15

Червената помия

преди 13 години

Чудесно, браво, правилно!Сега да вземе да направи едно изказване, и да повиши интереса към останалите 99,995% от икономиката на страната, и цена няма да има!

14

зрителя

преди 13 години

Човека-картоф

13

Действителността!

преди 13 години

Доходите на българите намаляват, пести се от цигари, алкохол и лекарстваБългарите са свили разходите си за цигари, алкохол, здравеопазване и дрехи и обувки. Това показват данните на НСИ за бюджета на домакинствата за първото тримесечие на 2011 г.Като цяло доходите на българските домакинства са намалели с 2.1% спрямо същия период на 2010 г., но разходите се увеличават с 1.4% в сравнение с първите три месеца на миналата година. Потреблението на основни хранителни продукти обаче не се променя съществено, отчита НСИ.Средният общ доход на лице от домакинство за януари, февруари и март 2011 г. е 868 лв., което е 2.1% по-малко от средния общ доход за първото тримесечие на 2010 г. Общите разходи за същия период пък са скочили с 1.4% до 775 лв. средно на човек. Разходите за храна и жилище (енергия, горива, вода и др.) имат най-голям дял при формиране на общия разход и представляват 52.2% от всички разходи, уточнява НСИ.Данните показват, че парите за купуване на храна и безалкохолни са се увеличили с 3% спрямо същия период на 2010 г. и са средно 284 лв. на лице в домакинството. Така делът им в общите плащания на домакинствата за тримесечието достига 36.6%.На второ място като дял в разходната част на семейните бюджети - 18.1%, се нарежда текущата издръжката на дома (вода, електроенергия, отопление, обзавеждане и поддържане). Парите за тях се понижават от 147 лв. през първото тримесечие на 2010 г. спрямо същото тримесечие на 2011 г., когато са 140 лв. средно на лице от домакинство.Всички останали основни разходи намаляват. Най-осезаемо - с 10%, са се свили харчовете за алкохол и цигари, като за три месеца на член на домакинството за тях се падат средно по 32 лв.Здравеопазването е другият основен разход, за който българите са намалили парите си. През трите месеца за здравни услуги и лекарства са похарчени 45 лв. средно на лице, което спрямо 2010 г. е намаление със 7.8%. Това прави дела им в общия разход 5.8%.С 6.8% намаляват изхарчените пари за облекло и обувки и за трите изследвани месеца на човек за тях са се падали средно общо по 18 лв.

12

Анонимен

преди 13 години

20 години гласувам за сините, но този път ще е ГЕРБ!!!Доказаха, че са единствената нациналноотговорна партия!!!

11

проф Балан

преди 13 години

Милинки,налуднодраскащи джурналисти,не може да " са произвели 17 005 дка картофи за консумация и 2991 дка за семепроизводство." Ходжата не ви ли преподава български език?!?

10

Отврат!

преди 13 години

То бива бива пропаганда и обработка на електората, ама тва вече преминава всякакви граници!Колкото и да ми го хвалите и набивате в главата Негово Великолепие ББ - отговорът ми е само един: - НЯМА да гласувам за ББ и ГЕРБ!Точно заради агресивната предизборна пропаганда и непрекъсната медийна обработка, на които съм подложен!

9

булгариш картофен

преди 13 години

на гол тумбак чифте картофи!

8

мда

преди 13 години

някой да се заеме с организиране на приз "за принос към картофопроизводството"

7

Анонимен

преди 13 години

по БДС ли ще картофите?

6

Бойко Борисов

преди 13 години

Абе аз колко пъти да ви казвам да сеете картофи? ;)

5

Анонимен

преди 13 години

Таз година картови, догодина карпузи!

4

Браво!Само така...

преди 13 години

*** имат пари ---те ще си внасят ....картофи за долари и евро!!!Ние да мислим, за назе си....!!!

3

СЕЛТАК

преди 13 години

Аз съм виждал само полски и немски картофи .Откакто убиха Косьо самоковеца няма вече кой да копае!!!!!

2

Яко

преди 13 години

Тиквата вече е засадил 15 картофа от сорта "Министри"...

1

Анонимен

преди 13 години

Добре! Значи другата година е има картофи! сега да направи онази демонстрация с филията с мас и прасето, дето го гонил по полето и ще се развие жиотновъдството и производството на слънгоглед за олио:)