15

Анонимен

преди 13 години

Тия нямат ли ОТК-та че са се усетили чак след отпечатването на 1млд копюри? Ако се бяха обърнали към България нашите фалшификатори щяха да им ги направят без грешка.

14

Мен

преди 13 години

Ами обадете се бе ! Тука ще ви ги напечатаме и от двете страни !

13

$

преди 13 години

А с какво се гарантира покритието на една банкнота? :)

12

Червената помия

преди 13 години

Че си чел-чел си, но не си дочел...Защо не ги правят парите от мед тогава?Или от алуминии?Той също е лек и не корозира на въздуха поради защитния си окис?Поради друго едно свойство на златото, платината и ли иридия те са скъпи метали, но кое е то-ще оставя на ентусиазъма ти на търсещ информация човек да разбереш сам.Ще ти дам жокер , обаче.Не е ковкостта на златото, и възможността му да се изтегля на микроскопични тънки нишки за интегралните схеми.Нещо друго прави златото ценно....

11

до 6. Плюшкин

преди 13 години

Забравяш най-важното - восока проводимост ;)

10

Бай Колю

преди 13 години

Ами най-важното свойство? Ковкост и изтегливост? Това са най-важните неща за златото. Даже проводимоста не толкова важна.

9

Омекотител

преди 13 години

Печатането на банкноти без покритие неминуемо води до инфлация... Отвъд океана пеперудата само помахва с криле, но бурята ще е при нас..

8

Червената помия

преди 13 години

Да речем, един нов лек автомобил струва 20 хиляди долара, които Вие вземате в заем от банката.Тя пък на свой ред ги е взела на заем с малко лихва от Федералния резерв, който по същество е частна институция, нямаща нищо общо с правителството на Щатите.Федералния резерв е вложил в получените от Вас като заем 20000 долара, точно 2400 долара за производството им.Без златно покритие.А Вие трябва да въщате 20000+лихвите.Така се излиза от криза!И не ми говорете за конспиративни теории|:)

7

Black Beard

преди 13 години

600 млрд. долара ще печатат най-големите фалшификатори в историята.

6

Плюшкин

преди 13 години

Златото няма никаква друга стойност, освен три характеристики: 1.) некорозия. 2.) лекота, спрямо други метали. 3.) средна степен на твърдост. Всичко останало е суета. Киттай го купува за електронна продукция, а не да си прави гердани. И са прави, защото те вече произвеждат огромна чост от световните елктронни продукти.

5

Анонимен

преди 13 години

Е това ако беше тук, кой ще си играе за 12 цента себестойност ..... пускай старите копюри докато се намери решение за новите и така...

4

мошеник $

преди 13 години

аз не съм спирал да печатам

3

$

преди 13 години

Няма да е зле освен защитите в банкнотите да започнат да слагат и нещо ценно в тях. Защото напоследък световните банкноти са нищо повече от хартийки. И рано или късно балонът ще се спука. Неслучайно Китай изкупува злато от няколко години насам. Сигурно има защо...

2

сердж

преди 13 години

Де да можехме и ние да си печатеме пари като нямаме... щяхме да сме доста по-добре. А с контрол от МФ и ЕС ще си останем в дивия... изток.

1

бакал

преди 13 години

И нека конспиративните теории започнат СЕГА...