403

ES

преди 13 години

Не забравявайте че ES ni spre 4 реактора по политически причини.Интелигенцията знае това какво означава.Политически са и причините за Белене и не трябва да отстъпваме.България има нужда от Белене

402

бафанабафана

преди 13 години

и последно - най-*** е да купуваш ядрена ел.енергия от сравнително близки държави. Хем ще плащаме по-скъпо, хем ако не дай Боже аварират, и ние ще пострадаме не-по-малко..

401

eq profesori

преди 13 години

eq profesori.haqde da spite 4e mi se zamiti glavata ot mnogoznaqkovci kato vas.a kide 6te otidat miliardite ot atomnite centrali?mnogo qasno .v moqa djob.are leka vseznaqkovci.kato grimne belene togava 4e sporim za bide6teto i kak da se spasim.

400

88888

преди 13 години

do 418ще си купята от французите или поляките,те парите ги имат докато минат на друга енергия като газовата например.Меркел се включва в северния поток

399

бафанабафана

преди 13 години

е, сори синева, значи нищо приложимо към момента...т.е. остава наличното към момента. То има едно предимство - натрупаният опит. Реактори строени сега, би следвало да са в много отношения подобрени в сравнение с тези от преди 30-40 години.

398

Синева

преди 13 години

Има, но отново е руска, термоядреният реактор ТОКАМАК, който все още е в процес на усъвършенстване. Не се знае кога ще навлезе като технология.

397

Хелиос

преди 13 години

До 8888: Напротив! Точно защото има силна иконимика за Германия ще е по-трудно да се лиши ядрената си енергия. За България би трябвало да е по-лесно, но като гледам как и полуготови сгради вече са накичени склиматици то и Белене няма да ни задоволи.

396

Анонимен

преди 13 години

Фокушима облачи много повече народа от колкото чернобил.Във Франция народа иска обяснение защото навремето като чернобил е гръмнал,са казали на народа че радиацията се е спряла на немската граница и не ги е засегнала.Не се знае дали 3 централи в Япония няма да гръмнат,никoй не го гарантира.

395

бафанабафана

преди 13 години

че има ли по-нови приложими технологии освен "делене на уран". Сега! Не след 15-20 години...

394

Синева

преди 13 години

Още през 2007 година Фулфорд прави интервю с японския финансов министър и го пита защо продава японската икономика на американски и западноевропейски олигарси, японският министър му отговаря, че ръководството на японската държава получава заплахи, че срещу родината им ще бъде използвано сеизмично оръжие.

393

Анонимен

преди 13 години

Винаги съм си мислил че Косто в е силният човек в сянка на ГРУ у нас, след *** на Луканов ............явните им агенти като п-Резидента хич не ги броя...........сега излиза че и Боко играе с рашките

392

Анонимен

преди 13 години

Какво можем да очакваме от Русия, вехти технологии (делене на уран), остаряла и некачествена техника, корупция, лъжи и продължаване на робството.

391

за 409

преди 13 години

Фитко, харпа ви беше виновен и за пожарите около Москва..........тоз комунизъм ви е е..л мамата честно :)

390

NATO

преди 13 години

Ако не беше Козлодуй,досега да бяхме усетили няколко изгубени или погрешни ракетки и бомбички на НАТО.Нали не сте забравили какво се случи на сърбите и какво на тато като беше натиснал турците.АЕЦ не произвежда само ток,ами много по опасен ток които плаши ''приятелите''

389

бафанабафана

преди 13 години

401, случаят Фукушима за съжаление далеч не е приключил и хич, ама хич не се знае какво има да става тепърва. Не е ясно колко още радиация ще изтече! За момента това което изтича в морето е милиони пъти над пределно допустимата норма. И там е паднало яко пестене...за съжаление.

388

Синева

преди 13 години

В Япония не се е стигнало изобщо до експрозия, когато има ядрена експлозия нито купул, нито купули могат да те спасят. Там просто температурата е висока и разтапя реакторите. Ако някой иска да разбере повече за аварията там му препоръчвам да гледа филма на бележития канадски журналист Фулфорд, филмчето го има в youtube и се казва "земетресението в Япония и ХААРП"

387

rumen221

преди 13 години

401,- "Куполите" на Фокушима нищо не предпазиха...- Централата е проектирана от американците с престъпна безотговорност...- Знаят, че има земетресения, знаят, че има цунамита..., а охладителната система на реакторите, дори не е била резервирана... или е проектирана и изпълнена от американците абсолютно бездарно...!!!

386

за 404

преди 13 години

Не е вярно.........в Япония има няколко случая на изтичане на радиация след земетресения, имало е и протести срещу АЕЦ в близост до градове , един АЕЦ не работеше 4 години поради протестите..........а цунами може и да стане в Дунав, ако се скъса Железни врата

385

do 399

преди 13 години

ES ne razrabotva никакъв стандарт,просто подготвят всички атомни централи за тестове. Сарко каза че за да затвори централите си му трябват много пари които ги нямат и половината франция ще трябва да се покрие с слънчеви пана и ветрени веолий които са шумни,смущават телевизия и телефони.

384

бафанабафана

преди 13 години

аец Фукушима 1 пострада от цунами, а не от земетресението. Тук цунами не е имало и едва ли ще има в обозримо бъдеще. Досега в света няма ядрена авария поради земетресение, а има реактори в много по-сеизмично активни райони. Белене трябва да го има, на разумна цена. Останалото е мода.