря по темата,но спирам,че се ядосвам пък и няма смисъл само да си тровя нервите с неща които не мога да променя.

1

АНАЛИЗ

преди 12 години

И какво означава разликата - има източване на пари . Тези пари са от пенсии и здравеопазване , защото няма Прокуратура .