26

до 26

преди 12 години

Ами тогава метачките и машинописките да ***, така ли? Всеки има право на достойно съществуване, това че в нашата страна нищо не си е на мястото е друг въпрос. Само като му види човек на този мазната мутра и разсъжденията тип права лопата и става ясно какви "специалисти" са по-голямата част от тия дето държат хляба и ножа... За съжаление!

25

Анонимен

преди 12 години

Прав е Данев!Защо на една метачка с ниска пенсия ще и я увеличат, а тези,които са били висшисти с по-големи заплати и примерно миньорите ще останат без увеличение!?Едните са учили и със своето образование са допринесли много повече за икономиката от чистачката и машинописката , а други са работили при изключително трудни условия!Затова е въведена и диференциация спрямо положения труд осигурителните вноски!

24

Докога ?

преди 12 години

Спрете ГЕНОЦИДА над българите !По-високи пенсии ! По-високи заплати ! Достоен живот за всички в България !22 години лъжи и измами. Пари ИМА !!! Парите обаче не се разпределят правилно в България. За това е виновно сегашното правителство, както и предишните. Дават се пари за химерна сигурност, а за зравеопазване, образование и социални помощи - не !Народът ни се топи като ланския сняг, а Бат Бойко ни обяснява как, който мислел за внуците гласувал за него. За кои внуци ? Те ще избягат още на 18

23

Гад

преди 12 години

Тъжно ... айде някой да живее с 270 лв. Само хляба ти е 30 лв. на месец ... :(Гавра с народа ! Това, че единици хора вземат по 1000-1500 лв, и си мислят че всички ще имат техния късмет ... хм, да не се заблуждават. ОСНОВНО заплатите се въртят около 500 лв. Отворете ***.bg като пример ... Имало ниска раждаемост, ами ще има, те хляб само не ядът !Болшинството е на ръба на оцеляването, хората по улиците са сиви, освирепели и негативно настроени. Това е ГЕНОЦИД !

22

човек

преди 12 години

правителството умува дали да намали осигуровките на големите инвеститори , които почти сигурно ще стане . за да напълнят осигурителните фондове , ще вдигнат минималната заплата с още 20 лв , което ще увеличи вноските от най - бедните .

21

1

преди 12 години

Вдигнете пенсиите за радост на телефонните измамници :)

20

Открихме Америка

преди 12 години

На тоя къде му завряна главата та прави такива изказвания, ще се стимулирало потреблението, ами като няма производство, като всичко в държавата е леш, като няма инвестиции, като никой не работи ефективно откъде да дойдат тия пари. Това че ще се стимулира потреблението го знаят и първокласниците, той да каже от къде да дойдат парите и по 10-15 лв на човек увеличение ли е или подигравка! Аман от ояли се некадърници като този дето само дават празни съвети!

19

хаха

преди 12 години

Ми и аз мога да каже трябва пенсите и заплатите да станат със закон най - малко 1000лв. ама няма да сам по различен от тия в статията.Приказките им писнаха вече.Никакви решения на проблемите и не усещам по каквто и да е начин че изобщо тия хора работят по каквото и да е за да бъдем по добре платени.Всички хора които имаме добри доходи сме се лиши от какво ли не за да стигнем до тук и никои от тези хора никога с нищо не ни е помогнал.Едни хора които пак не се знае за какво са...

18

1 Лев

преди 12 години

Много *** пишат коментари тука. Направо да се смееш със сълзи. А на тези охлюви от БСК, идете им вижте ръководството, на сайта им, това са хора на които изобщо не им трябва да има работещ с повече от 300 лева заплата. Все избрани мошеници са там. Какво ги слушате изобщо, има ли още някой луд да плаща реални данъци и да не крие приходи в тази страна? Че за какво иначе, да ги вземе Фидосова за дебелия си *** ли? Или за Лъчо "мозъка", за новото му Верту, а? Ае, среден пръст!

