85

Аркан

преди 12 години

до ГероГеро, лаик си. АЕЦ търгува посредством търгове, тия търгове приключват с протоколи за класиране, освен тези две компании има още поне 5, които купуват от АЕЦ. А Енерджи Съплай не е печелило търг, почти откакто ГЕРБ е на власт. Има документи, част от тях са достъпни, колкото вестниците, от които преписваш. Там има и по - интересни компании от тия двете, някои от които са проследими до хора от ГЕРБ. Не пиши неверни неща, макар и да си ги преписал от някъде. Проверявай си твърденията!

84

дан

преди 12 години

бе *** грозен, нали точно ти и *** комунисти около теб, заедно с кандидатите за президент и вице ревете, че бойко направил полицейска държава и се срамувате, че бюджета на полицията бил висок....просто сте чистокръвни *** и цялата ви кампания е плюене, обиди и яд, че ГЕРБ управлява отлично

83

Анонимен

преди 12 години

искам биг брадър да се разходи из незаконно построения му палат в софия за да видят всички редови социалисти в какъв разкош и охолство живеят олигарсите кадиев и кадиевицаи всеки път като си плащат сметките за ток да знаят че на всеки 10 лв дават по 2 лв на кадиеви

82

Анонимен

преди 12 години

Алоооо, техническият ръководител- бегай с тия акт16.

81

геро

преди 12 години

вие плащате ли данък сгради и данък сметзащото кадиеви не плащат поради това че не вадят акт 16 вече 8 години

80

Анонимен

преди 12 години

Всичките 190 къщи, които не са въведени в експлоатация са строени след 1993 г., уточни Даракчиев. Те не са незаконни сгради, а са се ползвали неправомерно от собствениците, защото не са били въведени в експлоатация и нямат издаден т.нар. акт 16, обясни директорът на ДНСК Милка Гечева. По думите й ДНСК е издала заповеди, че не могат да ползват обектите. Целта не е да изгоним хората на улицата, а да си въведат къщите в експлоатация, както е по закон, каза Гечева.

79

Анонимен

преди 12 години

Без акт 16 се оказа къщата, станала известна като "Белия дом" в Панчарево заради архитектурата си. Луксозният имот е собственост на строителната фирма "Средец", в управителният съвет, на която до неотдавна беше 25-годишната дъщеря на бившия шеф на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов Анна.Къща на името на фирмата на жената на общинския съветник от БСП Георги Кадиев също била без акт 16, казаха преди време от общината, но Кадиев категорично отрече това да е вярно. Младен МихалевМаджо също не беше въвел в експлоатация къщата си в полите на Витоша, по информация на общината.Проверката на луксозните имоти в полите на Витоша беше иницирана от НАП, която през октомври 2010 г. ги засне с хеликоптер. Целта на акцията беше данъчните да си съберат вземанията и да изледват произхода на парите за градежа на къщите. "Ефектът от облетяването с хеликоптер на луксозни имоти в София и страната е около 17-18 млн. лв. допълнителни приходи от данъци за последните два месеца", отчете след акцията Красимир Стефанов, шеф на НАП. От тях 4 млн. лв. са само от столичния район "Витоша". той отчете още, че за последните два месеца на 2010 г. има 150 случая, в които компании са прехвърлили собствеността върху луксозни имоти на граждани, които действително ги обитават. В София пък само за два месеца са подадени над 1100 заявления за издаване на акт 16

78

геро

преди 12 години

Семеството на Г. Кадиев живеело в сврълуксозна къща без нотариален акт.Семейството на кандидат-кмета на БСП Георги Кадиев живее в свръхклуксозна къща, пише вестник "Всеки ден" и добавя, че за имота нямало издаден нотариален акт. Според декларацията на бившият заместник-финансов министър Кадиев той притежава апартамент от 232 кв.м. и лозя в град Шабла.Съпругата на кандидат-кметът от БСП е декларирала през 2010 година 250 000 лева спестени от заплата и дивиденти. Г-жа Кадиева е в енергийния бизнес и нейната фирма търгува с електроенергия от АЕЦ. Само компаниите на Соня Кадиева и фирма, близка до Иво Прокопиев, са получили съответните лицензи. Кадиева е собственик на "Енерджи съплай" и "Енерджи съплай грийн", както и на 70 % от "Либерна" ООД заедно с Емил Костурков от "Лукойл". До 14 юли 2009 през фирмите ѝ са изтъргувани 267 хиляди мегаватчаса.Соня Кадиева купува от АЕЦ "Козлодуй", "Марица Изток 2" и ТЕЦ "Русе". Тя получила за броени дни лиценз, за който редови енергетици чакат с години, пише вестникът и напомня, че през 2007 Соня Кадиева печели лиценз за 10 години.

