148

До изумен!!!

преди 13 години

Не бъди толкова изумен, ами си признай каква част от доходите ти отива за храна, може да се изумиш от себе си тогава.

147

ИЗУМЕН!!!

преди 13 години

не разбирам как така, от години слушам как хората гладни, пък по улиците и по телевизора все по-дебели дават и само за диети говорятИзумително!!!

146

до 140

преди 13 години

Абе как пък ти щукна, че твоите познати зареждали три супермаркета били монополисти? Ама че глу...пост.

145

до Бай Симо

преди 13 години

на мързеливия все някой му виновен, политиката му виновна, условията му виновни, партиите му виновнивсеки иска да работи на бюро, да не си цапа ръцете, да не се моринякой друг да ходи да сее и гледа реколта, после този друг виновен че не насял достатъчно, че земята пустеела, че цените се вдигалище се вдигат още цените на храната, докато ви уврат *** тиквистанете от бюрото и хванете мотикатаинак стойте гладни или си яжте умните дисертации"Учи чадо да не работиш" вече не е актуално

144

До 141

преди 13 години

Чакай малко - първо казваш, че си си осигурил финансиране за 3 млн. евро, а после казваш, че си кандидатствал за субсидия по САПАРД? Нещо в историята ти не се връзва. В край на сметка кагато започваш някакъв бизнес е редно да прецениш дали той е рентабилен, а не само да разчиташ на субсидии!

143

до 140

преди 13 години

и затова лесно са манипулирани, иначе как ще оцелеят властоимащите с егоистични и корумпирани намерения.

142

до 140

преди 13 години

Тези двама-трима, които познават плащат данъци и продават храната само в три супермаркети, така че не са монополисти, но нямат търговски вериги по цял свят. Нали знаеш, че монополистите обикновено при криза изяждат дребнире рибки, които ти познаваш. Не се засягай, но гледаш само един елемент от пъзела и правиш въз основа на това неверни изводи. Нищо, повечето хора са като теб.

141

Анонимен

преди 13 години

всичките гладни дето мрънкате тука, вместо да топлите стола пред компютъра, ако се хванете да насеете нещо - няма да сте гладнитолкова запустяла земя чакаама пусти мързел

140

Анонимен

преди 13 години

много жалко за вас *** само хленчите, че едно време имало само по 1 празен магазин, а сега са много и хапвате *** и гмо и пак мрънкате. Аз и преди и сега се храня здравословно защото го произвеждам сам. Мрънкайте си после се бийте на опашките в лидъл и други такива за ***, които ядете...

139

бай Симо

преди 13 години

За България проблема е в глупавата политика на всички правителства след 1989 г. към селското стопанство. Никоя държава не си позволява да оставя пустеещи земи. Сега по магазините има всякакви хранителни стоки - но ВНОСНИ. За поскъпването на храните на нашия пазар сме си вивовни само ние. Няма правилна политика за земята, за инвестициите в обработката на земята и животновъдството.

138

шопът

преди 13 години

Преди години исках да построя ферми за зайци и кланица.Обиколих Италия,срещнах се със страхотни производители на заешко,осигурих си финансиране до 3 млн. евро ,с което да строя ,да купя оборудване,генетичен мат,рял ,срещах се с немци,за да взема породата Цика,купих 16 дка. земя,направих проекти за накорко десетки хиляди евро.Накрая стигнах до едни консултанти от САПАРД ,като разбрах колко искат и то НАПРЕД плюх и зарязах всичко.Проектите мога да ги дам безплатно на желаещи.

137

До 136

преди 13 години

Стига с тези глупости за накакви въображаеми монополисти и глобални конспирации целящи да повишат цените на хранителните продукти. За твоя информация лично познавам 3-*** души които продават продукцията си директно на магазини и хипермаркети - чудя се това ли са въпросните монополисти? Ти какво мислиш?

136

шопът

преди 13 години

За 127 Родата не ми е измряла,нито съм останал гладен,но гладните са много и това не ме прави щастлив,а учителката ми по руски ходи и проси.И не съм ти другар,защото с нещастници не другарувам.

135

Анонимен

преди 13 години

Ако нещо беше ефективно и качествено/конкурентно/ преди 89г., то съществува и днес. Селскостопанския сектор днес в България има огромен потенциал, но ние българите поради глупост и мързел не го използваме - това е истината. Какво чакате бе хора? Някой да започне да мисли и работи вместо вас ли? Днес трябва да проявиш инициативност за да живееш по добре, преди 89 всичко се спускаше централно и никой не си напъваше мозъка да расъждава - днес това е голям проблем.

134

Анонимен

преди 13 години

Бегайте с тия глупости дето пишете бе , "репортери"!!

133

Анонимен

преди 13 години

Храната като лукс, но май по-точното заглавие еХраната в ръцете на малка върхушка монополисти. И когато баланса е нарушен се появяват напрежения, от това би следвало, че ще се стигне до борба за Нов световен ред, просто защото дисбаланса стана много голям. Елементарно. Затова никога не съм признавал обществените науки, защото са идеологизми, обслужващи властоимащи.

132

Азъ

преди 13 години

Повервах!Кат повервах на симеончо крадливото!Ся вадя мотиката и отивам на дедовата нива да обръщам и засявам леба насущен.Па вий си туркайте гащите на компотите,опс компютрите!

131

шопът

преди 13 години

За лъжците-ликвидационните комитети на СДС изкрадоха трактори,конбайни,редосеялки,двигатели за напоителните системи(България бе на едно от първите места по поливни земи),земята бе разпокъсана с един *** закон на Ж.Желев,леката индустрия спря.Но никога няма да забравя онея кадри по телевизията,които показваха как се колят бременни крави и биволици.Аз също помня,много сме,които помниме.И Б.Борисов не е комунист,а еманация на най-реакционното и социалнонечувствително дясно.

130

ЗА 127....

преди 13 години

ДА НЕ ТИ Е ИЗМРЕЛА РОДАТА ЗА ТИЯ 20 г., БЕ ДРУГАРЮ......ТА НЕМА КОЙ ДА ТЕ ХРАНИ С ЯБЪЛКИ ,КРУШИ,ПРАСКОВИ,ПЪПЕШИ И ДИНИ ...ЗА 2ст/кило...???!!!ЯВНО , ДРУГАРКАТА , ГЛ.СЧЕТОВОДИТЕЛКА НА АПК-то.....ДОБРЕ Е ПОРАБОТИЛА НАД СМЕТКИТЕ .....ЗА СВАТБАТА ТИ!ЗА ТЕБЕ Е ЛЪЖА----АМА ЗА ТАКИВА КАТО МЕНЕ --СИ Е ЖИВА ИСТИНА....ХА,ХА,ХА,ААА....ДРУГАРЮ....!!!!!!!

129

Старчок

преди 13 години

Като си спомня колко много хора бяха ангажирани в уж неефктивното ни,технологично изостанало и човешко трудоемко селско стопанство преди 1989-та, а резутатите бяха празните магазини,неконкурентните и непревлекателни плодове и зеленчуци без хубав търговски вид и бедният асортимент от хранителни стоки,просто се чудя сега, как с унищожено селско стопанство и без толкова работещи хора в него , магазините ни изведнъж се препълниха с най различни видове храни.