72

НАРОДНА РЕПУБЛИКА БГ

преди 12 години

Защо не правеха такива *** по времето на Съветския съюз? Май империализма трябва да бъде обуздан.

71

F.V.A.C.

преди 12 години

Системата ПРО е направена против Русия.Тогава Щатите ще мислят: ако нападнем на Русия, тя няма да отговори, руските ракети няма да достигнат до САЩ, а значи се появява изкушение да унищожат Русия. От отбранително, ПРО става агресивно оръжие. САЩ искат да станат атомни монополисти, като в 1945 година.КАК ще отговори Русия?1. Развитие на своите ракетно-космически сили. Своя ПРО, и на земята и в космоса.2. Съюзниците на САЩ автоматически стават цели на руските балистически и крилати ракети!

70

някой

преди 12 години

До: песимистПозволи ми да ти обясня разликата между Куба и Румъния:Ракетите в Куба бяха руски с ядрени бойни глави, под носа на Маями и Вашингтон.Ракетите в Румъния са за прихващане и унищожаване на такива ракети. Конвенционални или ядрени. Нещо повече - руснаците, които имат подобни ракети като С-300, вече ги предлагат да ги продават на Турция (която също е от НАТО).Ама ние като чуем "ракети" - дай да викаме УУУУУ!!!

69

някой

преди 12 години

До: номер 61P.S.: Исках да кажа, че изводът до който стигнах е, че ако българинът иска да се оправи и да гледа напред, трябва завинаги да се отърве от митовете на социализма като: "безкористно", "безвъзмездно" и "безплатно"! Няма нищо безплатно на този свят и в това отношение не можем да очакваме че американците ще ни дават всичко, ние ще лапаме а те ще ни се радват. Всяко нещо си има цена и не е луд тоя който яде баницата, а този който му я дава. Като се продаваме евтино - ние сме си виновни.

68

песимист

преди 12 години

То ясно ,че никой никога дори не си е помислял да натисне копчето ,но говоря за друго . Преди години опещяха света заради Куба Сега редят ракети в полша румъния и т.н. Хипита скачаха и крекаха против войните , а сега Обама ме обяснява как командоси влизат в суверен Пакистан да трепят някво чучало. Е какво се оказва ,че *** бяха единствения гарант за мира по света така ли!? Майната му за мен е по-страшно ,че във всеки момент солджара ще влезе да ме коли ,а не тропащия по масата ком. чичко

67

някой

преди 12 години

До: номер 61Абе може да си стигнал до този извод, но аз пък стигнах до малко по-друг извод.Ние като живеехме като овце в кошара си нямахме представа как изглеждат капиталистите на Запад и дали наистина са толкова "мръсни гадове" колкото ни ги описваха официално.Всъщност, истината е че съвсем не са "мръсни гадове", но си гледат техния интерес.Противно на това което ни убеждаваха, че братушките "безкористно" ни помагат, това просто не беше вярно - такива са и капиталистите. Няма безкористно!

66

Какво направи БРИКС

преди 12 години

Страните от БРИКС представляват заплаха за сигурността на САЩ. Бразилия, Русия, Индия и Китай се оказаха в списъка със заплахите заедно с тероризма, кибератаките, ядрените програми на Иран и Северна Корея. Новият ръководител на Пентагона представи списъка днес. По думите на Леон Панета, в следващото десетилетие Вашингтон е длъжен да защити планетата от опитите на тези страни да подкопаят стабилността в света.В края на август тази година в своя доклад Пентагонът предупреди конгреса, че Китай още след 9 години ще може да стигне САЩ по ниво на техническо екипиране на армията си. От американското военно ведомство са уверени, че размахът на инвестициите на Китай във Военнопромишления си комплекс ще му позволи да получи военни възможности, заплашващи с дестабилизация военния баланс в региона. А Русия е единствената страна в света, притежаваща ядрен потенциал, съпоставим по мощ с американския.Безпокойството на американските анализатори е предизвикано от нарастването не само на военната, но и на икономическата мощ на страните от БРИК (отскоро БРИКС, след присъединяването на Южна Африка), защото още в разгара на световната финансова криза експертите заговориха за бурно развитие на икономиките в страните от новия блок.Последният доклад и изказванията на шефа на Пентагона могат да се възприемат просто като поредното изказване на вашингтонската фракция ястреби. Но, за съжаление, Панета не е сам в убежденията си. Малко по-рано държавният секретар на САЩ направи изявление, от което стана ясно, че Вашингтон не се е отказал от идеята за американска хегемония в света. По думите на Хилари Клинтън, САЩ е лидер във всичко и води останалите след себе си. Именно заради тази си позиция, Вашингтон периодично вижда заплаха там, където я няма, отбеляза в интервю за Гласът на Русия директорът на Центъра за обществено-политически изследвания Владимир Евсеев:- Много ни огорчава това, че САЩ, както и преди, възприемат стабилността като еднополярен свят, в които те доминират. Ако се изхожда от такава позиция, за тях винаги ще се появяват измислени заплахи, като например от страна на Индия. Има огромен брой реални заплахи, на които трябва да се отговори, и трябва да отговаряме заедно.Във времето на Британската империя завоевателите на нови колонии са имали лозунга белият човек има цивилизаторска мисия. По-късно в САЩ пришълците от Албиона разширяват тази идея, като я преименуват в демократизация. Само че се оказва, че цивилизациите в света са много и - ако никой не им пречи - се допълват прекрасно един друг.

65

някой

преди 12 години

Браво на румънците и жалко за нас!!! Както правят напоследък, румънците за пореден път ни показаха, че са по-напред от нас с материала.

