1086

rumen221

преди 12 години

Приятели, Бойко,Никой в ЕС не ни приема на сериозно, заради Американският свръхлиберализъм на Дянков, който е пагубен за България и безумие за нормалните държавници в ЕС... Смешните пенсии и заплати, както и облагане на депутатските безотчетни пари не стигат, ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕ НА НАЦИЯТА, защото в България ИМА ПАРИ за нормални заплати и пенсий, и за УСКОРЕНО РАЗВИТИЕ НА ИКОНОМИКАТА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност?Много е просто... ТРЯБВА САМО- От американски СВРЪХЛИБЕРАЛЕН (високи косвени и ниски преки данъци), ВЕДНАГА да преминем към европейски ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел на ДАНЪЧНО РАВЕНСТВО, като:1. Физическите лица да плащат без таван за облагането - еднакви подоходни данъци, здравни и пенсионни осигуровки, независимо дали произлизат от труд, доходоносна собственост или социални помощи 2. Преките(за богатите) и косвените(за бедните) данъци се изравнят Сега съотношението им е 1:7, а такова чудо няма никъде в Европа!!!3. Заплатите да се повишат до нивото на реалната производителност на труда- Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските4. Печалбите се обложат по европейски- Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от експлоатация на чужд ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно на 2-ри август ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИРАХА - За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!- За останалата печалба данъка ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките на физическите лица от труд) и да се удържа при източника(тук в България) - тогава в бюджета след тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? - Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага с данъци и осигуровки както при всички нормални българи, а отделно от това, съгласно Чл.60 от Конституцията ни, таваните за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!! - Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!

1085

к.сидерова

преди 12 години

Прав е Бойко бре хора...така е принципно, с тази разлика, 4е хората в големите държави мислят как да облагодетелстват народа си, а не как да го изтребят..Народа им не е ***, и си следи за правата, такива с бойковото мислене са аут. Човека се цени високо там, тук са само ***, политици, пенсионери и студенти. *** не плащат, политиците са 'освободени' от всякакви данъци(за милиони няма закони), пенсионерите да ***, а студентите да проституират! Останалите малко българи - МЪЛЧАТ безропотно

1084

Анонимен

преди 12 години

гърция не смогва да поддържа стандарта и да раздава по 14 заплати и 15 пенсии и се надява цяла европа да помага

1083

d

преди 12 години

приятелю, според мен Борисов е имал предвид държавите в затруднение да харчат според бюджета си и да си свалят пенсиите като нас - колкото произвеждаш и колкото БВП имаш, толкова пенсии да даваш - според възможностите си. Това е нашата политика и правилно им го е рекнал в очите. Другото е популизъм - пир по време на чума...

1082

Анонимен

преди 12 години

За ГЕРБ ще гласуваме ! 63% още на първи тур !И да се пените и да повръщате ,все е тая ! Само в нета ще си изливате простотията и злобата !

1081

Анонимен

преди 12 години

Борисов, ако това е вярно което си казал на втрещените европеици, то знаи 4е се4 срамувам от теб...все си мислех да повтора гласа си за вас на тези избори + още 12 души от моето семеиство ама твоите глупости ве4е ми идват до гуша... Ти какво искаш, и хората ксато нас да нахлузят цървулите и на село, а ? Презьирам тебе и на4ина ти на мислене и ако това стигне до теб, знаи 4е при първа възможност си бия шута от тая скапана и *** от такива като теб теб държава... Мога да ти кажа 4е те презирам

1080

XYZ до Червените

преди 12 години

Еей, социалните работници на БКП! Прозрачни сте!Серж ли ви инструктира така, да сипите тъпизми и бълвочи?Бас ловя, че не сте повече от дузина..Тук във форума можете да говорите колкото си искате, понеже сте посредствени страхливци и нямате друга трибуна..Може да си пускате коментари от името на баба си, понеже тя не може да борави с клавиатурката, и после един през друг за си гласувате сами, ама кооолкото искате..НО,ПОМНЕТЕ!!-на 23.10. бюлетинката ще е една! Хайде сега по пързалката, нещастници!

1079

ОТ БЕРЛИН

преди 12 години

КАЗАЛ БИЛ,ИЗТРОПАЛ БИЛ,АМА НА ТОВА КАКВО И КАК ОТВЪРНАХА ЗАПАДНИТЕ ЛИДЕРИ?? ХАХА,ПРАВИЛНО-НИЩО!! НАПРАВИЛИ СА СЕ ЧЕ НЕ ЧУВАТ И ПРАВИЛНО-ОТ ПРИЛИЧИЕ-КЪМ СЕБЕ СИ,КЪМ ТЯХ СИ!ТО ИМ Е ЯСНО ЧЕ ПРИЛИЧИЕ ОТ ЕДИН БГ ДИВАК НЯМА!И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ БЪЛГАРСКИ ДИВАК Т.Е. НАШ-ПЕТНО ПОРЕДНО НА ВИСОКО НИВО ВЪРХУ ВСЕКИ БЪЛГАРИН!ХОРАТА ПРИПАДАТ КАТО ИМ РЕКА КАКВИ СА ПОМИЯРСКИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ В БГ,НЯКОИ СИ МИСЛЯТ,А ДРУГИ СИ И КАЗВАТ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ***!С ТАКИВА *** "ХЕНДЕ ХОХ" НЕ ВИ ТРЯБВА!ЧАО ВИ ОТ БЕРЛИН!:-)

