162

1

преди 13 години

Така, че......., цялата ти злобичка, която лъха от теб един ден ще съсипе черното ти дробче и........., така,че се пази от...себе си, на мен ми е безразлично как оплюваш всичко, което мърда и не те мразя! Пази се и успех :)))

161

до 165

преди 13 години

95% от сегашните учители били буклуци... Кажете ми кое професионално съсловие е образец в България. Юристи, лекари, политици, полицаи, шофиори... Всичките не са *** и са цвете за мирисане. Ама да плюем по учителите, че взимали 700 лв. и да искаме от тях да ни учат децата на западно ниво...

160

до 154 от153

преди 13 години

Завършила съм две средни и едно висше образование.Отделно имам различни квалификационни курсове.Така излиза,че ти си гледал училището отвън или на снимка!"С това просто мислине", няма да се учудя, ако си учител!!!

159

Club777

преди 13 години

Не оставяйте с грешно убеждение че сме против вас скъпи учители просто при положението в страната ни сте прекалено добре живи и здрави все пак...

158

Анонимен

преди 13 години

95% от сегашните учители са буклуци и ми се повръща от тях! Останаха на тази работа хора ,които имат някакъв проблем ( в много случаи и психически) и не могат да си намерят друга работа! Вече даже и часните уроци не са спасение. Простотия ,цинизъм , селяния , малоумие ни залива още от училищния чин!Няма вече значение дори и по над 1000 лева заплата да им дадат, останаха в професията хора дето не са за нея!

157

До Учител

преди 13 години

Какви вредни бе вие и за шум пари ли искате или да пращаме децата по пантовки на училище наистина си спите в леглата и не работите на смени затова сте такива инспекторат министерства хаха стига сте си придавали важности от вас нищо не зависи ...

156

www

преди 13 години

Моята основна заплата при 20 год. трудов стаж е 503 лв. Чисто вземам 470 лв. За мен това е истината, а не изнесените данни. Убеждавам се, че за пореден път, това е насочено към насяване на омраза към съсловието. То и затова образованието е в плачевно състояние.

155

До Учител

преди 13 години

Какви 400лв. Само знаете да ревете минимума ви е 550 и имате всичките класове квалификации и се натискате за часове и да преподавате на малцинства защото се водят по трудни за работа естествено и заплащането е друго да не говорим за екскурзии и т.н където печелите от децата ни и ви плащаме с парите които вземаме 350лв.... после си помислете кой кого... Стачки правели...

154

така че.....

преди 13 години

Е не можем да бъдем, толкова остроумни, като теб! Кой те излъга?!

153

до 149

преди 13 години

3 месеца в Бг училище се равняват на 33 извън него!Такива като теб дето имат по 1 дете и не могат да го възпитат,точно така говорят!Можеш да станеш даскал и да видим колко време ще издържиш на простотиите на подрастващите(отражение на обществото и действителността),на шума(вредни не се плащат),на натиска от директор,инспекторат,министерства...Тези ваканции са от платената отпуска на учителите,които за разлика от всички други не могат да си я ползват когато си искат,а само през ваканциите!

152

така че.....

преди 13 години

Само парите са ви в главите. Но, привилегиите плюсовете, които имате не ги отчитате. Някои хора си мечтаят за такава сигурна работа с такива условия на труд. И в условия на криза негодуват, вместо да си налагат "парцалите." Като казваше една жена: " Знаеш ли, колко хора чакат за твоето работно място!"Все пак не взимате 240 лева. Не работите нощно време, деня си е ден, ноща си е нощ и си спите в леглата?! На мнение съм, че някои хора си нямат проблеми и си ги създават сами!

151

the truth

преди 13 години

Стига с тая злоба бе. Много от нас не разбират, че учителите също са бъдещето на тоя народ. Колко по-недоволни, необразовани и незаинтересовани учители, толкова по неграмотни и потърпевши ученици - демек лош материал за бъдещето на тая държава! Аз лично не съм и никога не съм бил учител, но искам учителите да са добре платени, да са по-добре от затъпелата маса и професията да е желана и уважавана. На един корумпиран митничар/прокурор/мутра всеки лиже г_ъза и го величае, учител ли е - майната му

150

POCEH

преди 13 години

153,личи си, че училището си го гледал само отвън, с такова просто мислене, няма друг начин

149

Анонимен

преди 13 години

Мразя СЕГАШНИТЕ учители!Това са търтеи,плачещи за заплати .Превзети и нагли до безобразие.Това са хора,които за нищо друго не стават.Сметнете колко време и колко качествено работят и ще видите , че и 240 лв са им много!!!Поради рекета в държавните училища,синът ми завърши в частно училище.Така знаехме за какво плащаме,а качеството на обучение е на светлинни години от това в държавните училища!

148

/

преди 13 години

Присъединявам се към коментара на Истината.Това е абсолютната истина.Виждала съм много трудови договори на учители и наистина стартовата заплата на учинтел с професионален опит тръгва от 650-700 лв.Допълнителните суми за прослужени години и за часове на хонорар сумарно стигат до 900-1000 лв.Отделно на тях винаги за 24 май,за Деня на будителите и за края на годината им дават допълнителни бонуси.Не е вярно ,че няма интерес към местата за учители-просто няма такива свободни места.

147

Анонимен

преди 13 години

Не зная от къде ги измислиха тези заплати.Ако наистина заплатите бяха такива, всички щяха да се натискат за учители.Сестра ми е учителка и взима чисти малко над 400 лв и то с лекторските.Ако не бяха лекторските, нямаше да ги докарва и до 400.От министерството може би изчисляват средната заплата така: Директора - 2280лв, даскала - 480 лв, чистачката - 240лв, това прави средно 1000 лв.

146

така че.....

преди 13 години

Защо, тогава си избрала, тази професия? Значи на мнение съм, че тази професия, трябва да се обича. Да обичаш и децата най- вече да бъдеш учител е по- скоро призвание! Сменяй си професията, отиди продавай сирене, каквото и да е работи по 10 часа на студа за същите пари. Имаш условия на труд не си на студа, трудово договор сигурност, ваканция по 2- 3 месеца някои хора мечтаят от години да ги пуснат в отпуск за 5 дни, дори. Организират се извънкласни и културни мероприятия.Два почивни дни.6 h. РВ.

145

УЧИТЕЛ

преди 13 години

КАК СЕ УЧАТ 20 АШЛАЦИ В ЕДНА СТАЯ ЗА 400 ЛЕВА? ЗА 15 ГОДИНИ ИЗКУКУРИГВАШ!

144

все едно

преди 13 години

то и пилотите работят до 45 и пенсиите са им 700 лева

143

:)

преди 13 години

и идея си нямаш какво е да работиш и два часа в училище :)