181

до Ели

преди 13 години

Да, мила.Продължава да получава детски.И то двойни,защото са самотни майки,заченали от светия дух.

180

Наглост безгранична!

преди 13 години

В Силистра общината дарява жилища на ромиДокато държавата експериментира как да реши жилищния проблем на ромите у нас, в Силистра откриха своя формула. Там даряват общински жилища на ромските фамилии, пожелали да станат техни законни собственици. Нетрадиционната практика беше предприета за първи път преди година. До момента от нея са се възползвали 33 ромски семейства, а молбите на други 30 чакат да бъдат одобрени.Години наред усилията на общината да си събере дължимите наеми от този ромски квартал или да изведе принудително незаконните обитатели от жилищата, не дават резултат. Така местната власт се решава на нетрадиционната стъпка.Пепа Денева - зам.-кмет Общинска собственост: Вписването на договор за дарение и ДДС върху режийните такси са за сметка на преобретателите, а режийните разноски и местния данък са за сметка на община Силистра, като за в бъдеше местният данък ще бъде вече в отговорностите на преобретателя.Срещу сума от 50 до 130 лв., в зависимост от данъчната оценка на жилището, всеки обитател може да стане негов собственик. Сред първите законни притежатели на 3-стаен апартамент е многолюдното семейство на Иванка Николова, което от 8 години се е самонастанило в 5-етажния блок.Иванка Николова: Жилището беше в лошо състояние и ние от тук-от там, от роднини, събрахме пари, възстановихме апартамента поне да живеем в него.Гюнерие Рашим: По-спокойни сме, че като наша собственост са апартаментите и каквото трябва, ще се правят ремонти.Минка Иванова: Ще си мажем като започнем от 5-ия етаж до долу оная 10 лева, оная 5 лева, кой колкото има.Въпреки че част от жилищата са в изключително лошо състояние, обитателите им предпочитат да узаконят пребиваването си в тях, вместо да последват съдбата на събратята си от злощастния блок 20 в Ямбол. Към силистренския модел вече има интерес не само от страната, но и от общини от съседна Гърция. По този начин общината не само се освобождава от имотите си, подложени от години на разграбване и разруха, но и доскорошните некоректни наематели се превръщат в малко по-добри стопани.Анелия Петрова

179

77777

преди 13 години

Ром е спортна напитка и в множествено число се пише по друг начин - рома. Май става дума за *** в статията, ако се съди по снимката. Интересно е как се прави изследване за ***, защото ако ги питаш техните отговори по принцип не могат да се приемат за верни. Не били могли да изпълняват всекидневните си задължения - кой го казва, *** ли? Какво е всекидневни задължения за *** - аз не съм чул или видял те да имат такива.

178

Наглост безгранична!

преди 13 години

Начало / Предавания / Тази сутрин / Видео6 април 2011, Роми не искат апартаменти подарък!!!!Вчера ви разказахме как роми в Силистра не искат да си купят апартаменти от общината за 100 лв. Жилищата са общински, но ромите не плащат нито наем, нито сметките си за ток и вода. Затова общината предлага да им прехвърли собствеността само срещу 100 лева, колкото струват таксите, за да се погрижат за апартаментите като за свои."Сега вече отговорността им нараства - те са техни и ще се грижат, и ще си правят ремонтите - било текущи, било капиталови", обяснява кметът на община Силистра Иво Андонов.Ромите обаче въобще не се чувстват горди собственици. Не е ентусиазирана и Виолета Георгиева, която живее в пропадащ блок с петте си деца."Какво ще ги правим? Разбирам, да ни доставят всичко, да ги оправим поне", заявява Виолета Георгиева.Аз не виждам смисъл, защото абсолютно всичко трябва да се ремонтира, смята Калина Александрова.Най-вероятно нито едно от ромските семейства няма да си купи апартамент за 100 лева, защото и без това ще останат да живеят безплатно в полуразрушените жилища."Повечето от семействата са се включили нелегално към ток и вода, но не ги плаща общината. Там живеят самонастанили се през годините лица. В момента общината има собственост, за която не може да се грижи, затова им ги предлагаме", обясни заместник-кмета на Силистра Пепа Денева." Много пъти сме ги гонили, но те се настаняват наново".

177

zhylaw

преди 13 години

в момента се намираме в абсурдното положение сами, всеки един от нас лично да плаща от джоба си солидна лепта за насърчаване на процеса на собствената ни асимилация.Лицемерните европейски демократи ни критикуват за *** въпрос. Критикуват ни, но удобно пропускат "дребната" подробност, че през войната Хитлер им реши веднъж завинаги ромския проблем.Каквото и да ти говорят, знай, че иде реч за пари, нали се сещате.Затова е и тоя зор за "интегриране" тук - просто те не искат износ на ***!