77

до 85

преди 12 години

Виж се само и после говори за клакьори!

76

МРЪСЕН КОМУНИСТ

преди 12 години

"Общинската полиция също трябва да е приоритет и да се развие силно според него, като примерът му този път е от белгийската столица Брюксел, където там полицият наброява 2500 души, а в София те са 110 човека." А, не щом е решил да увеличи общинската полиция 25 пъти не, иначе се колебаех дали да не гласувам за него евентуално. Кадийка, ти си май от полицейско котило, а червен КОМУНИСТ.

75

до 81

преди 12 години

Не казвам, че първоначалното натрупване на парите на Кадиев е честно по характер, но все пак, когато искаш да обвиняваш се постарай да разполагаш с повечко данни.

74

геро

преди 12 години

олигарсите си имат клакьори

73

до 81

преди 12 години

Палата му е кацнал там, заради едни доходи от времето, когато Кадиев беше заместник финансов министър, не, че доходите на жена му са (всъщност, бяха) малки от търговията с електроенергия, но това не е за сметка на твоята и моята сметка. Когато обвиняваш се постарай да знаеш за какво точно обвиняваш.

72

Увяхнал гербер

преди 12 години

Аз очаквам София да има читав кмет! Дори и ляв да е, не ми пука. По- добре ляв, отколкото мишка!

71

до 78

преди 12 години

Геро, много си плосък, за да задаваш обществени нагласи!

70

Анонимен

преди 12 години

защо тогава палата му е кацнал между тези на пенгезом и маджоискам да знаеш че аз също мога да обиждам но не го правя

69

до 78

преди 12 години

На мене преди време от общината ми казаха, че Бойко взимал подкупи, ама какво от това?!Бойко отрече!

68

до №75

преди 12 години

Искаш да кажеш МУТРИ!?

67

геро

преди 12 години

Без акт 16 се оказа къщата, станала известна като "Белия дом" в Панчарево заради архитектурата си. Луксозният имот е собственост на строителната фирма "Средец", в управителният съвет, на която до неотдавна беше 25-годишната дъщеря на бившия шеф на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов Анна.Къща на името на фирмата на жената на общинския съветник от БСП Георги Кадиев също била без акт 16, казаха преди време от общината, но Кадиев категорично отрече това да е вярно. Младен МихалевМаджо също не беше въвел в експлоатация къщата си в полите на Витоша, по информация на общината.Проверката на луксозните имоти в полите на Витоша беше иницирана от НАП, която през октомври 2010 г. ги засне с хеликоптер. Целта на акцията беше данъчните да си съберат вземанията и да изледват произхода на парите за градежа на къщите. "Ефектът от облетяването с хеликоптер на луксозни имоти в София и страната е около 17-18 млн. лв. допълнителни приходи от данъци за последните два месеца", отчете след акцията Красимир Стефанов, шеф на НАП. От тях 4 млн. лв. са само от столичния район "Витоша". той отчете още, че за последните два месеца на 2010 г. има 150 случая, в които компании са прехвърлили собствеността върху луксозни имоти на граждани, които действително ги обитават. В София пък само за два месеца са подадени над 1100 заявления за издаване на акт 16,

66

Аркан

преди 12 години

Геро, Геро - само общи приказки! Аз знам защо Кадиев е укороми, но ти не знаеш, ти гадаеш и повтаряш мантрите на Борисов. Категочино съм против идеята на Кадиев, за повече камери в София, в никакъв случай няма да гласувам за него и по други причини. Но не обичам и тъпизмите, както и говоренето на изуст! Кадиев не е олигарх, защото олигархия е срастване между богатството и властта, а Кадиев нито е толкова богат, колкото Бойко, нито разполага с власт! Мисли преди да пишеш!