27

до #25 и #24

преди 12 години

Спорът ви е излишен.Това с "косатка, косатче, косат" беше просто шега, също както "женското на пръч е пръчка".Иначе по темата неслучайно в едно предаване, в което представяха "50 неща, които трябва да направим преди да умрем", фигурираше плуването сред делфини.

26

от 24

преди 12 години

Абе вие от Луната ли падате бе? Не сте ли чували от хора гледащи бебето в люлката" какво прекрасно човече си имате"?????? Хахахахахахахаххахахахахахаха

25

Анонимен

преди 12 години

vbox7/play:fe1bc8f412 - ето едно миролюбиво сладко създание наречено морска крава.Благодарение на добрите и нормални хора вече не е изчезващ вид.Гледат си ги в зоокътове че и в естественото им обиталище. Малко мяза не делфин и е много смешно - май се храни с водорасли. :)))

24

от 24 до 14

преди 12 години

Мога ли да напиша "роди се сладко човече на семейството"? Мога! Тихо тогава!

23

до 17

преди 12 години

Егати логиката дето изкара. То тогава аз да напиша тогава Човечка-човече - Човек....по малоумната ти логика!!! Хаххаахаххаха

22

16:

преди 12 години

Мисля че разделителната линия е свободната воля. Ако не се лъжа има и животни които убиват за удоволствие, или за игра, не знам точно. Но те нямат моралната система, моралният избор. Чувството за вина не знам точно кога се явява в еволюцията. Това са философски работи, които обаче все по често започват да намират своето чисто научно тълкуване.

21

do 6

преди 12 години

i nie ot gerb mrazim delfinite za6toto sa inteligentni i ne bixa se zablodili kato ovce po dumite na boko

20

Анонимен

преди 12 години

Животните трябва да се избиват за манджа и кожени якета!

19

до 17

преди 12 години

Умалително име бе, заядливецо ! Чувал ли си? Нещо като Човек-човеченце. Ражда се човеченце. Или и това не си чувал. Хахахахааааа...колко си жалък/а !!!!

18

Анонимен

преди 12 години

Е и те си имат някакво съзнание.. Май дори са най-умните от всички риби.С толко мозък *** остава да нямат съзнание... ТВА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ СА КАТО ХОРАТА. Въпреки че някой хора са по долнопробни и он най-низшото живо същество.Съзнанието ти дава избор осъзнаването също.Затова и животните са предназначени да ни служат- някакви глупави биороботи.Тъжното е че някой хора излишно ги тормозят.Оня ден гледам един *** как си преби кончето с някакъв камшик гледах го и си мечтаех за огнехвъргачка..

17

!

преди 12 години

Делфините са уникални- доказвано е много пъти, а и как няма да са толкова високоразвити, та нали вече се знае, че дори растенията усещат болка, усещат доброто отношение към тях, както и обратното?

16

Анонимен

преди 12 години

и в този миг се ражда косатче от нея--------------- Косатка... косатче... мъжкия тогава трябва да е КОСАТ !!!

15

до 15

преди 12 години

Не съм ретрото, но с изключение на много малко видове животни(като вълка например) животните убиват за прехрана, а ние не само за прехрана, но и за удоволствие. Даже се чудя вълка дали изпитва удоволствие като натръшка цялото стадо овце и изяде само една овца или е само някакъв инстинкт. Дали му доставя удоволствие да убие другите овце, като отнася само една овца. Ето ти жив пример колко по-големи зверове сме от животните.

14

до ретро

преди 12 години

Когато докажеш че животните имат свободна воля, тогава разправяй че са по добри от хората. Що за човек си ти?? Да не си някакво хипи? Хайде моля те, публикувай моралната система на животните, че да разберем и ние колко добри са те.

13

Анонимен

преди 12 години

Много бозайници оплакват малките си, не само делфините. Може да е само инстинкт, а може да е и нещо повече. Лично аз обичам животните и бих искала да направя нещо, за да има по-малко страдащи живи същества, независимо хора или животни.

12

Mitko

преди 12 години

Умен човек се оказа делфинът...И както казва 1, делфини да бяхме по-хора щяхме да сме.

11

Retro

преди 12 години

Животните са далеч по-добри от хората... а специално делфините са толкова благородни и симпатични същества, ние сме !

10

до 9

преди 12 години

Ами косатката е от семейство делфини.

9

do 72

преди 12 години

Имаше един велик филм за мъжка косатка на която риболовци му убиват женската, провесват я над палубата с въжета и в този миг се ражда косатче от нея. Падна от 4-5 метра височина на палубата и умря. Мъжкия гледаше от водата и откачи. След това следваше дълго преследване и отмъщение. Филма е "Косатка" от 70--тте.

8

bahura

преди 12 години

до 7:Не е точно така пич. Делфините и шимпанзетата имат най-сходно с човешкото съотношение мозък : тяло (съответно и най-високо).