592

Казуса

преди 13 години

Анонимник 621, няма да слизам до твоето ниво и да минавам в лични нападки. Само ще отбележа, че тесногръдието, което ни позволява да се вълнуваме само от оядеността на собствения си търбух, не се лекува )))И е хубаво, че повечето хора имат историческа памет, която да помага да осъзнаят по-важните неща в живота и да дадат правилна оценка на историята.Затова: слава на Съюзниците, победили човеконенавистния национал-социализъм! Слава на войниците, донесли мир на Европа!

591

Анонимен

преди 13 години

Казусе,ти си безроден червей.Не ме касае съдбата на червената ***,заради която от шести в Европа по БВП (1941г.) се превръщаме в последната дупка на кавала.

590

недоволен

преди 13 години

Тази Фъндъкова е върха на нахалството в България, почистването на паметника било партизански действия защото било извършено през нощта. Аз бих те попитал г-жо от ГЕРБ защо ти не си гледаш работата, за която ние ти плащаме от данъците си,защото опазването на културните паметници на територията на града,на който ти си кмет по недоразумение е твое пряко задължение. А има и подписани споразумения между Руската федерация и България за опазване на паметниците на съответните територии на двете държави.

589

Казуса

преди 13 години

В 2.00 берлинско и 3.00 московско време на 22.06.1941г. Третият Райх напада СССР, слагайки началото на най-кървавата и безумна част от ВСВ. Днес в часът на нападението стотици хиляди граждани на Русия палят свещи на прозорците за успокоение и в памет на загиналите войници. А ние? Ние оскверняваме паметника на Съветската армия в центъра на столицата ни заради криворазбрана "ценностна система" и глупава омраза.Горко на бедните духом!Вечная памят на загиналите!

588

Анонимен

преди 13 години

Е това ЦРУ много шпиони има тука, след като организираха такава безпрецедентна гавра със съветския паметник в навечерието на 70 годишнината от нападението на фашистка Германия над Русия. Ама оцелелите евреи да не забравят, че са живи благодарение на Русия

587

Пешо

преди 13 години

Руснаците да го духат!Американците тоже!

586

Казуса

преди 13 години

Ами то за мнозинството от младите никой паметник не означава нищо. Така че не виждам с какво този на Съветската армия трябва да се отделя от останалите...

585

бай Шано

преди 13 години

това че попа бие камбаната всеки ден в ПРАЗНАТА църква или че от минарето се носи вик няма да ме накара да вляза в църквата или и аз да запея ....всичко е въпрос на убеждение и няма защо да изпадате в екстремизъм срещу един паметник който за МНОЗИНСТВОТО от младите не значи абсолютно нищо

584

ДО 604

преди 13 години

АБЕ ЗАД НХГ В ГРАДИНАТА ИМА ПАМЕТНИК НА МЪЖ И ЖЕНА.НЯКОЙ МУ ВРЪТНАЛ ЕДИН ПОПАРТ-АМА СА ДОСУЩ КАТО БАБА ТИ И ДЕДО ТИ-БАБЕТО С ШАЛВАРИ А ДЕДОТО ФЕС.АБЕ ТИ ДА НЕ СИ В КОМИТЕТЕ ЗА ВДИГАНЕ ПАМЕТНИК НА СЮЛЕЙМАНОВИТЕ ОРДИ А?

