158

Анонимен

преди 12 години

С подписания през м. август 1939 договор между Германия и СССР (наричан Пакт Рибентроп-***) Финландия е оставена в сферата на интереси на Съветския съюз. В Финландия има демократично правителство което води независима политика. Съветските историци фабрикуват лъжата че Финландия е фашистска държава за да оправдаят агресията на СССР във Финландия ноември.1939-март.1940.

157

До Узиел Гал

преди 12 години

Ето и единият:Поради удобното свойство на 235U да се разцепва много лесно от топлинни неутрони, можем да смесим естествен уран с вещество, което силно забавя неутрони без да ги поглъща. Има две технологично удобни вещества за целта - химически чист графит или тежка вода.

156

До Узиел Гал

преди 12 години

Като единствен естествен материал, който може да участва във верижна реакция, 235U има ключово значение за всички процеси свързани с използване на атомна енергия - най-вече създаването на ядрени оръжия и атомната енергетика.В естествен уран обаче верижна реакция не протича. Това се дължи на факта, че част от бързите неутрони се поглъщат от тежкия изотоп 238U и го трансформират в плутоний.Има два възможни начина за достигане на критично състояние:

155

Узиел Гал

преди 12 години

152, не всички банки са еврейски, и дори да приемем, че банкерите по върховете са наистина такива демони, то те нямат религиозно или етническо разделение, защото за тях всичко е пари. Думите ми съвсем не се опитваха да изкарат евреите като свръхчовеци, а само като по-способни от мрънкалниците по форумите. А 153 - първият реактор заработва през 1942 в САЩ, а уранът за атомната им бомба е произведен в Ню Мексико и Тенеси. Слаб си.

154

gruh

преди 12 години

Тук повечето си чешете езиците, но истината е една. Америка е най-силната икономика и определя останалите, германското производство е най-качественото и само това, че всички са били срещу тях им е попречило да спечелят войната; и Хитлер е ***, който можеше да си изиграе много по-добре картите като не закача евреите. И да, световен заговор няма ;)

153

Iwan

преди 12 години

до 148Първия прототип на съвременен атомен реактор е направен в нацистка Германия, в края на войната, открит е от американци и британци и щателно изследван. Първата атомна бомба е направена с заловен немски уран в т.ч. и от заловена подводница, която тръгва края на март и целта и е да достави определено количествои уран за Япония, която също е водела изследвания в тази област

152

Анонимен

преди 12 години

Узиел, аз не казвам, че обикновените хора, евреи са непременно гадни алчни злодеи. Не, разбира се, хора като всички други са, но факт е и другото, световните пари се държат от банките, които са в ръцете на евреи. Даже бих казал, че обикновените евреи са жертвани през ВСВ за целите на еврейска върхушка. Просто думите ти за, по-можещи, мързеливи и други глупости, а евреите били умни способни във финансите и т.н., бяха меко казано глупави. Надявам се почваш да разбираш защо.

151

do EU

преди 12 години

"Ей 41 цяла Европа е немска. Цяла Европа работи за Вермахта."Да, но цял САЩ работи за СССР, давайки му всичко от чорапи до тежки оръжия. А САЩ винаги е повече от Европа.

150

Фронтовак

преди 12 години

Марш марш с генерала наш в бой да летим, ний враг да победим !

149

До 147

преди 12 години

Да, не всичко е очевидно, но чувал ли си за Окам'с рейзър? Е, доста по-логично е, ако искаш някой да бъде мразен да не му даваш цялата власт и парите си, защото тогава няма как да накараш всички да го мразят, а кой знае той какво ще направи. По-скоро бих заложил да това, че крушката просто си има опашка и да не търся под вола теле.

148

Узиел Гал

преди 12 години

141, прочетох кой, как и защо. Въпросът ми е - е, и ? Това какво означава за евреите като народ, а не за шепа евреи ? До 146 - *** си, ама много. Атомна бомба не се прави с тежка вода. С тежка вода се прави реактор, от който се добива материал за ядрото на атомна бомба. Немците дори реактор не са имали. Можеш да говориш много, ама не знаеш елементарни неща за устройството на тези оръжия.

147

до 139

преди 12 години

може да са просто хронично недоволни, бедни, с зачатъци на параноя и да си търсят виновни + като прибавиш и възможноста от "мразене" да се печелят политически дивиденти /най-малкото консолидиране на електорат/ и вече става доста по-ясно защо има някои анормални явления в нашата политикане защитавам никой, просто нещата не са винаги очевидни и едностранчиви!!!!

146

реалист

преди 12 години

Пояснения към 140Преди няколко години от дълбините на Северно море бяха извадени варелите с тежката вода и учените установиха , че тя е била с чистота 98% - готова за направата на атомна бомба!Друго, как си мислиш , че американците толкова бързо стигат до направата на атомната бомба - просто кдрадът плановете на германците, тогава никои не е подозирал за това оръжие , освен германците! Офффф, мога да ти говоря доста за тези неща , но не ми се занимава, вярвай в каквото искаш!!!!!!!!!!!!!!!!!!

145

KALT

преди 12 години

От дълбока древност досега, където и да идат *** са мразени от всички. Това не е случайно. Това са кърлежи.

144

360559

преди 12 години

ако бяха спечелили Втората световна война германците.. сега щяхме да се радваме на обединена България

143

Интерполация

преди 12 години

За територия говоря ( държава с ясни граници ) ... за обща култура знаеш ли колко кръв е пролята тук ... идея някаква ... между впрочем и финландците са били фашисти защо ли ?

142

Василев

преди 12 години

Абре Узиел ти си бил голям експерт и по икономически и по военно-технически теми!Ти не си само един експерт ти си гений!Ти не си само гений , ти си едно дрисливо еврейско ***

141

Анонимен

преди 12 години

Узиел ти пак не разбираш за какво ти говоря и продължаваш да приказваш по тема, която не ти е ясна. Като основна световна валута на пазарите, долара контролира финасновата система. Единсвената бнка, която има право да печата тези хартийки се казва ФЕД. Системата, която работи в момента е наложена от ФЕД. Прочети малко ИСТОРИЯ, казвам ИСТОРИЯ, не конспирация, за да разбереш от кого, как и защо е създаден ФЕД.

140

Узиел Гал

преди 12 години

И стига с тая "немска атомна бомба". Немците изобщо не са били и близо до създаването на такава. С изключение на 1-2 модела танка и БФ 109, всичките им други оръжия са били или кръгла нула, или прекалено скъпи и неприложими в тогавашните условия.

139

До 135

преди 12 години

Т.е. има групичка, които не са евреи, те искат евреите да са мразени, но са си дали всичките пари и цялата власт в ръцете на евреите...странна логика. Даже бих казал абсурдна. А има и друга, колко е удобно да си "жертва" и в същото време да грабиш с две ръце.