35

7

преди 13 години

Странно но някой помни ли колко по Рихтер беше земетресението през 1977 във Вранча и защо ли на Козлодуй нищо не му стана тогава. Толкова за сигурността на Козлодуй, ако се спазят всички изисквания и в Белене не виждам проблем. Дори и с 2 млрд. да е повече но да са за сигурност и надвишаване на нормативите.

34

Анонимен

преди 13 години

Да чакаш ток от вятър е вятър работа - скъпо и непостоянно. Тия дето сега реват срещу атома ще се нас*рат прави пред гишетата да плащат луди сметки за "зелена енергия" Земеделска земя се прахосва за да се строят тези смешни перки... храната на бъдещето ще се казва "пържен вятър на скара"

33

onouchi

преди 13 години

veliki bulgari ! podarjava me vi za skrab ocelelite ni reaktori

32

Анонимен

преди 13 години

До 31: ТОЧНО ТАКА...и като добавка - драстично редуциране на разхищенията на енергия.

31

Вуте

преди 13 години

До Нане: Е па щом че се дава.а толко много пари сигур, че има некой келепир...!

30

Анонимен

преди 13 години

ИМА ХИЛЯДИ АЛТЕРНАТИВИ ВОДА-ВЪЛНИ ВЯТЪР СЛЪНЦЕ ГЕО ТЕРМАЛНА ЕНЕРГИЯ И МНОГО ДРУГИ

29

Нане

преди 13 години

Я като гледам русняко как напиня за АЕЦ-о си мислим, че че я построи и без да ни пита...па се питам дека му е келепиро...?

28

rf5f5434

преди 13 години

da

27

Анонимен

преди 13 години

На Бойко Борисов зора му за тази централа е вкара пари в държавата сега. Не му пука какво ще стане след 15-20 години, като започне да остарява АЕЦ Белене. И е прав след 20 години ще е пенсионер, няма жена няма деца, никога няма да има внуци, дреме му дали ще остане нещо живо на територията на България.

26

Анонимен

преди 13 години

След 1979 и инцидента с атомната централа в САЩ няма нито една нова построена атомна там, сега и Япония това ще последва. Само тук нашия селски бек от Банкя продължава да вярва, че в атомната енергия е бъдещето. Но това беше и мечтата и върха на комунизма (атомните централи) и за това Бойко още си следва тази мечта. Само пияните руснаци продължават с глупостите да строят централи.

25

Анонимен

преди 13 години

Не ни е лош ни Козлодуй, нито Белене. Лошото е че НЯМА РЕД.Я, какво пише 25. Може ли такива работи?Дета няма правда, дето няма ред, извади си х.яи е.и наред.

24

за 23

преди 13 години

Сигнализирано е, разбира се.както и подмяата на ядрено гориво с рециклираното. В момента всеки се прави на луд. Разликата е около 60 милиона долара на година....досетете се коя я прибира....с тез пари може да си купиш - справедливост, мълчание и пр.

23

за 9

преди 13 години

И кой си ти? Атомен физик ли? Разправяй ги на друг, някое заблудено червено *** си...........добре ли плаща Путев за работа днес ?

22

до 20

преди 13 години

Ти това навсякъде го пишеш, но интересно защо не го адресираш до тия, които трябва да контролират тия неща. Не ти вярвам. А, ако си прав - сигнализирай.

21

за 4

преди 13 години

Не знам кой е малоумният? Как си представяш един АЕЦ да има живот 10 години ? А след 3 зметресения от 7+ и цунами всеки АЕЦ ще има проблеми

20

Анчо

преди 13 години

Сбогом атом и добре дошъл Трети свят у нас! :))))))

19

за 14

преди 13 години

Стига си дрънкал глупости. Не само ти си работил на Козлодуй............на времето основният инструмент беше отвертака, за ужас на първата инспекция през 1991 от МАГАТЕ . В момента прътите на единия реактор не слизат до долу, на ''специалистит'' викат и така ще спре......ако това се докладва, ще спре целият реактор

18

за 16

преди 13 години

Кои руски ? Дето Арива им обеща помощ да ги направи 2 + ли ? Щото най- новите са 3 +...........айде стига с това рублофилство, хора дето са правели Запорожец няма как да са на ти с техниката

17

Анонимен

преди 13 години

Японците нямат друга алтернатива освен АЕЦ-ли. Те нямат Петрол, Газ, или въглища. За да се заместят наличните централи с вятърни означава невероятни инвестиции които няма да решат поблема защото вятъра не е постоянен източник на ел. енергия а за фотоволтаици не може и дума да става. Проблема им е че АЕЦ-ли са в частни корпорации които не влагат и $ за да са надеждин реакторите и от там са всичките беди. Трябва да има стандарти които да са съобразени със обстановката. Има начин но струва $-ри

16

Анонимен

преди 13 години

атомен физик Благодаря.