47

47

преди 12 години

45, да - американците са направили всичко. Дори снимките от повърхността на Венера и данните какво е та са техни. Всичко е тяхно. Първи са пуснали нещо на Марс.Всичко им е успешно - никакви провали.И двете държави имат големи пробиви в космонавтиката и главно заради противопоставянето на двете космонавтиката е толкова развита.САЩ са направили "супер-оръжие" със совалките и са могли да го поддържат доста време. СССР е направил Буран - по-добра совалка, но има е по-евтино да не я ползват.

46

Русофил

преди 12 години

Е, да, вече 25 години руснаците правят космически снимки само с ръчен фотоапарат. А защо точно с ръчен? Защото вече 25 години руснаци живеят в космоса.Но спокойно - американците ще имат шанса да ги настигнат в тази област... срещу 50 милиона на човек. Пак ще им излезе по-евтино от совалката.

45

...

преди 12 години

оххх оставете не могат да разберат някой Русофили.Тва *** да си ще ще да разбереш на никакви факти не се осланят...само с един луноход,едни балони на венера и един куп провали не можеш да се наречеш лидер...Американците намериха лед на Марс кацнаха на луната картографираха венера на 90% изследваха куп луни на планетите Юпитер и Сатурн...напраиха милион снимки на вселената с Хъбъл,които ни разкриха мн тайни скоро "Вояджър" ще излезне извън слънчевата система,но някой хора си остават слепи...

44

Русофил

преди 12 години

Светльо, ти хубаво ги хвалиш янките, ама не можа ли да избереш по-подходяща седмица, а не баш тая, в която принудително им пенсионират совалката?Все едно да разправяш как президентът Никсън е бил най-честния и почтения, точно до момента, в който не го арестували.

43

Светльо

преди 12 години

Аз отново ще повторя интересното нещо, което убягва на русофилите... Междупланетната програма на Русия е пълен провал. Руснаците имат успехи само на Луната и Венера. Русия никога не е успявала да осъществи една напълно успешна мисия до Марс. Да не говорим за орбитата отвъд Марс - отвъд Марс са пращали апарати само САЩ и Европейската космическа агенция.

42

Анонимен

преди 12 години

kolkoto i da ne vi kefi rusofili zagubeni vsichki kosmicheski postijenia idvat ot NASA. Vsichki kosmicheski otkritia idvat ot NASA. Ot rusia idva samo polyh na vodka i "slavno" minalo.

41

do 40

преди 12 години

Поне се научи да пишеш колхознико тогава заповядай да ни обясняваш каквото и да било. Фактите са си факти руските пияни гъзоблизци само може да дрънкате кой колко е ***, но фактите ви показват като смешни. Някой хора четат истинска литература, а други само вестник Дума.

40

Анонимен

преди 12 години

До 37 - От това което си написал установих, че наистина МНОГО знаеш. Явно доста вестници си поизчел. А поне имената на вестницити знаеш ли?

39

Анонимен

преди 12 години

Хайде лидерите на българската космонавтика се разписаха рано рано :)))

38

Анонимен

преди 12 години

Te pyk shtot NASA imat konkurencia.... nito kitaicite nito rusnacite v momenta mogat da gi uplashat s neshto.

37

Анонимен

преди 12 години

15 знаем коя държава стигна до марс и имаше машини работещи години там, знаем коя държава направи хъбъл засне венера картографира марс извежда стотици спътници включително и GPS, знаем коя държава кацна на луната с хора, знаем коя не можа, но обещаваше да го направи, Знаем от коя държава учените бягат зад океана, знаем коя държава се издъни с Куркс, Чернобил самолетостроенето и т.н.

36

Братушки стегнете се

преди 12 години

рашките един телескоп нямт като хората...скоро и китайцит еще ги направят за смях

35

ves666

преди 12 години

pak glyposti na amerikancite laja izmama .

34

34

преди 12 години

до 21 - какви товари ще извеждат САЩ казваш?

33

Анонимен

преди 12 години

МКС след 10 години ще изгори. Затова НАСА оставя ниската орбита на частни компании и руснаците. Обама им постави задача да кацнат на Марс. На базата на Орион Локхиид ще разработи модулен космически кораб. Ракетата носител е спорна. Има вариант модулите да се скачват на ниска орбита преди да тръгнат в дълбокия космос

32

Анонимен

преди 12 години

Американците ги бива да правят мисии тип showcase, и след това все едно нищо не е било!Като толкова искат на астероид, ама да го направят за постоянно, то не е само за шоуто иначе на средностатистическия американец му омръзва и отново се заема с БигМака!Добре че руснаците са продължили с космическите станции, че днес нито МКС щеше да има, нито каквито и да било напъни за нещо по-така...И щяхме да се кефим на китайците.Така че, добре че са руснаците!

31

САТУРН

преди 12 години

Леле .. що професор тука се подвизава :)И всеки дава акъл .. а никой не слуша.И накрая поздравявам всички дето отписаха САЩ след края на полетите на американските космически совалки. Казах вече с тези совалки не може да се усвоява далечният космос.Към това трябва да се гледа ...Подръжка на спътници и МКС може да се осъществява и с руски ракети :)

30

Етика ?

преди 12 години

Колеги, не само Съветският съюз е можел да приема сигналите от US корабите. По това време не са използвани сложни цифрови сигнали и страните са се подслушвали взаимно. Даже и любители са можели да ги записват. Макар и в страшна конкуренция, добре, че никой не е смущавал/заглушавал сигналите. Когато е трябвало да кажат нещо секретно, астронавтите/космонавтите са използвали думи-кодове.

29

до 27

преди 12 години

имай впредвид че не само астронавтите са участвали в мисиите Аполо...общо за всички мисии са били намесени 400 000 души от които 10 000 са били мн на вътре в нещата...така че буквално става невъзможно да пазиш подобна тайна.....

28

до 24

преди 12 години

така е да...но финансирането за проекта няма да спре...съобщи го директора на НАСА...а и аз мисля че все още САЩ имат повече $ за космоса...все пак дори с урязан бюджет НАСА разполага с около 17 милиярда а вторите Роскосмос около 3...разликата е 6 пъти...САЩ по никакъв начин няма да се откажат от космоса...сега се прегрупират така да се каже...совалките си свършиха работата...сега трябва да се "погледне" отвъд рутините полети до МКС...