19

Dido

преди 13 години

16 - изглежда си специалист по всичко, били обяснил на какво се дължи силната концентрация в България на вечно недоволни,критични, разбиращи от всичко кибици КАТО ТЕБ! На база на какво реши,че японците са се провалили тотално?!?!Има друго такова бедствие с което сравняваш и тогава някой е реагирал по-добре?Запознат си с реалната сила на земетресението и цунамито които се стовариха там?На база на какво????

18

Анонимен

преди 13 години

За последните 40 години имаше трагични катастрофи в АЕЦ в Америка, Европа и Азия и все още има много хора които са склонни да приемат АЕЦ за сигурна технология :-( Просто не ми го побира акъла!Какво трябва да стане за да проумеем, че човечеството не е в състояние да управлява безопасно АЕЦ!!!!

17

ПД

преди 13 години

Не е така. Периодът на полуразпад е 8 дни. т.е. след 8 дни остават половината от делящите се ядра. След 16 дни - 1/4 от ядрата, след 24 дни - 1/8 от ядрата и т.н. Не е вярно и това, че понеже бил кратко живущ не е опасен. ако имаме едно и също количество ядра, едните от които са с период на полуразпад 2 часа, а другите с 20000 години, кои ще ни облъчат повече? ;-)

16

Анонимен

преди 13 години

14, няма нужда да си атомен специалист за да разбереш, че японците тотално се провалиха в сигурността на атомната енергетика!Защо аз да ходя да помагам??? Нали уж има стотици специалисти, които твърдят колко сигурни и безопасни са АЕЦ!!! Защо не отидоха нашите защитници на АЕЦ във Фукушима за да покажат със собствен пример колко безопасна и безобидна била радиацията!

15

хххх

преди 13 години

до 10.Става въпрос за нова плотониево-уранова смес , хипертоксична но много икономически изгодна / евтина/ , с която е зареден единия от гръмналите реактори. *** халюциогенна гъбо .

14

До 12

преди 13 години

Ти като специалист по атомна енергия ли се изживяваш? Ако смяташ, че имаш с какво да помогнеш, отиди на място.И не е зле да понаучиш правописа и вероятно правоговора.

13

Анонимен

преди 13 години

Сори, 12 съм, овчарче, преди някой да се е заял с правописа ми!

12

Анонимен

преди 13 години

Японските власти от един месец само само това казват, че са решили проблема, а последствие се оказва, че нещата са още по зле! Историята все повече прилича на лъжливото офчарче....Дано се оправят японците, но и техните политици са за трепане!

11

до

преди 13 години

Каква сеизмична зона те гони? Когато беше земетресенито в Стражица в Белене нямаше паднала керемида...

10

do 6

преди 13 години

Kaкава молекула те подгони бе, психар? Радиоактивния йод 131 е опасен колкото 40 годишните рентгени които още ги има по повечето болници... Да сравняваш Фукушима и Чернобил е все едно да сравняваш халюцигенна гъба със бяла мухоморка! Ако имаше такива облъчвания като в Чернобил - до сега в САЩ, Австралия, Китай, Корея щяха да ги отчетат и да изреват на умряло! Отделно че щеше да има умрели с почерняла кожа...

9

Djo

преди 13 години

В такава сеизмична зона защо стоят АЕЦ? За трепане са!!!

8

Анонимен

преди 13 години

По времето на Чернобил хората даже не знаеха, че има радиация и маршируваха пред мавзолея (присъствието на мероприятията на партията беше задължително) на 1 май.Отгоре ги валеше радиоактивен дъжд.

7

Анонимен

преди 13 години

Спряха радиоактивния теч от "Фукушима 1"....ще си проличи,когато почне да се ражда цаца с размерите на акула .

6

хххх

преди 13 години

До 5. Приятел , не си схванал пропагандата. Това че японската радиация не е "лоша" като чернобилската , а е само някакъв си саморазпадащ се йод / едва ли не като тоя в аптеката/. А неофициално се разбра , че някои реактори са заредени с някаква хипертоксична нова смес , от която и една молекула е достатъчна за фатален изход в рамките на минути.

5

До 2 и 4

преди 13 години

Не по врат а по шия с... се тая и в двата слчая дървото е голямо.. за вас има ли значение дали ще се отровите с КУМУНИСТИЧЕСКА или КАПИТАЛИСТИЧЕСКА радиация???

4

До 2

преди 13 години

Напротив. Не както при комунизма. Това е типичен пример за капитализъм. И по-точно как интересите на някоя огромна компания се поставят над живота и здравето на хиляди хора.

3

опа

преди 13 години

За началниците снимки от безпилотни самолети та да си правят слайдшоу а за работниците радиация по 1 сиверт на час...

2

Анонимен

преди 13 години

След лъжите които се изговориха за Фукушима не знам дали да вярвам на това, което се пише.Проблемът не е само в радиоактивният йод, за който тъй упорито се говори (защото разпадът му бил само 8 дни).Информцията се съобщава "на час по лъжичка" както по времето на комунизма.

1

Анонимен

преди 13 години

tova e dobra novina BRAVO