13

Анонимен

преди 13 години

6.7 млрд евра за АЕЦ-а + 2 млрд евра за инфраструктурата = 8.7 млрд евра това е приблизително 17 млрд лева, при това неиндексирани с инфлацията. Начина по който руснаците смятат инфлационния индекс, ще докара сумата до над 25 млрд лева

12

анонименс

преди 13 години

БАН са заети сега нали протестират за пари...не ги занимавайте с наука не е в тяхните компетенции

11

Анонимен

преди 13 години

Какво значи, че ще бъдем първи на Балканите? :)) Ако изпреварим останалите с половин или една година, това значили, че ще си зарежат собствените централи, за да купуват ток от нас? Това с АЕЦ-овете май е някакъв нов вид пирамида. Всички са се втурнали да строят и накрая ще си ги гледат за украса.

10

Анонимен

преди 13 години

Russians, GO to HELL е по правилното :)

9

Тиквата!

преди 13 години

Оказва се, че Бойко е лъгал народа. Нека само да го цитирам:Борисов: "Откъде да извадя 26 млрд. лв., за да построя Белене"?" (12 юни 2010). Лятото Бойко говореше, че АЕЦ Белене ще струва около 24-26 Млрд лв. А какво се оказа? че ще струва 4 млрд евро Реактори + 2,5 млрд инфраструктра. Това е много по-малко от каквото беше говорил Бойко. Оказва се, че Бойко неприкъснато лъжи и заблуждава народа.

8

Плюшкин

преди 13 години

Изграждането на такова съоръжение не е майтап. Но са прави, защото досега можеше да го изградим, а имнаха над 25 години, откакто е замислено? А в това време другите странис троят, а ние само си играем на стражари и апаши и не мърдаме? То е ясно, че който внася суровини е зависим, но по-добре зависими от Русия, отколкото от вноса на ток. Така поне ще сме относително по-независими и по-стабилни. А и какво се сктрахувате? Цял свят търгува с руснаците и на пракитка целият свят е зависим един друг?

7

Стоян

преди 13 години

да пребират ядреното гориво това е голям успех за България !!!

6

Atom do No1 :)

преди 13 години

polzite gi znaem, no tova ne znachi che cenata ne se e pokachila 50%. da q napravim togava 10 miliarda, i da naemem polovin bylgariq da q stroi. shte e tochno po nash tertip, 200 shte rabotqt, 20000 shte gledat. samo trqbva da vidim posle koq budala shte si kupuva ot preskypoto ni atomno gorivo. :))))

5

Nobody

преди 13 години

Мдам, е т'ва се получава като се засрещнат челно състезателен кон и катър от село...

4

Дядо Петър

преди 13 години

Russians, GO HOME!

3

Аре стига лъжи !

преди 13 години

"...споразумение за допълнителни разходи, които обаче се изчисляват по различен начин от различните страни"Утре рашките могат да кажат, че искат 100 млрд. по тази логика. И не е ясно, как хем няма да инвестираме нито евро, хем сме инвестирали вече около 1 млрд. А и ако не инвестираме, чия собственост ще е централата? Ако е руска, да си я строят в Чернобил !!!

2

ало ало

преди 13 години

Ние нищо няма да дадем за тая централа, но и нищо няма да видим, особено ако Русия е мажоритарен собственик. А риска от авария си остава за наша сметка.

1

Анонимен

преди 13 години

Договорът е в евро, следователно инфлацията трябва да се смята според европейските правила. Ако беше в рубли - тогава според руската инфлация, но не е!