1362

Мустафа бей

преди 13 години

"...има достатъчно паметници за упражнения" - прав си, например паметниците на С.Стамболов :-)

1361

Николай

преди 13 години

...А българия окупирала част от Гърция и бившата Югославия. Българските войници са хвърляли гранати през прозорците на къщите в македонските села. Българска фашистка бригада е воювала на източния фронт срещу Съветската армия (виж в архива на вестник "Атака").

1360

Бате Владо

преди 13 години

Един народ, непознаващ и неуважаващ историята, воюващ с паметници, слушащ чалга НЯМА бъдеще!Срам ме е, че съм гражданин на тази нещастна държава!

1359

Сталин

преди 13 години

В коментариите Ви прочетох за една идея- да се потопи паметника в морето за подводна атракция. Знаете ли, още търся паметника на Сталин, стоял пред входа на Морската градина във Варна /тогава Сталин/, който една ранна утрин тайно беше вдигнат от въртолет и хвърлен някъде в залива в края на 50-те. Не е ли страхотно!

1358

Атака

преди 13 години

Защото не си живял когато българският лев е бил златен и швейцарци са идвали като гастарбайтери в БГ.Комунизма зе земите на хората, направи най-големите некадърници началници, който още са такива!Да не говорим как даде права на ***, които преди не смееха да се обадят и се молеха за малко работа, а после какво - държавна работа, мързел и крадене!Комунизма съсипа държавата!

1357

УФФФ,

преди 13 години

колкото и да не ми се иска ,комунизмът си е най-добър за БГ ----СРЕДНА КЛАСА ,ОБРАЗОВАНИЕ ,КУЛТУРА И СПОКОЙСТВИЕ ,ЗА 22 ГОДИНИ ,ТОВА РАЗБРАХ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1356

ФАКТИТЕ

преди 13 години

Кога в малка /па и БЕДНА/държава , може да има демокрация ?И възможно ли е ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАВИ ДА СА ПОДЧИНЕНИ НА МАЛКИТЕ И БЕДНИТЕ ?БГ ,винаги ще бъде З-А-В-И-С-И-М-А ---ОТ НЯКОЙ---ФАКТ!

1355

ДА БРЕ

преди 13 години

А ,НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ,ЧЕ В БГ ИМА --"КАЧЕСТВЕН МАТрИАЛ "?БОЙКО Е ВСЕ ПО-ПРАВ ----МАНТАЛИТЕТ ,КОЙТО ПРЕРАСТВА В *** ,И НИЕ ВЪРВИМ КЪМ РОМИТЕ ,А НЕ ТЕ КЪМ НАС ....ДАВАЙТЕ ВСИЧКО НА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ ,ТА ОКОНЧАТЕЛНО ДА СЕ ----"СДУХАМЕ"...?ШЕПА *** И ПСИХАРИ НИ ДАВАТ АКЪЛ....?

1354

Гротеска ли?

преди 13 години

Госпожо Ковачева, досега пишехте смислени коментари, които се четяха с удоволствие. Какво е станало с Вас, та отказвате да видите във факта грозното отрицание на всичко, що се нарича култура на населението?

1353

ЩУРОТИЯ

преди 13 години

ТОВА Е СЪЩОТО ДА СЕ УПРАЖНЯВАШ В/У КАРТИНИТЕ НА ПИКАСО ,РЕМБРАНД И В/У ДРУГИ ТВОРЕНИЯ, А ОРИГИНАЛА СИ Е ОРИГИНАЛ И НЕ СЕ ПИПА !

1352

Актът е вандалски!

преди 13 години

Да, подкрепям идеята на авторката за офлайн протест, но срещу безкултурието, първосигналното мислене, осезаемата липса на интелигентност в голяма част от населението, срещу прокуждането на умните и талантливи млади специалисти, срещу съсипването на българската нация. Между другото-муджахидините унищожиха с оръдия много по-стари, безценни паметници!

1351

.....1461

преди 13 години

Немците ,какво дирят в чужда държава ,Русия е велика с най-старата си история и КУЛТУРА !

1350

do 1452

преди 13 години

Kога и ромите започнаха акъл да ни дават?

1349

Анонимен

преди 13 години

А за царя освободител дето му е паметника знаете ли защо му викат така защото е махнал крепостното право в русия това е ич не го е било еня за българите цялата война е заради петрола и зад нея стоят ротшилдови ако не вярвате потърсете манифеста за обявяване на войната да видите че още е секретен не е целия що ли

1348

до 1461

преди 13 години

Абсолютно си прав само до 41 година болшевизма изби само в русия близо 40 милиона души а за цялото си управление около 80 000 000 даже когато са влизали в украйна немците са посрещнати като освободители само там от глад по най жесток начин са уморени 6-7 000 000 души също да прочетат и за виницката трагедия русофилите *** то от бивши говедари кравари инастоящи невежи ко да очакваме напишете Василий блохин в уикито и четете как са осво бождавали нацистите сакато пионерчета в тая дейност

1347

до 1457

преди 13 години

Какъв ни е проблема - националното достойнство или мизерното съществуване. Това е паметник на съветската армия, не на руския войник. Паметник на армията на един уродлив комунистически режим, който е затрил не по-малко хора от нацизма. Армия, която е извършила огромен брой зверства в окупираните от нея независими държави - победителите не ги съдят. Това е паметник на армия, която обяви война на България, свали с оръжие законното ни правителство и държа с оръжие в ръка 45 години във страх.

1346

до VENI VЕDI VICI

преди 13 години

Ей *** нашият "ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ" е починал 10 дена след посещение при фюрера, след като категорично е отказал български войник да вдигне оръжие срещу руската армия. Вземи прочети малко преди да пишеш идиотщини!!! НЕВЕЖА

1345

fradsfads

преди 13 години

Както казах - никой май не помни преди 2-3 зими как цяла Европа беше скована от студ, вкл.София и други градове от България, заради това, че Русия спря газа. Никъде в бившите комунистически държави не съм видял подобно нещо. Паметниците се пазят - вижте в Чехия, вижте в бившето ГДР, което сега е част от обединена Германия. В Кемниц и до днес стои огромен паметник на Карл Маркс и никой не си и помисля да му посегне, но бай *** си е бай *** - изакал се някъде, а те му викат изкуство??

1344

Анонимен

преди 13 години

и Ралица Ковачева на съд с драскалите!!!

1343

fradsfads

преди 13 години

абе авторката, ти чела ли си реакциите в Русия относно тази проява. Харесва ли ни или не, Русия е държава, от която е зависима цяла Европа. А сме ги ядосали, а зимата софиянците ще умрат от студ, защото няма да има с какво да работи парното, много са обидени и възмутени в Русия. Това е история и един паметник не трябва да се драска, какъвто и да е той. Това, което са направили тези със спрейовете, не е изкуство, а вандализъм, простотия и липса на себеуважение и уважение към обществото като цяло.