583

ДО 604

преди 13 години

ЩО МИ СЕ ЧИНИ,ЧЕ БАБА ТИ И ДЕДО ТИ СА ГЛЕГАЛИ КАК ЮНАЧНИТЕ ЧНКИТА БОМБЯТ СОФИЯ У СА ВИКАЛИ УРА.АБЕ ПОСЛАНИК УОРЛИК ДАЛИ ТЕ ПУСНА ДА СЛОЖИШ НА ПАМЕТНИКАТ ИМ В АМБАСАДАТА КИТКА ТЕМЕНУЖКИ А?ИЛИ ТЕ ПОМОЛИ ДА МУ НАПРАВИТЕ ЕДИН ПОПАРТ ДЕТО ДА ОБИКОЛИ СВЕТА!НАРКОЧАЛГАРСКИ КЛЕСАВЕЦ,ВЗЕМИ СИ ДОЗАТА И В ПЕРЛОВСКАТА РЕКА.А И МНОГО ПОЗДРАВ НА БАБА И ДЕДО,ИЛИ ТЕ СЕ УЧАТ НА ПОПАРТ?ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ВАЖАТ ДУМИТЕ-АКО НЕ ДОДЕ НЕ ГО ЧАКАЙ!

582

Анонимен

преди 13 години

социалисти или националсоциалисти все ***

581

Петре

преди 13 години

Нека се строят нови паметници, но да не се бутат старите, защото след 50 години нашите внуци ще бутат построените от нас.

580

щирлиц

преди 13 години

Анонимни простаци поругаха паметника по тъмна доба-по същия начин(по тъмно) отново доби нормалния си вид.Анонимните вандали заслужават анонимно заличаване на антихудожествените си цапаници.Уважаеми "свободомислещи"(?) престъпници, вас ви има благодарение на все още неизвестно колко милиона загинали граждани на СССР, така че драскайте колкото си щете,вас историята няма да запомни.Пробвайте да сторите същото във Виена,в Берлин-ей така за"спорта".Ще ви хареса много,сигурно е!

579

до капитан планета

преди 13 години

не паметника е безмислен безмислено е че бащта ти не е ползвал презерватив и си се появил ти

578

Candy

преди 13 години

Като си русофил- отивай в Русия, само тебе те чакат там. Жалко, че са го почистили, беше по свеж- сега е същата безвкусна простотия, която ми се натрапва всеки ден. Фандъкова е права, руснаците така обичат да действат.

577

сссс

преди 13 години

Много ми е интересно,ако паметника беше на нацистката армия,дали щяха да говорят,че е част от историята ни и трябва да се пази и поддържа?

576

BG

преди 13 години

Как един монумент олицетворяващ смазването на един народ, продъжава да съществува? Защо нямаме паметници на множество заслужили българи, но имаме такива на разсипниците на България? Бива ли най-светлата ни личност да стои върху 13м височина, а тези нахлули насила в земите ни да се издигат на цели 37 метра? Възможно ли е до безкрай да продължава налагането на руските интереси над българските?

575

Спонги

преди 13 години

603, склерозата те тресе другарю. Това бхеше попарт. *** като теб не е чувал за това. Бездарноите статуи станаха доста по-привлекателни . Сега отново са ***. Попартът обиколи света и навсякъде го харесаха, само вие, червените бабички нищо не разбрахте от това послание. Умните млади хора не се интересуват от вас и измислените ви "герои". Те искат да живеят без вас. Запомни го. Не беше провокация, а шамар. Дори, утре когато отидете с бастуните си там, нищо вече няма да е същото. Сбогом.

574

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 13 години

Ми тя даскалицата и не разбра,чв артисториците,поругали паметника,целенасочено са планирали провокацията и са я осъществили по тъмна доба или може да са и звъннали по телефона да отидат с Бойко и да се снимат пред това произведение на идиотизма на чалганарко поколението!А защо до сега никой не иска мнението на Бойко,на сбърканяците в парламента?Педагожката Данка не е разбрала,че провокаторите са търсели и сблъсаци.А артгероат се е покрил в *** ***,нещастен страхливец!

573

valio

преди 13 години

ako ne ne e bila rusiq,sega tova razdeleno stado ,nare4eno balgari ste6e da robuva na gadnite rqzani ubiici turcite.tai 4e na koito ne mu iznasq pametnika ,da otide da jivee v turciq pri orientalite ,koito kolqt kakto im padne.