472

Анонимен

преди 13 години

Благочестивите ги спасява липсата на цели културни словеве- какво щяха да правят, ако имахме гаргоилите и водоливниците от готическите храмове, Сикстинската капела или голите фигури из улиците на Рим? Или, "пази Боже" Ренесанс? Да се замажат? По талибански тертип?

471

аз

преди 13 години

Ние вярваме, защото знаем. Как мислиш, защо учениците на Христос, до един са платили с живота си? Защото са видяли възкресението Му. Кой би умрял за Него, ако не беше възкръснал? Или ти мислиш, че хората толкова лесно дават живота си?

470

прост

преди 13 години

А стига бе! На вас не ви ли е забранила църквата да влизате в интернет, не знаете ли че нета е превъплащение на сатаната , ще горите в ада ако продължавате така.

469

white

преди 13 години

Откровение 12:9И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който *** цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

468

Томов

преди 13 години

...каква истина бе приятелю, всичко при вас е вяра.

467

Аз

преди 13 години

Да много от поповете са ***, но в самата църква е Светия дух на Господ, ще ме разберат само вярващи,които ходят на църква и усещат духа Свети

466

аз

преди 13 години

И св. св. Кирил и Методий ли не са направили живота на хората по-добър? Отговори ми честно! Защо ги честваме тогава?

465

аз

преди 13 години

Любовта си е любов, но истината си е Истина. Факт е, че Фройд е сифилистик, надъхан генетично с хилядолетна омраза към християнството. Омраза, идваща от Синедриона.

464

Томов

преди 13 години

"сифилистични еврейчета"...ааахх, прословутата християнска любов. :)

463

Анонимен

преди 13 години

За 2000 години църквата не само, че не е направила живота на хората по-добър, нито самите хора по-добри, но дори напротив.Не мога да повярвам 21 век да се говорят подобни глупости и човек на изкуството да трябва да се оправдава пред една абсурдна организация. Сериозно си мисля да се отлъча от фраса, който нарича себе си духовна институция.Тези, заради които вървим напред са наука и изкуство!

462

аз

преди 13 години

Нарича се християнство. То е заболяване за сифилистични еврейчета от типа на Фройд, но е мъжество за национални герои като св. св. Кирил и Методий, св. Климент Охридски, св. Иван Рилски и мн. др.

461

Томов

преди 13 години

Аз, какво е името на вашето заболяване. Нещо вечно ви преследват като гледам. Параноя ли му викаха?

460

аз

преди 13 години

като Него. Който претърпи докрай, ще бъде спасен. Затова, бъдете твърди! За да бъдеш християнин, се изисква да си мъжествен, да си смел. Хората от света не могат да разберат това. Те си мислят, че християните са малодушни. Но ние, които сме чели Библията и житията на светците знаем на какво са били способни апостолите и светите отци. Бъдете като тях, подражавайте на тях и голяма ще бъде наградата ви на небесата!

459

аз

преди 13 години

на тия на Дан Браун, кино, телевизии (напр. Нешънъл Джиографик, които открито богохулстват и се подиграват с християнството), вестници и т. н. Сатаната се е развихрил, защото вижда, че неговото време идва. Но то ще бъде за кратко. Дошъл е момента да се отсее зърното от плявата, овците от козите, дясното от лявото. Кураж на всички братя и сестри! Не се впечатлявайте от хулите, подигравките и гоненията. Христос не ни е обещал лек живот в тоя свят. Напротив, обещал ни е да претърпим гонения също

458

Томов

преди 13 години

до аз,хайде на бас че моето летящо невидимо магаре, ще спука от бой вашия ангел хранител. :)

457

аз

преди 13 години

Хора, живеем в последните времена. Ето че сатанизмът става нещо нормално и забележете, "морално"! Неморална е Църквата, неморални са християните. Това не ви ли напомня за гоненията по време на Римската империя, като християните са били обвинявани в какви ли не престъпления (например че пият детска кръв, че се отдават на разврат и т. н.)? Вече има достатъчно условия за започване на гонения и в съвременността. Все повече полуграмотните маси биват надъхвани с антихристиянски идеи чрез книги от типа

456

Lulu

преди 13 години

Brawo mnogo e krasiwo i smqtam, 4e naistina awtora nqma lo6i misli kato gi e naprawil w protiwen slu4aj 6tqha da sa s lo6i lica , a te sa tolkowa mili i usmihnati na men mi hareswat

455

rolipoli

преди 13 години

Много красива скулптора, чудесен жест на Дарин Лазаров!!!

454

Анонимен

преди 13 години

bylgarskata pravoslavna cyrkva moje da hodi po diavolite

453

Драконова Фенка

преди 13 години

Църквата да вземе и да се погрижи да нахрани гладните, да се погрижи за бедните както някога е правела и да спре да мисли как още да се хрантути.. Ако Йоан Кръстител взимаше по 50 лв на кръщене и по 15 лв за снимки в река Йордан, сега света щеше да е мюсюлмански! Църквата отдавна няма право на Глас.. Като се върне към божественото, тогава ще помислим дали да ги чуем!