17

Анонимен

преди 12 години

ТИЯ *** ГЕРБЕРСКИ ОЩЕ НА СА ПРЕВЕЛИ ПЕНСИИТЕ..СЯ ВЕЧЕ КАКЪВТО ЩЕ ГО ЯДЕМ НЕ МИ СЕ МИСЛИ...ДА Е,А ТОЯ *** НАРОД...ЗА МУТРА ДА ГЛАСУВАШ...НА ВИ ИЗБОРИ НА ВИ ПРЕЗИДАНТИ...ЧУКУНДУРИ НЕДНИ

16

Анонимен

преди 12 години

Тия само си плямпат и ни праят вятър....Вдигането на заплатите щело да нанесе удар върху малкия и среден бизнес.....тогава какво да кажем за малкия и среден бизнес в държавите, където взимат заплати по 1500-2000 евро примерно....а ве ? Те да не съ унищожени ? И ти си един цпициълист ...

15

11-2

преди 12 години

Истината е, че пенсиите наистина трябва да се вдигнат, защото тези хора живеят на ръба на оцеляването. Не ви ли се е случвало на опашката пред вас прегърбена възрастна жена да си тръгне с празни ръце, защото не й достигат стотинки само за един хляб дори. На мен ми се е случвало, и разбира се- купувала съм хляб за човека, защото преди всичко е ЧОВЕК. Истината е, че на никой не му стигат парите, особено сега, за всички ни е трудно, но пенсионерите са нашите родители, нашите баби и дядовци.

14

До Груйчо

преди 12 години

Сегашните пенсионери работеха преди време и внасяха в хазната. Ти не знам какво си правил, ама аз учех и не плащах даже и семестриални такси. Хората не са виновни, че парите им отдавна са ограбени. Сега не ми е криво, че внасям осигуровки и данъци, от които пък се плащат пенсии. Мисли момче, че и ти можеш да се пенсионираш /дано/ и твоята пенсия ще се плаща от работещите.

13

язе

преди 12 години

за да се увеличат заплатите, трябва да се вдигне потреблението, а за да се увеличи потреблението трябва да се вдигнат заплатите. стига се до питането кое е първо - потреблението или заплатите?

12

иван

преди 12 години

Много правилно с увеличение на пенсиите се увеличава и потреблението,а от там и повече пари в бизнеса и повече пари за заплати.Увеличаване на минималната заплата води до съкращения на работници и по висока безработица.Истината е в увеличение на пенсиите,което води до по високо потребление и повече пари в частния сектор,повече данъци и т.н.

11

Анонимен

преди 12 години

Опомнете се, бе хора! Всеки иска да живее добре, да получава реални и добри доходи- било работещите хора, било работодателите, било пенсионерите. Но докато хората в работоспособна възраст имат избор и намират варианти за подобряване на своето положение, пенсионерите нямат такава. Майка ми има 39 години стаж, работила е "главен готвач и управител" на закусвалня, ставала е всеки ден в 4 часа, за да отиде навреме на работа, а сега получава 136 лева пенсия ?!? Та за какво да й стигне тази пенсия?

10

Фолт

преди 12 години

Предлагам всички пенсионери да обявят фалит. Така ще им опростят натрупаните сметки за парно, вода, електричество и телефон.

9

Анонимен

преди 12 години

Потреблението ще се стимулира като се намалят лихвите по заеми и влогове - така хората и фирми с пари няма да имат изгода да ги държат на влогове и да печелят от лихви, а ще търсят начини за инвестиране, инвестициите водят но отркиване на нови раб. места, -> заплати -> потребление! Може и да се намали ДДС за стоки от първа необходимост както е в много страни от ЕС! Данъчни облекчения за инвеститори в райони с висока безработица! Неща изпитани и приложени на практика в много страни!

8

БОТЕВ ПЛОВДИВ

преди 12 години

Срещат се президентите на Франция, САЩ и България. Саркози: - При нас заплатата е 4000 евро, данъците като се извадят, получават се 3500. За живеене са нужни 2000. Къде отиват другите 1500 не ни интересува! Обама: - При нас заплатата е 6000 долара, данъците като се извадят, получават се 5500. За живеене трябват 3000. Къде отиват другите 2500 нас не ни интересува. Българският президент: - При нас заплатата е 600 лева, данъците като се извадят, получават се 500. За живеене трябват 1000. Откъде взимат другите 500 нас не ни интересува!

7

Тристранка ????

преди 12 години

Мошеници. Гледат само как да узаконят кражбите си, а народа да си е-е маминка...Ама на такива заспали това им трябва. Как да го събудиш тоз българин? Е-а си нацията.Е, затова приеми чуждо гражданство и им тегли една сочна на тия робски душици.