64

do 62

преди 12 години

da, taka! Ikonomi4eskite interesi sa stoqli winagi nad woennite I politi4eskite. Koj spe4eli ot swetownite wojni? Swetownata banka, koqto otpuska6e krediti za wyorajawane na stranite. Obiknowenniq 4owek nikoga ne pe4eli ni6to, oswen razru6en dom i zaguba na rabota.

63

Анонимен

преди 12 години

Абе като знам как сащ викат на инвазиите си "защита" - по някое време ще вземат да ни пукат с тия ракети...

62

Геополитически

преди 12 години

Според мен нещата вече не опират до това дали Русия ще нападне САЩ , този епизод отдавна отиде в историята. В момента Американските оръжейните производители пресират политиците за да им се купува продукцията като много добре се заиграват със страхът на местните жители от така наречената Руска мечка. За какво им е притрябвало на Русия да напада САЩ , какво ще дири там - демокрация ...? Икономическите интереси винаги са стояли преди военните така че погледнете по дълбоко в нещата......

61

Анонимен

преди 12 години

Абе стигнал съм до извода че американците са точно такива, каквито ни ги представяха едно време комунистите...и комунистите са такива, каквито ни ги представяха западните демокрации.....нема грешка

60

Анонимен

преди 12 години

Ядреният конфликт неможе да се симулира и неможе да се спре атака с ядрена бомба. Това ПРО е да си оправдаят парите за разработване на стратегии за "контролирана ядрена война". Последните 40-50 години няма конфликт между ядрени сили, но военните им трябва да ядат, а защо няма такива конфликти се сети сам

59

песимист

преди 12 години

Какво да каже човек!? Това си е жива провокация. Преди години представяха Хрушчов като някакъв *** който иска да разпали ядрена война ,а сега те самите действат по този начин. В крайна сметка ще се окаже ,че през всичките тези години агресора винаги е бел един и същи САЩ. Това си е чиста импереалистична политика провеждана от десетилетия

58

Анонимен

преди 12 години

От реалността на тези заплахи се обосновава решението за създаване на единна система за Въздушно-космическа отбрана (ВКО) на Русия, за което през ноември 2010 година беше обявил президентът Дмитрий Медведев. В момента системата за ВКО на Русия е практически създадена, и приключването на процеса е набелязано за 1-ви декември тази година.Друго важно събитие на годината стана започването на бойното дежурство на три зенитни ракетни полка, въоръжени в най-новите зенитни ракетни системи за далечно действие С-400 Триумф. Производството на предишните комплекси на противовъздушната отбрана (ПВО) на Русия С-300 е спряно.В течение на близките 20-25 години системата огневи средства на ВКО с наземно базиране ще се основава върху четири ракетни комплекса и системи: Морфей (свръхмалка далечина), Витяз (средна далечина), С-400 (далечно действие) и С-500 (противоракетна отбрана ПРО).Комплексът Морфей ще се намира на последната граница на ешелонираната отбрана ще сваля крилати ракети, високо точното оръжие и по този начин ще осигурява защита, в това число и на С-500. Далечината на стрелбата на Морфей е до 5 километра, той има както активни (бойни машини), така и пасивни (радари) средства за водене на бой. Уникалността на Морфей е в типа на използвания в него локатор. Той ще бъде изпълнен във вид на купол и ще обхваща всички ракурси.Относно новата система за ПВО Витяз, това е дълбоко модернизиран вариант на системата С-300 с многократно увеличение на бойните възможности. По-специално, всяка уредба на Витяз има не по 4 (както С-300), а по 16 ракети.Зенитната ракетна система С-400 е предназначена за поразяване на всички типове летателни апарати самолети, безпилотни летателни апарати и крилати ракети. Системата има възможност да действа не само във въздушното пространство, но и в близкия космос, да изпълнява задачи на нестратегическата ПРО. Триумф има уникални характеристики и няма аналог в света. Той може едновременно да съпровожда до 300 цели и да стреля с ракети по 36 от тях.Следващите огневи средства за ПРО, които ще сменят С-500, ще бъдат не с наземно, а с въздушно базиране. Те вече са в стадий на създаване и дори минават изпитания.

57

ТТ

преди 12 години

Едно време жорж викаше ... не се занимавайте с американците ... те знаят само знака за събиране и знака за умножение. Много е прав.

56

До 5000

преди 12 години

Обхвата на радара може-но не е вярно. Обаче обхвата на активната част за унищожение на бойни глави се свежда до жалките 300-400 км. Има особенна разлика ако можеш да я схванеш.

55

алилиии

преди 12 години

кво надробиш - това че сърбаш

54

Анонимен

преди 12 години

Както беше написал един писател долу-горе следното : след апокалипсиса ще оцелеят само службите /разузнаване, военно командване, администрация/ за да се борят по света за победа демокрациятъ...... Не съ предполага вие дето пишете тука да оцелявате. И ПРО-то съответно не съ изгражда за да пази жалката ви кожа. Не можете ли да схванете тъя работа ?

53

Анонимен

преди 12 години

Нима 900 са малко?! Ми 200 да минат и САЩ ще празнуват "Пирова победа". :))) Договора сигурно ни си го чел, както и аз, но има и брой на носители. След превантивен удар никога не може да се унищожи на 100% целият боен потенциал! Винаги ще има отговор и той ще е кървав. А да не говорим, че на тази територия има доста ***, които ще бродят из степите и тундрите им, готвейки се да бранят страната си. Само членовете на клубовете им по динамична стрелба в Москва надхвърлят бройката на нашата арм