242

:)

преди 12 години

Ами, това е ще е първото нещо ,което ще направя да върна печалбата в научни разработки, не към старците, а на младите, не за банкети, а за да си купят някой друг консуматив или за еднопосочен билет към някоя бяла държава, защото ако хейтвате така, по-добре да ги спасявам!!!

241

237

преди 12 години

Дерзая, за разлика от ВАС :))) готованци, все някой ви е виновен бе :)))

240

Анонимен

преди 12 години

235, какви продукти на БАН са купени от чужденци и ако са купени, къде са парите?

239

233

преди 12 години

Ами ще го "купят", разбира се!!!

238

Анонимен

преди 12 години

Писна ми от тоя БАН. Нищо не са направили за мен лично, а искат от данъците ми. Чуждите институти се издържат с дарения и работят заедно с медицински компании и т.н. Азиатските измислят технологии, американските лекарства и т.н., английските... ами те правят само някакви глупави изследваня за секса и статистики, ама пак работят. А тия нашите само пари искат, защо не отчетат какво са направили, защото са от десетки години и едно нещо не са измислили!

237

до 228

преди 12 години

Ами дерзай, че докато пишеш из форумите и чакаш аз да създам бизнес в България, бг купувачът ти я ще фалира, я ще си намери някой китайски продукт за пречистване на води и ще останеш пак на една държавна заплата. ОК, да приемем, че имаш печеливш проект, съгласен ли си с приходите си да плащаш заплатите, командировките и банкетите на дремещите старци в БАН?

236

Анонимен

преди 12 години

232, образован е този който има адекватно образование, а не този който има диплома! В България има много псевдо вишисти и псевдо учени за които единствената алтернатива в живота е някакво топло място БАН или друга подобна институция, защото на свободния пазар никога не биха могли да се реализират!

235

:)

преди 12 години

Защо БАН нямат пари, а защо Масларова има пари :)))) така приятелю, индиректно работата на БАН те засяга, тъй като чужденците купуват продукта/идея и след това ти го връщат на по-висока цена, разбира се. Като ако става въпрос за някой диагностикум/апаратура ти винаги печелиш от това, нали? Иначе въпросът ти защо ние не печелим от това задай на управляващите, а не на учените!!! Те си вършат работата да тласкат човечеството напред или назад зависи от гледната точко и размера на хейтването!!

234

ФЕОДАЛЕН СТАРЕЦ

преди 12 години

Дайте да дадете!

233

Анонимен

преди 12 години

219, да го купи то купи тогава Байер и да попълни бюджета на БАН, но лошото е, че никой не купува великите открития на БАН! Само се харчат държавни пари и накрая все нещо им пречи на великите учени да реализират откритието си!Това си е жив социализъм!

232

анонимен

преди 12 години

Когато бях войник, старшината най-много гонеше образованите, които се подиграваха на простотията му. Това е естествения *** манталитет и на Пожарникаря. Ето защо по-грамотните хора у нас ще си броят стотинките.

231

Иване,

преди 12 години

те и философите в БАН един лев отвън не могат да вкарат за академията с фундаменталната си организация

230

alex

преди 12 години

Стига са плакали, като вдовици за ... . Знаем ги тях номенклатурчиците.

229

SS

преди 12 години

Колкото и да не искат, Съботинов и другите ръководители на БАН най-сетне трябва да разберат, че без адекватни реформи не могат да се мине. Докато не се изхвърлят старците-пенсионери от науката, не се премахнат псевдо-научните звена, лъже-учените, безделниците (които саминимум 30-50 %), както и прикачените несвойствени фирми и фирмички, Дянков ще ги цака.Ще повтаря на фалцет "Не се наливат пари в нереформирани организации!"..."Не се наливат пари в нереформирани организации!"..."Не се наливат!"

228

:)

преди 12 години

224 направи така че в България да има бизнес и се възползвай от тях, и ако не знаеш живееш в 21 век и има постоянен обмен на информация и технологии, това е абсолютно нормално и щом никой не желае да ползва техните открития (освен армията, енергетиката и прочие) нека бъдат закрити. Другият път като трябва да се ремонтира АЕЦ да се извика някой отвън. А иначе жена ти не си купува Спазмалгон?? Айде, искам действия, аз например разработвам продукт за пречистване на води и имам бг купувач!

227

Анонимен

преди 12 години

Когато има изобретения нека тогава да има увеличения. Дотогава - само съкращения. Къде се плаща за това че си наработа но не правиш нищо??

226

Иван

преди 12 години

Браво на учените! Стига ги търпяхте тези "управляващи". Те не могат едни избори да организират, а учените разгонват!

225

Анонимен

преди 12 години

КАТО СА ИМ МАЛКО ПАРИТЕ ДА НАПУСКАТ И ПРИ НАС НА СТРОЕЖА-НАЛИ НЯМА СРАМНА РАБОТА

224

Анонимен

преди 12 години

Че нека се възползват чужденците, нищо против, но защо ние да плащаме. Искайте пари от тях, защо ги искате от бюджета?

223

Анонимен

преди 12 години

на тия от БАН не трябва да се дават пари,а те да си плащат че си клатят краката по цял ден НАГЛЕДЦИ