30

до 16

преди 13 години

Данъчните винаги ще намерят нарушения и ще изнудят собственика на търговския обект или производителя. Прав си за пазарната икономика, но в България такава няма. Държавата работи в полза на монополи и големи чужди вериги и рекетира дребния бизнес. Виж какво стана със стандарта "Стара планина" - едни фирми, спонсори на Герб вдигнаха цените без да променят качеството, а други фирми бяха окепазени. Резултатът - повишаване на цените на месото, качеството - същото.

29

DO 29

преди 13 години

TIA CENI SA OT PREDI GODINI I NE SA OT VCHERA

28

социокапиталфеодал

преди 13 години

Много е просто.Ако искате народа да е богат, трябва да се вземат парите от богатите и да се разпределят на по- бедните. Парите са ТОЧНО толкова, колкото са напечатани! За да стане някой по- богат, друг трябва да обеднее!А, ама то - май прилича на социализъм??Да, ама - не! В Европа се научиха да вземат от богатите толкова, че да нахранят бедните, без богатите да фалират!Ето, това е бъдещето!

27

До Вафлата

преди 13 години

Виж цените на захарта как от 1.30 стигна до 2.50. При пазарната икономика имено пазарът регулира цените. Друг е въпросът, че в България проблемът не са цените, проблемът е в доходите. Цените растат, защото се съобразяват с европейските, макар че цените на някои продукти трябва да се намалят, за да се стигнат европейските. За съжаление, доходите ни са много далеч от европейските. Така че вместо да харчат пари за излишни структури, да се замислят по въпроса за доходите.

26

Анонимен

преди 13 години

23Бла бла бла! Само твърдението, че държавата строи молове показва плиткоумието ти. Пазара има функция да се саморегулира. Както беше при жилищното строителство, така ще стане и при Моловете. Изчакай и ще видиш. А че някои строи Молове теб кво те топли? Те си влагат парите там. Не аз и ти. Техен си е проблема. Съсипвали дребния бизнес - с кое по-точно? Че имаш задълбжението да плащаш 80 (подчертавам ОСЕМДЕСЕТ лева) ежемесечно за осигуровки и до тука. Другото в джоба. ТАКА ЛИ?

25

Долу ГЕРБ !

преди 13 години

Тия върнаха всички лоши нещо от комунизма, но не върнаха нищо хубаво от него ...Терор и мачкане на населението по всевъзможни начини. Глоби, актове, санкции от всякакъв род и вид.В същото време никакво увеличение на доходите на хората вече 2 години !Само кьорфишеци и псевдоборба със спекулата ...Реално - властово обслужване на монополистите и олигархията.Време е за промяна !Всеки друг ще е по-добър вариант от тези.

24

гуньо

преди 13 години

Всъщност няма нищо лошо всеки стопански субект да се стреми да продава на максимално високи цени и да реализира печалба. Това си е заложено по презумпция при създаването им , те не са структури на църквата, например. По важно е мониторинг на качеството , според мен, защото особено при храните много съставки се заместват с цел намаляване на разходите, но това не се отразява коректно в информацията за продукта.

23

Туриста

преди 13 години

Бях в Англия 2 седмици и единственото по-скъпо нещо там са картите за транспорт и квартирите.Всичко друго е по-евтино от тук.А заплатите са 7-8 пъти по-високи.Ако имаш една нормална работа - живееш като човек ,а не като панелен плъх:(

22

БГ Съдия

преди 13 години

Браво Найденов, но очакваш ли някой да ти признае усилията ? Тия чалга тапунгери, нашия верен електорат, никога няма да оценят стореното, просто защото си ни обичат нас, начина по който ги лъжем, затова и всеки път си ни преизбират. Дават ни мандат, ние ги окрадваме, после пускаме поредния син *** да се изложи и после те пак си идват при нас. Партията-майка е безсмъртна, докато не станем провинция на Турция и не ни прекръстят района на Мангалия, партията-майка ще продължава да работи за целта

21

Анонимен

преди 13 години

За съжаление вече 21 години думата бизнес,частник,бизнесмен се свързват с нещо престъпно.Жалко за такъв народ.Защото има и съвестни работодатели и бизнесмени,които спазват закона,но биват наказвани от държавата заради недобросъвестните.Ще се оправим едва тогава,когато бизнеса не крие доходи,а държавата го улеснява и подпомага за да си плаща данъците осигуровките и т.н.Днес не е така.Държавата смазва дребните и строи молове.Така дребните наемат площи там и пак фалират заради наема.Няма изход!!!

20

Анонимен

преди 13 години

Това си е жив геноцид на българският народ. Цените народни за хранителните стоки, да се чудиш какво да си купиш-оставяме за вечни времена на строги пости. Грижат се за здравето ни ще кажат, за кое по точно да уточнят.

19

Анонимен

преди 13 години

16Има едно правило в иконимиката, което се казва "при равни други условия". Ясно колко разбираш от икономика. Като те гледам какъв си икономист, ме е страх да отида на лекар...

18

Анонимен

преди 13 години

до 16-тияНЯМА ТАКОВА НЕЩО. Това, дето си го написал е следствие на прости икономисти, дето освен прави линии друго не са виждали. ТЪРСЕНЕТО и ПРЕДЛАГАНЕТО не са уравнения от първа степен! Това са параболи с максимум и минимум!

17

Т

преди 13 години

1820 ли? Мисля, че са доста повече! 16Ако имаш проблеми със свирепите данъчни, митничари и др. това не говори мн добре за теб! Значи има от какво да се страхуваш!

16

Българче

преди 13 години

Като Бойко падне кой да дойде ? Овце мързеливи и необразовани ? Чакате тоя с вълшебната пръчка ама няма да доживеете да видите такъв,защото не е възможно да оправиш нещо,от което е крадено,прибирано,присвоявано и заграбвано 20 години !

15

VAFLATA

преди 13 години

VIZTE CENITE NA VAFLITE KAK OT 0.08 STOTINKI SE PRODAVAT PO 0.25

14

Анонимен

преди 13 години

В същност спекула при пазарна икономика на практика няма как да има.Ако някой надува цените,винаги се намира друг да ги свали и пазара се саморегулира.Държавата може да внесе или освободи от резерва количества,които да продава на народа на ниски цени и да смаже такъв опит за вдигане на цена.Друг е въпроса,че държавата неиска да сенамеси на пазарен принцип,а пуска гадовете-свирепи данъчни,митници,полиция,НАП,агенция по храните и т.н.И ако всичко си е наред в обекта?Тогава какво правиме?

13

Анонимен

преди 13 години

ВОТА-Чували сме ги вече тия. Дай няква друга плоча!

12

Азъ

преди 13 години

Рапорт даден!Рапорт приет!

11

до 7

преди 13 години

Ти да си срещал в БГ жив ДЕМОКРАТ ,ама истински?Значи какви са всички -- само за пари и далавери ?Необходим е ....бнос от чужбина на демократи!