1078

кензам само в WC

преди 12 години

кефът и комфорта за един дивак ,облечен във власт-не само в одежди-е да може да *** на воля не само по родните простори,но и на Запад! Но на Запад само леко,само малко ще поизтропа,защото се знае че утре си тръгва..никой няма да го търпи и ден повече да им *** на воля и да ги засира! Но не е беда за него-той се връща в БГ и сраньето ще продължи-годинки наред! Комфортно,яко сране по БГ главите народни..като са гламави да избират все *** от 9.9.1944г.-ще си ядат попарата,демек ла..ната им!

1077

едмон рустан

преди 12 години

НЯКОЙ БЕШЕ КАЗЪЛ: С В Е Щ Е Н Н А П Р О С Т О Т А........... и е бил прав човека. САМО ЕДНО Е ЛОШО, ЧЕ ТАКЪВ И С ТАКИВА НИ УПРАВЛЯВАТ. БОЖЕ ПАЗИ НАРОДА БЪЛГАРСКИ- САМО ТИ НИ ОСТАНА И САМО НА ТЕБЕ ВЯРВАМЕ ВЕЧЕ И САМО НА ТЕБЕ СЕ УПОВАВАМЕ. М И Р Н А М.

1076

z

преди 12 години

Бойче, дай и ти без заплата да работиш и от ИПОН да не получаваш и кака ти Цветелинка да ни ти даватогава няма да говориш такаше одиш да садиш картофи

1075

alienum

преди 12 години

Борисов, изоставаш! Раул Кастро дава по 30$ месечна заплата.Бягай в Куба да черпиш опит.Постой година две, ний тук ще се оправяме криво ляво.

1074

до 1095

преди 12 години

Ти определено си кон с капаци!

1073

от баба ви гичка

преди 12 години

скъпи форумци много коментари изчетох но искам да допълня изказването на г/н Боико че трябва да намалят своите пенсии за да ги дадат на нас нали и ние сме европееици ето това е масимата да се изравним без да увеличаваме бюджета си а не европееци ще ми дават милиарди за афиканските джунгли .кои земетресение го унищожило аиде нерде хаити нерде пакистан и др. и американците бедни аде европата сипите еврото тои не е нужно на европееиците ,ето мазо;ла на ЕС

1072

Анонимен

преди 12 години

Ограничаването на доходите на всяка цена не е никакво решение... ако просто ограничаваме разходите и чакаме по-добро време, на всеки трябва да е ясно че нищо няма да стане. Всички знаем какво трябва, но никой няма воля да го направи. Краде се на поразия, цари корупция на най-високо ниво, престъпност и политически чадър над нея, държавните структури с пълна сила обслужват частни престъпни интереси. Интересно, решението обаче е да мачкаме уязвимите слоеве и да демотивираме всеки работещ човек.

1071

XYZ до 1089

преди 12 години

Не си толкова зле, щом можеш да си позволиш да плащаш интернет за да пишеш простотии..Ред трябва да има в държавата..Може да ти е било хубаво да я караш през просото, но тая свърши!! Малко по малко ще си събере данъците..видяхме как се събираха до момента..Ако виниш някого за положението си, то обърни се към номенклатурните си другари, и им поискай сметка..Радвам се,че се пените пред престоящия си провал на изборите..Жалки некъдърни комунистически плъхове!!!

1070

alienum

преди 12 години

"България тясна за мойта душа е!"-очаквам скоро да са провикне наший премиер.Акълът му прелива вече и към ЕС и след като оправи България, време е и другите европейски страни да се развиват по българский образ и подобие.Стига западняците пенсионери са обикаляли по света с една-две пенсии и дразнят нашите кротки песионери, нахлузили бели панталони и сламени шапки. Я бързо да навличат клошарските дрехи и бегом при контейнерите! Само Бойко ще ги оправи, а Дянков- довърши!

1069

фори

преди 12 години

gerberus prostakus idiotikusнов ботанически вид,зародил се в бояна,светът се чуди що за животно е това

1068

Българан

преди 12 години

Марк! Интересна логика! Що не направят данъците като в Германия вместо всичко да е на гърба на пенсионерите? Що не започнат да събират акциза от такива като Мишо бирата или да подгонят за данъци даренията от Тъста за "Консултанта"? Или това е "интелектуално запичане" на Материала?

1067

hrhristov

преди 12 години

а хотелите по морето и в Рила и Родопите? Те от какво са и от кога са? От пенсии ли са?