56

Питащ

преди 13 години

Някой знае ли колко е била мощността на тези реактори и какво количество отработено гориво се съхранява във всички блокове? Без да се знае това, нищо не може да се сметне или предвиди, нито да се сравнява.

55

л

преди 13 години

Браво! Много се радвам и за яшонците и за целият свят. Ясно е, че там голям район е замърсен и вода и т.н. но поне в някакъв район ще се ограничи замърсяването.

54

пак до 35

преди 13 години

Вииждам дал си ми "-". Май часовете по физика не са ти били любими.:)

53

Анонимен

преди 13 години

За района на Чернобил казват че може да се засели от хора спокойно след 600 години, за Фукушима не знам, но едва ли ще се засели някой там преди да минат поне 50-60 години.

52

до 43

преди 13 години

Растенията имат около 1000 пъти по-ниска радиочувствителност от човека и животните, което ще рече, че радиация, която може да убие човек не е също толкова вредна за дърветата и другата растителност. А за Чернобил си спомням един филм, който гледах преди време. Една местна жителка разказваше как след аварията започнали да се появяват кучета с различни по дължина крайници. Познай има ли връзка с аварията!

51

Antey

преди 13 години

Пич. Втрещен съм как е възможно толкова много грешки да допуснеш в едно изречение.Мисля, че дори и за армията трябват що-годе грамотни хора.

50

до 43

преди 13 години

Коментарът ми беше относно това, че природата отмивала всичко за 20-30 години, иначе това в Япония, ако остане така, е нищо. А Чернобил е обитаем от хора, които са се върнали, защото не са могли да се нагодят на икономическите условия в новото си местоживеене, а и това са единици. Иначе нивата на радиация няма да позволят нормално заселване още 900 години.

49

eng.

преди 13 години

bg.wikipedia.org/wiki/Радиация

48

до 45

преди 13 години

аххахахане съм чул някой да се е изпарил или телепортирал от радиацияти май си чалга поколението

47

до 42

преди 13 години

къде го видя това йонизиращо лъчение ?хората казаха,че йод 131 и ксенон 133 са нестъбилни изотопи,не могат да имат дълго време йонизиращо лъчение

46

Анонимен

преди 13 години

Има изоставени комплекси, но около Чернобил наистина живеят хора, животни и растения, които не са мутирали в чудовища. Хирошима и Нагасаки също ли са необитаеми? Гледай малко повече дискавъри за сметка на Слави Трифонов.

45

6666

преди 13 години

До 35 Да така е но зависи какво е количеството бе умнико Ако си в реактора ще се изпариш безследно!

44

212

преди 13 години

Garmin, поне малко помисли и се разрови за истинска информация, а не за журналистически драсканици - едва тогава говори за АЕЦ Белене.

43

40

преди 13 години

районът на Чернобил си е доста обитаем,днес там живеят доста хора на собствен рисккакто гледаш там има буйна растителност,дървета,животни и т.н. не съм чул някой да е умрял от лъчева болестосвен това там замърсяването беше с уран,плутоний и стронцийзамърсяването в Япония е нищо в сравнение с Чернобил

42

до 35

преди 13 години

Напротив много е опасна. За да го разбереш обаче трябва да правиш разлика между електромагнитно и йонизиращо лъчение. :)

41

eng.

преди 13 години

Подкрепям изцяло мненията на Анонимен! Хубаво е да имаме малко теоретична подготовка преди да изразяваме коментари и мнения! Използвайте мненията на Анонимен, като насока в процеса на обогатяване на знанията си!

40

до 28

преди 13 години

Затова ли районът около Чернобил ще е необитаем още 900 години?

39

българин да избяга?

преди 13 години

консула е взел една кофа и е хукнал доброволно да залива трети реактор с вода. бързал е човека да помогне на братския японски народ, забравил е да се обади че излиза.

38

...............

преди 13 години

Дано !Дай боже да е така !!!

37

garmin

преди 13 години

Виждам че и тука руското лоби се опитва да потуши паниката от събитията в япония. Не минава номера таваришчи, аец белене няма да я бъде никога след този инцидент. европа няма да го позволи.