82

Йорго

преди 13 години

По едно време в центъра на Перник бе построен мемориален комплекс със статуя на Георги Димитров ---- По едно *друго* време статията беше свалена, комплексът бе занемарен и се превърна в свърталище ---- И ако преди МАЛЦИНА гледаха на комплекса с възмущение, то след разрухата ВСИЧКИ гледаха на него с отвращение ----- Години наред гледката остава непроменена - е на това напредък ли му се казва

81

бг

преди 13 години

Да един от коментаторите е написал защто Аушвиц е музей? Явно е око да види ръка да пипне ,иначе никой не може да си го представи това място.......ТРЯБВА ДА СЕ ВИДИ

80

Анонимен

преди 13 години

Човек не е хубаво да парадира с необразоваността си! Почетете за периода 1610 - 1642г. от живота на Галелей и тогава се върнете! Странно е желанието на някого да се отрече от очевадното, заради политически пристрастия,но...всеки избира колко да се сниши интелектуално! А последното изречение на пост 85 е върхът на интелектуалната импотентност за съжаление! Все пак човек не може да надскочи себе си!

79

муню

преди 13 години

поредния ***.....туристите просто трябва да се разходят малк из Бг-то и ще го намерят тоталитарното изкуство.Възстанови църквите разрушени от турците и комунистите,от църковен туризъм също се печели-Ватикана напр.

78

Анонимен

преди 13 години

Боже какви са тези глупости? Преди много години един голям радетел на българската демокрация/ сега забравен от всички/ Евгени Бакърджиев с голям хъс и настървение разруши мавзолея на Георги Димитров и така миряса, като че ли не можеше сградата да се ползва за нещо друго. Сега пък ще харчат пари да възстановяват духа на мавзолея.Хей народни избранници опомнете се и не харчете парите на България за глупости. Не събаряйте къщи за да строите колиби - наистина превърнахте България в катун.

77

Спонги

преди 13 години

80, Галилей не е осъден. Той се е отрекъл от очевидното. "И все пак Тя се върти..." Че е професионален терорист. В Южна Америка имаше много диктатури и много терористи. Те са особени хора. За тях герой са тези които убиват. Комунистите в Чили възхвалявали Георги Димитров, защото мислели, че е запалил Райхстага. Когато разбрали, че не е той, загубили уважение към него. Гробницата на предателя на България трябваше да се махне от цехтъра на столицата.

76

Уууууууууууууууууууу

преди 13 години

Чети, бе, Рашидов!Чети,бе, мултако почетен! Какво изкуство може да има тоталитарното гъзолизене!,Какво псевдокултурно верую още трябва да стоварите за онаследяване върху гърба на народа!Член 1 на Конституцията на българското национално изкуство и култура. "ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕНОбн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г."

75

Анонимен

преди 13 години

Аз не твърдя, че съм някакъв политически анализатор, но всички ФАКТИ сочат, че се върви към възроден тоталитарен режим. Изведнъж се заговори колко добър бил Тодор Живков, изведнъж тоталитарното изкуство било много хай, а пък и като гледам методите на управление на Държавата- да ме извинявате промити герберски мозъци, но в момента се изгражда диктатура! И за да има поносимост към това, всички близки до управлението излизат и казват: "Ми какво му беше лошото на Живков!?"

74

ПОМНИ

преди 13 години

Абе ти си луд бе! Забрави ли, че тоя турчин точно се засили да закрива театри и културни институции, които традиционно крепят българщината в Родопите!?!?!? Взривяването на мавзолея, този дяволски храм за поклонение към един национален престъпник, участвал в създаването на "македонската нация" и главен отговорник за графата националност в старите български паспорти! Аман от *** и късопаметници, податливи на всякаква манипулация! Прости хора!

73

Анонимен

преди 13 години

Комунистическия режим не трябва да се забравя. Ако го забравим, може да се върне. За съжаление хората в Прага, Варшава и Будапеща са по-умни от Евгени и са направили музеи, които да показват зверствата на комунизма. Замислете се защо Аушвиц все още стои, защо никой не е махнал пирамидите от черепи в Камбоджа,.., примери много, но Евгение най-умен.

72

Анонимен

преди 13 години

60То и Галилей е осъден от инквизицията! И той ли си го е заслужавал!? Пък колко други примери има!!!

71

мао

преди 13 години

От написаното в коментарите тук излиза че, май в България наистина са останали малко читави хора.

70

Спонги

преди 13 години

Само слепите не видяха, че ББ е комунист до мозъка на костите си. Още като Главен Секретар на МВР си личеше какъв е. В ход е масирана кампания за реабилитация на комунистическата диктатура. Бедните духом робски души отново ще гласуват за ченгета и доносници. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

69

Винсент Ван Гог

преди 13 години

Вместо МУЗЕЯ НА МАДАМ ТЮСО ЩЕ Е МУЗЕЯ НА МИСТЪР РОШИДО ИЛИ МОЖЕ МУЗЕИНА КОМУНИЗМА ВЪТРЕ ЩЕ ИМА ВОСАЧНА ФИГУРА НА ТАТО НА ПЕНЧО НА ГЕОРГИ НА ПАРВАНОВ НЯМА ДА СЕ СЛАГА ТОЙ ВЕЧЕ СИ Е МУМИФИЦИРАН СТОЯЩ В 89 ЛИ 90 КОЙ ЗНАЕ В КОЯ ГОДИНА

68

Олеее

преди 13 години

Рашидов първо потърси отговорност на Бакърджиев задето разруши мавзолея! Втора тия пишман демократи не са никакви демократи, а ***. Защото ако приемем, че това олицетворява нещо лошо, защо искат да бъде забравено? Нима нацистките лагери са унищожени? НЕ, НЕ СА! А ако е било хубаво, то тогава защо трябва да унижаваме нещо добро? ЛЪЖАТ ТА СЕ КЪСАТ! МАНИПУЛИРАТ, ТА ЧАК СЕ САМОЗАБРАВЯТ!

67

Анонимен

преди 13 години

Какъв исторически паметник може дабъде една купчина бетон в центъра на столицата...А бе тези *** всичко им е уродливо,като самите тях ...

66

Антикомунист

преди 13 години

Еми има два вариянта:1. Да се върне комунизма. Като гледам колко хора плачат за него, този вариянт е реален. Сега обаче границите не са затворени и сигурно голяма част от младите ще избягат. Аз също ще се махна. Ако има условия за война срещу *** ще се бия. Но си мисля друго. Едно е във форума да говориш с умиление за комунизЪма и друго е да живееш в него. Мене тръпки ме побиват (от ужас) само при мисълта за ком. режим. Много се разглезиха хората. Забравиха какво е.Смърт на комунизма!

65

yves

преди 13 години

Много *** човек си и най-вероятно над 50г.Като те вдъхновяват,карай си бангията и се радвай на мизерния си живот!!!

64

Lu

преди 13 години

лъсна червения..з на ГЕРБ

63

Багерист

преди 13 години

Който багер вади от багер умира.