22

Светльо

преди 13 години

Освен това... имам чувството, че някои неща трудно се оценяват по принцип. Знаеш ли, че аз като дете много мразех литературата. Прочетох няколко кашона книги едва в университета и чак тогава в съзнанието ми изплуваха отдавна преподавани уроци... И то години след училище... а в училище не ми пукаше за литературата... За съжаление понякога има полза от задължителни неща... Аз мисля, че бих бил благодарен на баща ми, че ми е плеснал шамар и ме е накарал да ида на училище, а не с овцете...

21

Анонимен

преди 13 години

Аз когато бях ученик мисля(не е много отдавна преди 10-15г) голямото междучасие беше 15мин. и винаги съм се чудил защо е толкова малко?. МОже би защото както се спомена по-долу учехме на 2 смени и не е имало време. 30 мин. е нормално за купуване на закуска, изяждане, тоалетна,почивка и подготовка за следващия час. И задължително ако сме социална държава де, да има вътрешна лавка с отстъпка или безплатна закуска а не да тичат до капанчета срещу училищата да им избиват зъбите с цените за закуските

20

Светльо

преди 13 години

tulsky: Много интересно е твоето мнение. Не знам обаче дали отчиташ факта, че средното образование по закон не е задължително. Задължително е само началното и основното - т.е. как се чете, пише, някакъв базис по история и биология и физика... и това е. Но след седми клас просто няма нищо задължително.Според мен основният проблем е, че всеки родител иска детето да завърши гимназия и после "вишо". На запад "вишо" завършват само избрани, и то дребен процент от хората. У нас обаче всеки е вишист

19

Анонимен

преди 13 години

Зависи много от самото училище и от възрастта на детето. За професионалните гимназии ,където рядко има наблизо магазинче за закуски , не стигат 20 мин. За малките пък мисля че е много 30 мин. Но ако е голямо училището и има опашка ,малко деца успяват да си вземат нещо и да имат време да го изядат. При училища с малко деца и лавка наблизо ,не е проблем по- малкото междучасие. В големите училища обаче се учи на две смени и 30 мин. голямо междучасие ще пречи на смените.

18

Анонимен

преди 13 години

Днес БГ вие какви сте, подлизурковци защото опцията за коментар не действа под важните новини и триете коментари или сте просто некадърници ,че позволявате някой да ви хаква сайта постоянно?!!

17

tulski

преди 13 години

Всички проблеми в образованието могат да се решат много лесно. Просто училището не трябва да е задължително. Щом нещо е задължително, значи е насилствено - доброзорно. Как е било в миналото ? Като не ще да учи или пък неговите родители не ги интересува това, отива да работи и толкова. Никой никого не е карал да ходи насила на училище. Тогава е било престижно да си на училище, защото е било трудно достъпно. А сега им тикат насила образованието в ръцете. Нещо,което ти го дават насила, не се цени.

16

slime

преди 13 години

Да има време да врътнем едно слиме.

15

буба4ко

преди 13 години

хм, интересно...мен пък 20 минути ми бяха достатъчни 1 време.Ама нека децата сами решат, макар че 30 минути мисля са много...децата са жестоки и дадеш ли им повече време да се чудят кво да правят - или ще набият някой или някоя беля ша свършат.

14

Светльо

преди 13 години

Айде бе, веднага почнахте с минусите... Аз не съм ученик, но я ми кажете... Учителят те задържа 5 минути, след което се редиш на опашката още 10 минути, защото всички тогава закусват... и къде ти е времето за здравословно ядене, което не е тъпкане?

13

Go

преди 13 години

Едно време си беше 30 минути ...

12

Правилно Асене!

преди 13 години

Напълно те подкрепям! Вместо да се харчат за учители да ги превеждат директно на учениците и всеки да си прави каквото сметне за необходимо. И няма нужда от училищна сграда, парно, учители... колко много ще се спести на бюджета ако половината от нужните пари ги превеждат на учениците, а другата ги използват по други нужди!

11

Светльо

преди 13 години

Склонен съм да се съглася с искането... 20 минути наистина не са достатъчни, а и тъпкането е вредно...

10

Asen

преди 13 години

Като гледам с какви глупости се занимават, вместо важни задачи! Ами да им се даде направо вечна ваканция на днешните ученици - за какво да се морят да ходят на училище. Да вземат да им преведат пари по сметка и да си харчат по цял ден.

9

ръП

преди 13 години

5-ти ти к'во искаш цял час ли да сееш бре. Ще вземеш да задръстиш кенефчето на даскалото.

8

Калин

преди 13 години

то хубаво, че ако не друго то поне .. читавите хора гледът да се образоват в чужбина .. затриха интелекта на нацията докато се изкарват образУвателни капацитети.

7

Анонимен

преди 13 години

Трябва да е половин час. Освен това така или иначе учениците не ги искат от учебното време така че е все тая дали ще имат 10 мин повече и след това ще учат до 10 мин по-късно от преди...

6

prost

преди 13 години

20 минути са предостатъчни. Даже има време и за едно късо масе след мазната баничка.

5

za 20 min

преди 13 години

ne moe se izseresh kato `orata

4

Скалата

преди 13 години

че то като се замисля все около половиния час се въртеше навремето

3

Анонимен

преди 13 години

За 20 минути не можеш да изпиеш и една ракия. Най много цигарка и ***.