176

assos

преди 13 години

Както и да се погледне *** си е ***...тези които много лаят тук в тяхна защита защо не кажат как е в европа...или не им е удобно!?!?!? Пък ако толкова им е домъчняло на европейците за *** да си ги вземат и да си ги приобщават!!!

175

?

преди 13 години

някой каз преди малко,че "не е луд този който яде баницата а този който му я дава".....така че ясно къде е проблема

174

..

преди 13 години

да запитам аз, защо герб продължава да толерира двойния стандарт, *** раждат на по 12 години, къде е прокуратурата в случая ?те нали са бг граждани или за тях важи друг *** наказатаелен кодекс

173

попоравка от eli

преди 13 години

Като роди една 12-13 годишна *** бебе, дали на майка и продължават да и плащат детски, докато стане на 18?

172

райчо

преди 13 години

От години не взимам детски, защото доходите ми преминават с 3 лв. прага. Моите данаци отиват да издържам ***, която се е писала самотна майка, а има 13 деца. Нима тя ги ражда от любов към децата. В крайна сметка застъпва децата, които навършат 16 с новородени. И това докога?

171

Анонимен

преди 13 години

Някой да е видял *** да дупчат билет в автобус - ходят на тумба по трима -четирима и ако се качи контрола или ги заобикалят или се заядат с някой българин и изчезват. Така ще е. И ток и вода и всичко дето крадат и разтурят ще плащаме за да се рои тази *** и да ни излагат в Европа

170

?

преди 13 години

съгласен 188 - като не плащат и не работят да ходят да чистят *** по градинките поне ще са полезни с нещо

169

Анонимен

преди 13 години

Бог да пази България от *** напаст!Спрете да им давате пари да се размножават-нашите родители гладуват с пенсиите си ,а държавата отглежда ферми за ***!

168

eli

преди 13 години

Като роди една 12-13 *** бебе, дали на майка и продължават да и плащат помощи, докато стане на 18?

167

Анонимен

преди 13 години

Има и един друг момент, "не е виновен този който яде баницата, а този който му я дава".как пък не им спряха тока на тези дето не плащат, а миналата седмица гръмка новина, че видите ли заловили двама които крадяли ток(естествено не роми)? Защо не отидат да ги заловят тези гета неплащащи нищо, ама не в затвора, а общественополезен труд да им се организира за който и да им се плати дори и минимално..може много неща да се свършат стига да има желание от администрацията на държавата.

166

?

преди 13 години

183 е прав да се ударят икономически трябва и ще се саморегулират

165

Българин

преди 13 години

Отсега казвам, който на следващите избори обещае да изтреби гъгнивата зараза, за него ще гласувам - защото НЯМА по-голяма заплаха за Отечеството ни, за бъдещето ни, за децата ни от *** гнус !!! Само "КККК" - Камшик, Кастрация, Каторга, Куршум - друго оттърване няма !!!*** никога няма да се очовечат, да станат хора, да бъдат част от обществото, това са зверове, а не хора - дилемата е или ние, или те !!!

164

Анонимен

преди 13 години

Ранната и масова инвалидизация се дължи на това, че си плащат на ТЕЛК за да им се определи група инвалидност, а не че са болни. Държавата така и не можа да се пребори с плащането под масата за определена група. Знам че за група мизата беше 400 лв., а сега може и да еповече. Ако бяхме правова държава чрез подставени лица щяха да хванат 10-на престъпника в бели престилки и да ги вкарат в затвора и проблема щеше да бъде решен, а тука ги хващат и ги пускат под гаранция а делата се влачат години.

163

lewskar

преди 13 години

Докато има политици ,които си купуват изборите,докато има българи седящи и плюещи от вкъщи а не общество непримеримо излязло на улицата и ако трябва до саморазправа да стигне с това "малцинство",ще има *** ,които не плащат ,крадът,плодът и ревът за още от държавата.Както е казано "кучетата си лаят ,кервана си върви",разни АТАКА ВМРО само чакат да захапът малко кокала и почват и те вървят по свирката,това е.НЕ СИ ЛИ ПОМОГНЕМ САМИ НИКОЙ НЯМА ДА НИ ПОМОГНЕ,ако искате за децата ви да останенещо

162

Анонимен

преди 13 години

Единственото, което трябва да се направи е да се премахнат всякакви плащания за деца след второто и да се премахнат разликите в помощите, свързани с ражданията на жени с брак и на "самотни" майки.Тогава *** сами ще регулират размножаването си.